כמה שאלות לגבי tier 1

כמה שאלות לגבי tier 1

בוקר טוב, חבר שלי ואני רוצים לעבור לגור בבריטניה. לי יש דרכון שוודי ולכן גם ויזה ולחבר אין ויזה. (אין לנו שום דרך לבקש ויזת בן זוג) בדקנו והוא עומד בקריטריונים של tier 1. קראנו על הרבה ויש כמה שאלות: 1. אנחנו כרגע נמצאים בבריטניה, הוא נמצא על ויזת תייר ל-6 חודשים. מויזת תייר לא ניתן לשנות ל-tier 1 לכן הוא יצטרך לחזור לארץ ולהגיש משם. האם זו תהיה בעיה שהוא בילה מספר חודשים לפני הבקשה בבריטניה? 2. במידה והבקשה תידחה, האם הוא יוכל בכל זאת לחזור לאנגליה בתור תייר באופן מיידי? 3. האם זה משנה כמה נקודות יש, מרגע שעוברים את הסף? כלומר, האם הם יעדיפו אנשים עם יותר נקודות על פני פחות? האם הם צריכים לעמוד במכסות כלשהן? 4. איזה שיקולים יכולים להיות להם לדחיית בקשה, ממה שאתם מכירים, במידה והמועמד עומד בקריטריונים היבשים הנדרשים? 5. האם ניתן לקחת את מבחן השפה כאן בינתיים, ולהגיע עם הציון לארץ ולהגיש איתו? כל תובנה נוספת שיש לכם גם תתקבל בברכה תודה רבה מראש לכל המסייעים
שבוע טוב!

גוזליה

New member
שלום

1. לא אמורה להיות בעיה, כל עוד הוא שוהה במסגרת הזמן המותרת לו (קרי: 6 חודשים) 2. כמו סעיף 1- כל עוד הוא לא חורג ממסגרת 6 החודשים, לא אמורה להיות בעיה. 3. עד כמה שידוע לי, לא. 4. אי עמידה בקריטריונים, חריגה ממכסות, וכיוב'. 5. לענ"ד כן, רצוי לשאול בשגרירות. בהצלחה.

../images/Emo51.gif

2. אם למעשה הוא יכול לשהות כאן מס' חודשים, אך לא יותר משישה, מה מונע מאנשים ברמת העיקרון לשהות באנגליה לתקופת זמן כמעט זהה לתושבים, באופן כזה שהם פשוט יוצאים מהמדינה וחוזרים אליה לפני שויזת התייר שלהם נגמרת?

כרמית75

New member
אתם בני זוג?

במידה וכן, אפשר לשאול למה האופציה לויזת בן-זוג לא תקפה? את אופצית ה-EEA Family Permit אתם מכירים?

מכירים את האופציה, אבל

אנחנו לא נשואים ולמעשה ביחד רק מספר חודשים. בשביל לקבל את האישור הזה צריך להציג מסמכים המעידים על זוגיות 'כמו נישואים' (מגורים יחד, חשבון בנק משותף וכו') של שנתיים לפחות והוכחות כאלו כמובן שלא יהיו לנו. אלא אם כן יש לך רעיון או שאת מכירה דרך לעקוף את זה, עדיף מאוד בלי להתחתן

כרמית75

New member
לצערי לא

לא מבאס שכל העולם אומר לך שהכי קל פשוט להתחתן? לא רוצה להתחתן! קבלתי לפני כמה ימים את הויזה המדוברת, לכן יכולתי לשתף מנסיוני לו היה רלוונטי.

מספר תשובות

1. לא. הוא יצהיר עליהם בעת מילוי הטופס, אבל זו לא בעיה. 2. כן. 3. לא, כרגע . הכיוון הוא לשנות את התוכנית בטווח הקרוב למצב שיש מכסות. 4. ניירת. הבקשה פשוטה, צריך את כל המסמכים התומכים, בדיוק על פי ההוראות, מתורגמים וחתומים על ידי נוטריון. מצד אחד - פשוט וברור, ומצד שני, אם יש תיק חסר, הוא ייפסל די מהר. אני מכירה מספר אנשים להם זה קרה. 5. לא נראה לי שצריכה להיות עם זה בעיה, המבחן הוא בינלאומי.

תודה רבה!

מכירה נוטריונים ישראלים ספציפיים בארץ/אנגליה שמתעסקים באופן נקודתי בנושא הזה? (אם כן, אשמח לקבל במסרים)

למעלה