כמה שאלות למתכנתי Java

forester404

New member
כמה שאלות למתכנתי Java

שלום לכולם. אחרי תקופת יובש ארוכה התחלתי לקבל קצת התייחסות מחברות השמה שונות בקשר למשרות של מתכנתי Java, אני מקווה שזה יגיע לראיונות בזמן הקרוב. אני מכיר ושולט בשפה במידה סבירה, אבל רוצה לחזור לכושר ואף להשתפר לקראת הראיונות. אם יש למישהו רעיונות איך לעשות את זה בצורה אפקטיבית אשמח לשמוע. חשבתי לנסות למצוא חידות תכנות, שיהיו גם מאתגרות וגם יעזרו לי להיות בכושר בשפה, האם מישהו מכיר איזשהו אתר שמפרסם חידות כאלו (אני יודע למשל שיש כל מיני תחרויות תכנות, חשבתי אולי לנסות להשיג את השאלות מתחרויות עבר) בנוסף ,מעיון במודעות הדרושים שמתי לב להמון buzz words שמתחילות ב-J ואני לא ממש יודע מה הם, מה שגרם לי לחשוב שאולי השפה שאני מכיר קצת מיושנת , אני מתכוון בעיקר ל- J2ee , אם עבדתי בשפת Java2 בסביבת Jbuilder Enterprise Edition זה אומר שיש ניסיון ב- J2ee או שמדובר במשהו אחר לגמרי? (הניסיון שלי הוא בכתיבת GUI עם SWING ב-JBuilder, לא היה שם קליינט או סרבר, האם זה לא לגיטמי לכתוב אפליקציה שתרוץ על מכונה אחת ולא תדבר עם מכונה אחרת? למה אני צריך להיות בצד של הקליינט או של הסרבר?) ההאם כל מילות ה-J האלו הם קונספטים אמיתיים ועמוקים שכדאי ללמוד אותם או שמדובר רק בבאז ומספיק לשלוט בצורה שוטפת בשפה עצמה? סליחה על הבורות ותודה מראש על התייחסותכם!

אתה צריך לשדרג את עצמך

מה שאתה יודע זה בעצם JAVA טהור, אבל זה ברוב המקרים לא מספיק. J2EE שזה היום עיקר הביקוש זה ENTRPRISE-JAVA-BEANS ן JMS, אילו נושאים שאתה יכול ללמוד בחלקם לבד בבית. זה מעבר לשפה עצמה וזה בהחלט לא באז

CoolerMaster

New member
רצוי

רצוי לפי דעתי להתחיל בתכנות client-server, כלומר ללמוד קודם כל networking ב-java. אחר כך להתחיל עם servlets ו-jsp שהם חלק מה-j2ee. רק אחר כך לקפוץ ל-ejb ו-jms. פשוט יהיה יותר קל לתפוס את הדברים כך, שכן מדובר בכמות לא קטנה של חומר. יש ספרים באינטרנט אם אתה אוהב לקרוא מהמסך, וכמובן יש ספרים מודפסים.

forester404

New member
Networking

Networking בסיסי ב- Java אני מכיר, אבל אנסה להמשיך הלאה לפי עצתך. יש לך אולי לינקים או שמות של ספרים באינטרנט? תודה על העזרה.

CoolerMaster

New member
לינקים

כמה לינקים, יש באינטרנט עוד עשרות: שני הלינקים הראשונים הם של דף הבית של הספר core servlets. ההוצאה הראשונה (שנת 2000) של הספר ניתנת להורדה ב-pdf. Tomcat הוא שרת servlet חינמי. הלינק השלישי הוא של הספרים שניתנים להורדה של Bruce Eckel ויש לו ספר על J2EE שנקרא Thinking in Enterprise Java כמובן שגם ל- Sun יש tutorial על J2EE. לגבי הספר core servlets, יצאה מהדורה שנייה, אבל בכל מקרה אתה יכול לקרוא עליו דעות ברשתות הספרים המקוונות.

forester404

New member
בדיוק מה שחיפשתי!

אני מכיר את Thinking in Java המצויין, ואני שמח לראות שיש גם גרסה שמכסה J2ee . בדיוק מה שהייתי צריך! תודה רבה ולילה טוב.

למעלה