כמה שאלות לפני גיוס.

כמה שאלות לפני גיוס.

שלום רב. קודם כל רציתי להגיד שיש לכם אחלה אבל באמת אחלה של פורום ואני לומד ממנו הרבה מאוד ומחכים.המשיכו כך!! ביום שני הבא אני מתגייס לגבעתי בעזרת השם ויש לי כמה שאלות שאני רוצה לדעת לפני הגיוס: 1. האם זה נכון כשאדם קונה לחברו או לכל אדם אחר תשמיש קדושה כלשהו כמו נטלה,סידור,תהילים או כל דבר אחר לשם עשיית מצווה אז כשאותו אדם שקנו/הביאו לו/ה את התשמיש משתמש באותו המוצר כמו לשימושו, כמו נוטל ידיים, קורא בסידור או בתהילים אז זה נחשב לזיכוי אותו אדם שקנה לו את המוצר? הכוונה היא שכשאני קורא בסידור שחברה שלי קנתה לי אז אני בעצם גם מזכה אותה ובכך היא עושה מצוות פסיבית דרכי? זה נחשב לה למצווה נכון? ואם אני קונה למישהי נטלה או כל דבר אחר והיא משתמשת בו אז זה מזכה אותי? 2. יש לי בארנק/תעודת זהות תמונה של הרבי וסגולה לשמירת חייל ורשום בו את שם השם אז אפשר לשים אותו בכיס האחורי של המכנס ולשבת איתו? צריך כיסוי כלשהו? כמה כיסויים? 3. האם ניתן להיכנס לשירותים עם תיק גדול שבתוכו יש תפילין,סידור ותהילים? צריך כיסוי כדי להיכנס איתם נכון? כמה כיסויים זה בסדר? 4. כעקרון התיק שלי יהיה על הרצפה רוב הזמן ועם הרבה אבק ולכלוך אז מה קורה אם יש בפנים תפילין? זה מותר? כי זה ב]נים ואין מה לדאוג שזה יתלכלך נכון? כמה עולה נרתיק לתפילין יפה בערך? ומאיפה אפשר לקנות? 5. אם אני מניח תפילין מאוחר ואומר רק את שמע ישראל אז מותר לי להגיד את וארשתייך לי לעולם וארשתיך לי....או שרק אם קוראים את ברכות השחר אז מותר לקרוא את וארשתיך? שאלה קטנה נוספת שסיקרנה אותי תמיד: אני קורא חלק משחרית,ברכות השחר,תיקון הנפש,תפילת העמידה. השאלה היא האם זה בסדר שאני קורא רק חלק? אני קורא גם את "קדש לי".האם אתם ובכלל אלה שמניחים תפילין והדתיים קוראים את כל ברכות השחרית מהתחלה ועד הסוף? כי זה ממש מלא לדעתי וזה מאוד קשה. 6. כמה כריכות צריכות להיות על השריר כשמברכים על התפילן? לי יש 3 כריכות: 2 קרובות והשלישי קצת יותר למטה ואז שמונה כריכות על הזרוע? זה נכון? 7.אני כרגע קורא את ברכת אשר יצר ללא כיפה הבנתי שזה לא כל כך בסדר אבל אם אין אפשרות אז עדיף בלי ככה אמרו לי.אז אני רוצה לדעת סופית האם זה בסדר? 8. מותר להתגלח השבוע ושובע הבא? אם לא אז ממתי אסור ועד מתי? ובקשר להסתפר? האם אפשר להסתפר השבוע ושבוע הבא לצבא? וממתי כן אפשר להסתפר ולהתגלח? לדעתכם הם יבינו אם אני יגיד להם שאני לא מסתפר ולא מתגלח בגלל התקופה של בין המצרים או שיעשו לי בעיות ביום הגיוס? 9. בעניין חליצת הנעליים.את הנעילה אני יודע קודם ימין אחר שמאל ובעניין הקשירה גם.אך חליצה איך? ובעניין פתיחת השרוכים יש עניין גם? בינתיים זהו מצטער על האורך. תודה.

חלק מהתשובות

1.זיכוי הרבים זה נחשב גם לך שנאמר 'כל המזכה את הרבים זכות הרבים תלויה בו'. 3.לגברי ספרי קודש צריך 2 כיסויים. 7.אתה יכול לשים את היד על הראש. 9.חליצה חולץ שמאל ואז ימין.

כמה תשובות

אני חושב שעל כמה שאלות אפשר לענות בתשובה אחת שצריך 2 כיסויים אבל מישהו שמבין יותר ממני יגיד לך אם זה עדיין בסדר התפילין והכול כי אני לא בטוח. 5. אומרים ואשרתיך רק אם אומרים את ברכות השחר. ואת ברכות השחר צריך להגיד אפשר עד השקיעה. תראה תשתדל כל פעם להוסיף קטע קטן לתפילה גם אני פעם חשבתי שזה אין סוף תפילה אבל לאט לאט הבנתי שהיא אפילו קצרה.. כשהתחלתי להתפלל במניין הבנתי שהיא לא ממש ארוכה, אני מציע לך כל שבוע להוסיף לך חלק קטן ככה עם ההתרגלות אתה תראה שזה ממש לא נורא. 6.יש נוהגים 2 או 3 למעלה ויש נוהגים גם 7 או 8 למטה. 8.אסור להתגלח מה28 או 29 ליולי. שזה 5 ימים לפני ט' אב [יום ראשון]

ועוד דבר

בקשר ל7 לא מועיל שתשים את היד על הראש כי זה חלק מגופך אבל יד של מישהו אחר למשל תועיל. תנסה לשים איכשהו כיסוי על הראש אם אין לך כיפה, למשל חולצה או לא יודע תנסה משהו.

orange2006

New member
תשובות חלקיות

גם לגבי 2 מספיק שני כיסויים 5- בנוגע לארשתיך... אפשר לומר, אין בזה כלום לגבי 7, שים כובע מצחיה, לא חסר בצבא... וגם בתקופה הזו חם 8 ענו לך כבר, וזה אותו דבר גם עם תספורת בנוגע ל6 גם אני אשמח לקבל הבהרה כי לפי דעתי ואני סגור על זה זה 7 כריכות, פשוט הסיבוב הראשון שמתחיל סמוך למרפק לא מחשב סיבוב מלא אלא רק חצי, אחרי זה סופרים 7 כיוון שראיתי מצגת שמראה איך מניחים תפילין בדקדוק ולגבי הכריכות על הזרוע זה לא כמו אצלי

orange2006

New member
זו לא סתירה?

http://www.tefillinet.com/In_tef_1.asp הורדתי את הסרט הנחת תפילין ואת המצגת הנחת תפילין ביד שמאל ומשום מה עד כמה שאני רואה טוב זה לא שווה הכריכות על הזרוע תקנו אותי אם אני טועה בבקשה
ותכוונו אותי

mnm6

New member
תשובות

1.זה נכון והוא אפילו מקבל שכר יותרצ גדול מהמשתמש עצמו 2.אם זה התוך הארנק ואין ברירה אחרת זה אפשרי 3.צריך שתי כיסויים ועדיף להימנע מזה למרות הכל 4.זה מותר,אסור להישען או לשים ראש על התיק במצב זה ,לבית אל יש נרתיק מיוחד לשמירה על התפילין 5.תגיד ברכות השחר וברכות התורה(אם לא אמרת בבקר אז לפני הנחת התפילין בזמן שאתה מניח)ותקרא וארשתיך ,קדש, והיה כי,קריאת שמע סדר התפילה שחובה לקרוא זה הרכות התורה,ברכות השחר,והחלק שאחרי ברכו את ה' המבורך(לא אומרים ברכו ביחיד) עד סוף 18 עדיף גם להגיד ברוך שאמר אשרי ישתבח לפני ברכוועלינו לשבח אחרי 18 6.אני צריך לראות 8.צריך לדעת אם אתה אשכנזי או ספרדי,לגבי הצבא לא תהיה לך בעיה הרבנות הצבאית הוציאה פקודות מטכל בנושא להפך ,אם אתה קרבי עדיף לך להצטלם לחוגר עם זקן וכך אתה לא חייב להתגלח כל יום (ותאמין לי שבצבא להתגלח זה סיוט) 9.בחליצה הפוך מהלבישה 10.לגבי אשר יצר וכל ברכה אחרת עדיף להגיד בלי כיפה מאשר לא להגיד בכלל כך אפילו לגבי הנחת תפילין דבר נוסף שאלות בנושא צבא עדיף לשאול באתר כיפה יש שם רבנים שמומחים בזה שה' ישמור אותך

orange2006

New member
בנוגע לכריכות, בדקתי, תשובה../images/Emo26.gif

למרות הסתירה שרואים במצגת מול הוידאו כתוב בילקוט יוסף שצריך לעשות 7 כריכות מלאות ז"א שהראשונה שסמוכה למרפק לא נחשבת מלא ורק אחריה סופרים 7 ובכל זאת גם כתוב שם שיש מהאשכנזים שמחשיבים את אותה כריכה סמוכה למרפק כאחת מהשבע

למעלה