כמה שאלות.... לי

כמה שאלות.... לי

הזרעה שנייה נכשלה, אנו ממחלקת הזרע מורפולוגיה 4 והכמות גם גרועה. רציתי לדעת האם יש טעם לפנות לשיטת ברטוב כשעושים הזרעות?.... בעיה שניה שמציקה היא הרירית שלי אני שני מחזורים עם איקקלומין והרירית לא עוברת את ה 5... החודש גם הוסיפו לי פורגינרה אחד ליום ולא היה שינוי.. מדוע להמשיך עם איקקלומין, לא עדיף לעבור לזריקות? בטיפול הראשון היו לי ציסטות עשיתי הפסקה לחודשיים חודש אחד לראות אם היא תחליט לעשות ויברח לבד וחודש שני עם גלולות כי היא החליטה שלא. כל פעם אני אחכה חודש בין טיפול לטיפול? האם יש טעם לשוחח עם הרופא שלי על כל הנ"ל? כמה הזרעות עושים עד שמחליטים לעלות כיתה ? כי נראה לי שעם זרע כזה בעייתי לא נצליח עם הזרעות האם מישהו בכלל יקח את זה לתשומת ליבו או שזה הכל אינטרסים של קופ"ח? האם יש לי מילה בנושא? ושאלה אחרונה ולא חביבה בכלל.... החלטנו להירשם לאימוץ על מנת שלא לסגור דלתות אם וכאשר..... מה הפרוצדורה? מצערת שיצא כמו מגילת אסתר אבל בוער לי ואתן יותר יודעות מכל רופא וקופות החולים יחד.. תודה מראש.

פּוֹנְג

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

מהכתוב עושה לי לשאול אם הרופא/ה שלך מתמחה בפוריות. האיקקלומין ידוע כאחד שעושה ציסטות ופוגע ברירית. פרוגינובה באמת תומכת ברירית, אבל היא אחת המגעילות שאני מכירה (רק משמועות) בכל מה קשור לתופעות לוואי. במידה והרופא הוא מומחה לפוריות, אז בהחלט יש טעם לדבר על זריקות. הן אמנם דוקרות אבל הרבה יותר ידידותיות לציסטות (זאת אומרת ממש לא ידידותיות להן) ולרירית. כשאין ציסטות גם לא חייבים להמתין חודש בין מחזור למחזור. בקשר לזרע. יש מקום ללכת גם לרופא שמומחה לפיריון הגבר. לפעמים יש סיבות גופניות שניתן לפתור אשר משפרות את הזרע. אבל זה לא המומחיות שלי
כל הכבוד על ההחלטה המוקדמת של ההרשמה לאימוץ, לדעתי זה צעד אמיץ. פרטים נוספים על כך תוכלי, קרוב לוודאי, למצוא בפורום אימוץ. שיהיה בהצלחה.

סנונית 1

New member
לגבי בעיית הזרע

האם עשו לבעלך US אשכים ובדיקות נוספות כדי לראות מדוע יד בעייה בזרע? יתכן והבעייה שלו פתירה ואז לא תצטרכי את כל הזריקות אז כמו שפונג הציעה כדאי לעשות ברור מקיף אצל הבעל. בהצלחה.

שלום אמא אדמה ../images/Emo39.gif

עדיף לא לבזבז זמן ואנרגיות על רופא שאינו מומחה לפריון ולפנות לאחד כזה ומהר. במקביל, יש לפנות לאורולוג (מומחה לפריון הגבר) על מנת שבעלך יעבור בדיקות נוספות ויראו ממה נובעת הבעיה של זרע חלש. אומנם, זהו תהליך בירוקרטי של בדיקות, טפסים ועוד
, אך זה שווה את הכל...לפחות תדעו שאתם מקבלים את הטיפול הנכון
בהצלחה ממני

מעדכנת

אז ככה אנחנו מטופלים אצל ד"ר וייסמן במרכז לבריאות האישה בראש"לצ ככה שכן הוא מומחה לפוריות. לגביי הבעל כן הוא עבר US ואין ורקולצייה כמו כן בדיקות הורמונאליות. לא יודעת האם יש טעם ללכת למומחה לפריון הגבר מה דעתכן?.... ( מה עוד נותר לבדוק שם?)..... הוא גם עשה 2 בדיקות זרע אחת אצל ברטוב והשנייה באסותא יצא דיי דומה. ד"ר וייסמן לא התיחס לבעיה אצלו וישר התחלנו טיפול אצלי מה שמחזק את דעתי שאולי אין יותר מה לעשות. אשמח לקבל תגובה לגביי שיטת ברטוב כשעושים הזרעות . תודה.....

פאקא

New member
אורולוג

הי אמא אדמה, מאד מומלץ לבדוק באופן יסודי את בעיית הזרע, כולל ביקור אצל אורולוג (אם תרצו תוכלי לקבל פה המלצות), חבל להתחיל להתקדם בתהליך בלי לברר לעומק את הבעיות. איקאקלומין פוגע ברירית, זו אמנם פגיעה חולפת (אבל לוקח כחודשיים) אבל היא מקטינה את הסיכויים של הטיפול להצליח, לכן נראה לי שלא כל כך כדאי להמשיך בדרך הזו. אולי אחרי הפסקה, כשהרירית תחזור לעצמה. או לעבור לזריקות, אבל שוב כדאי קודם להיות בטוחים לגבי פריון הגבר. בהצלחה חברת מועדון ה- 5 פאקא

ל א ו

New member
בטח שכדאי ללכת לאורולוג

אותנו היפנו לאחר בעית זרע לIVF ואכן עשינו כמה טיפולים. לאחר השלילי האחרון החלטתי שמתחילים לתקוף את הבעל, אז עם כל הליקופן/דבש מלכות/ויטמין E/אבץ/סילניום שהבעל שלי כבר לוקח, הלכנו לאורולוג שברגע שהסתכל בבדיקות אמר שההורמונים שלו ממש על הפנים (כלומר בתוספת הורמונים בשבילו יהיה שיפור בזרע)כמוכן הוא עשה לו בדיקה והרגיש וריקוצל קל מאוד אין צורך בניתוח. אני כמובן התעקשתי, כי בUS אשכים שעשה אין שום כלום והכל תקין וכך גם אמר לנו הרופא שלי, האורולוג שאל את בעלי אם את הUS אשכים עשו לו בשכיבה, כי אם כן, בשכיבה אי אפשר למצוא כלום רק בעמידה. אז זהו, עכשיו אנחנו מחכים בסבלנות לשיפור בזרע ותאמיני לי , חוגגים כל רגע

הורמונים

הבדיקה ההורמונאלית שלו יצאה תקינה ואני חושבת שאת ה US עשו לו באמת בשכיבה........ יצא גם תקין. ויטמנים הוא גם לוקח כן. יש עוד משהו שצריך "להעביר אותו"? חייבת לציין שהוא שותף פעיל מאוד ואף פעם לא מגלה התנגדות לכל מה שנדרש ממנו לעבור. הוא מותק עולמי. יש אורולוג מומלץ לבעיות מסוג אלו?

ל א ו

New member
אני ממליצה על דר' מדג'ר

אצלנו הוא היה חביב וממש ממש בדרן, יכול להיות בגלל שהוא הגואל שלי

עם זרע כזה אפשר בהחלט להיכנס להריון

גם בהזרעות רגילות. גם לנו יש מורפולוגיה דומה עם כמות וריכוז נמוכים מאוד, והצלחנו בהזרעה רביעית.

פינקי33

New member
סוכריה, כמה שזה מעודד... למרות שאני

כבר אחרי 5 הזרעות עם הורמונים ועוד איזה 2 על טבעי ואני לפני IVF, את ממש מעודדת אותי לגבי נתוני הזרע וההצלחה שלכם...

גם בדרך

New member
גם אנחנו אצלו..

מה דעתך עליו? הוא קצת חסר סבלנות ולחוץ לדעתי, אבל אין לנו ברירה כרגע.. כמה זמן אתם אצלו?

אצלו?

התכוונת את ד"ר ןיסמן? אם זו הכוונה נראה לי גם קצת כן אבל את יודעת את רוב העבודה הזו עשות האחיות המדהימות שעובדות איתו.

גם בדרך

New member
האמת שנכון..

וב"ה שהאחיות האלה שם (לנה וגאולה..) סבלנות אין קץ! לפחות הן.. אנחנו מתנחמים בזה שלפחות הוא עושה רושם של מקצועי ביותר והוא על חשבון הקופה..

שאלה קטנה - לכן שירשרתי offnthe rec

התחלתי עם הפרוגינובה להחזרת מוקפאים. למה בעצם זה אמור להביא? אילו תוצאות? רק רירית עבה או גם לבטל ביוץ ליתר ביטחון?

עינת ב6

New member
הי חדשה - מקפיצה לך...

באמת לא יודעת
, אבל מאחלת המון בהצלחה
... וכמובן-מקפיצה...

טוליקי

New member
אנחנו מייד פנינו לברטוב

במקרה או שלא במקרה מגיע איתו רופא נהדר תעשי חיפוש בפורום על ברטוב וגם ברשת. זה יעזור לך להחליט. בכל מקרה בעיות זרע זה תחום ההתמחות של ברטוב ושל המומחים שעובדים איתו השאלה האחרונה דווקא מאוד חביבה בעיניי, רק שבעיני בעלי היא פחות חביבה לצערי. בפורום אימוץ יש הרבה מידע. יש אימוץ חו"ל (מאוד יקר) ויש אימוץ בארץ (צריך לחכות שנים). לגבי אימוץ בארץ, צריך לבקש מהשירות למען הילד טפסים, למלא אותם ולשלוח להם ואז יש פגישות ומבחנים וכולי. אצלינו כבר כל הטפסים מוכנים אבל הבעל עוד לא רוצה לשלוח

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. עם מורפולוגיה 4% אפשר להכנס להריון גם בהזרעה (בהנחה שזה 4% מתוך סטנדרט של 14%). סלקצית הזרע של בר טוב לא טובה להזרעות, רק לIVF עם מיקומניפולציה. בכל מקרה אפשר ללכת לעשות אצלו את בדיקת הזרע כדי לראות אם השיטה בכלל מתאימה לכם. הרופא שלך הוא מומחה פוריות, אבל יש מקום להעלות שאלות לגבי המשך עם איקקלומין, כי אם תוספת פרוגינובה לא עזרה לרירית, האיקקלומין הורס יותר מאשר עוזר. למען האמת אם אין לך שום בעיה בביוץ, אפשר לבקש הזרעות ללא תמיכה הורמונלית. רופאים נוטים לבטל את האפשרות הזאת, אבל בתור התחלה זאת אפשרות לגמרי לא רעה. וגם מקטינה את הסיכון בהריון רב עוברי. בהצלחה נועם

למעלה