כמה שאלות לגבי ++C.

Y2Jericho

New member
כמה שאלות לגבי ++C.

שלום לכולם, אני יודע ++C, ואני רוצה להתחיל לבנות משחק, אבל לפני זה אני רק רוצה לדעת כמה דברים: 1.נגיד ואני בונה משחק מנג'ר כדורסל, כתבתי את כל מנוע המשחק, לדוגמא: איך המשחק קובע כמה נקודות תקלע כל קבוצה, כתבתי פרופילים של שחקנים, מנוע העברת שחקנים וכדומה, אחרי שהמנוע הגרפי של המשחק יהיה גמור, אני אוכל לשלב בתוכו את הקטע הכתוב ב-++C? אני אהיה יותר ספציפי: נגיד ויש שחקן, וכתבתי את הפרופיל שלו במהדר, כולל נתונים עליו, לאחר מכן אני אוכל לשלב את זה בצורה גרפית? להוסיף תמונה של השחקן? לקבוע את הפונט? צבע? מקווה שהבנתם למה התכוונתי. 2.אם כתבתי מספר אפשרויות, לדוגמא: Start New Game, Load Game, Quit, איך אני יכול לאפשר למשתמש לבחור באפשרות הרצויה ע"י העכבר? זה גם קשור לגרפיקה? 3.שאלה אחרונה: נגיד וכתבתי משחק שבו אתה מגדל כלב, וכתבתי פונקציית שינה, בשם sleep, אני יוצר את האנימציה של השינה בספריה הגרפית ואז בפונקציה אני מזמן את האנימציה? אני יודע שהשאלות מעט לא מובנות, אבל מקווה לקבל תשובות. תודה מראש, יום טוב. =)

someboddy

New member
יא בא יה!

כל כך הרבה דברים מבולבלים בידע שלך... דבר ראשון, מהשאלו שלך על גראפיקה אני מבין שאתה עדיין לא יודע לכתוב תכנות Win32 עם C++. יש לך שתי ברירות. אתה יכול ללמוד לתכנת לחלונות(Win32API או MFC), שזה די קשה, או שאתה יכול להשתמש בספריית גראפיקה של DOS. לגבי שאלה 1: דבר ראשון, אתה לא משלב את הקוד של המשחק במנוע הגראפי. אתה משלב את המנוע בגראפי בקוד של המשחק. המנוע הגראפי זה בעצם ספרייה שמאפשרת לך לבצע את כל הדברים הגראפים של המשחק - הצגת מודלים, טיפול בתאורה, טיפול במצלמה וכו'. הקוד של המשחק משתמש בפונקציות שיש בספריה הזו. יש גם מנועים שכוללים מסגרת שאתה יכול לשים לקוד שלך. דבר שני, אתה לא כותב את הפרופיל בתוך הקוד!!! אתה כותב אותו בקובץ נפרד, וקורא אותו מהקוד. אתה צריך לקבוע מראש פורמט לקובץ הזה(ולעוד קבצים עם פרופילים של שחקנים אחרים, או שאם אתה רוצה אתה יכול לשים את כל הפרופילים באותו קובץ), ואז אתה צריך לכתוב קטע קוד שיקרא את הקובץ לפי הפורמט שלך. בפורמט אתה יכול להכניס נתונים, תמונה, וכו'. לגבי פונט וצבע, זה חלק מהגראפיקה. אתה יכול כמובן להכניס לפורמט שלך גם פונט וצבע יחודיים לכל שחקן, אבל בדרך כלל משתמשים בפונט וצבע משותפים לכל השחקנים(אתה יכול גם לקבוע שהשם יהיה בפונט אחד, הגיל בפונט אחר וכו' אם אתה רוצה). לגבי שאלה 2: כן, זה חלק מהגראפיקה, וגם חלק מהקלט. אתה שם את הגראפיקה של הכפתוים על המסך, וכותב קוד שיבדוק על איזה מהם המשתמש לוחץ, לפי המיקום והגודל של הכפתורים והמיקום של העכבר. אם אתה בוחר לעבוד עם Win32, אז אתה יכול גם להשתמש בכפתורים המוכנים של חלונות, שיש להם קוד מוכן(אני מדבר על קוד שבודק מתי הם נלחצים כמובן, לא על קוד שקובע מה הם עושים. את זה אתה צריך לכתוב). לגבי שאלה 3: אתה לא שם את האנימציה עצמה בספרייה הגראפית! את האנימציות שמים בקבצי המודל/תמונה/קובץ מיוחד לאנימציות שמתחבר לקובץ המודל, ובספרייה הגראפית יש קוד שיכול לקרוא את האנימציה הזו - או כל אנימציה אחרת - ולהציג אותה על המסך. בעיקרון, לפני שאתה רוצה להכניס משהו לספרייה הגראפית, תחשוב - זה משהו יחודי למשחק שלי או לא? למשל - פונקציות שמציגות חלון וכותבות בו טקסט שהתקבל בתור ארגומנטים - לספרייה הגראפית. פונקציה שמציגה חלון וכותבת בו פרטים של שחקן - לא לספרייה הגראפית, לקוד של המשחק עצמו. מקווה שעזרתי!

Y2Jericho

New member
תודה רבה! + בקשה קטנה

ידעתי שיש לי עוד המון ללמוד... שאלה קטנה: יש לך אולי מדריך טוב ל-WIN32API? אני אחפש גם בעצמי אבל אולי אתה מכיר אחד ספציפי שהוא טוב. תודה מראש.

yoniBLA

New member
עזוב win32api

זה לא נועד ליצירת משחקים. תלמד SDL, זאת ספרייה גרפית נחמדה ביותר, הרבה משחקים נכתבו בעזרתה. הנה מדריך נחמד: http://cone3d.gamedev.net/cgi-bin/index.pl?page=tutorials/gfxsdl/index

Fantasy WRC

New member
התבלבלתי לגמרי....

אתה רוצה לבנות משחק מנג'ר ישומי? כלומר לבנות טפסים עם טקסט(משחק טקסטואלי) אז זה כבר VISUAL C++ ולא סתם C++, ל VISUAL יש את הכל שעליו אתה מדבר, גם שליטה בעכבר וגם טפסים וגם עיצוב וכל זה.. וגם אנימציה.. לגבי מנוע.. אני לא יודע.. אתה צריך לכתוב בעצמך איך כל עניין הזה יעבוד, לחשב כמה אימון שחקן צריך לקבל, מה יחס של שחקן מתחיל לשחקן ותיק וכו.. אני לא יודע אם זה מה שאתה רוצה לשמוע.. אז שיהיה בהצלחה..

למעלה