כמה שאלות לגבי MySQL

רוןמ

New member
כמה שאלות לגבי MySQL

קראתי גם ב "php ישראל" וגם ב"guides" על התחברות למסד נתונים של MySQL, וניסיתי ליישם את זה (בחוסר הצלחה). הצלחתי להתחבר ל- mysql בעזרת mysql_connect, אחרי זה קראתי שצריך "לבחר את מסד הנתונים) בעזרת הפונקציה mysql_select_db. לא הבנתי איזה ערך צריך להכניס לפונקציה הזו? איפה שלא קראתי שמים איזשהו משתנה סתמי ואז מפעילים משפטי SQL בעזרת mysql_query. בלי שמפורט בכלל איך יוצרים טבלה של מסד נתונים. לא הבנתי איך ליצור מסד נתונים ולהתחבר אליו. כל מה שהבנתי זה איך להתחבר ל- mysql עם mysql_connect והבנתי שאפשר לעשות שאילתות עם mysql_query.

yuvallb

New member
שרת mysql ומסדי נתונים

כל שרת mysql יכול להריץ מספר מסדי נתונים. למשל, יש לי מחשב שמריץ 3 אתרים, לכל אחד מהם יש מסד נתונים משלו, אבל שלושתם רצים על אותו שרת. הכי פשוט לראות את זה דרך תוכנה כמו phpMyAdmin או MysqlCC בתוכנות אלו, נכנסים לשרת, כמו בפקודת mysql_connect ורואים רשימה של מסדי נתונים. בהתקנה חדשה יהיו בדרך כלל שניים: test , mysql אל תשתמש בהם, אלא תיצור לך מסד נתונים חדש ותשתמש בו. כלומר, המשתנה ב mysql_select_db אינו סתמי, אלא הוא שם מסד הנתונים שיצרת על השרת שלך. הכי פשוט ליצור מסד נתונים חדש דרך אחת מהתוכנות הנ"ל. מקווה שעזרתי...

danshk

New member
אם אתה משתמש בMysqlCC

אולי תוכל לעזור לי במשהו, מתי שאני רק מתחיל להשתמש בתוכנה לאחר ההתקנה הכל עובד טוב ויפה, אני יוצר לעצמי משתמש והכל אבל אחרי הפתיחה השנייה של התוכנה כל דבר שאני מנסה לעשות מסתיים בשגיאה "אין לך מספיק פריווילגיה לעשות את הפעולה" (כמובן שהשגיאה נכתבת באנגלית). האם מישהו יודע איך לפתור את הבעיה?

למעלה