כמה שאלות לגבי סינים..

TomerEp

New member
כמה שאלות לגבי סינים..

1. למה הם יושבים כמו איזה קבצנים כשהם מחכים למשהו, הם ממש ניראים אומללים. 2. למה כשאתה הולך ברחוב, תמיד חצי מהאנשים יתקעו לך בדרך, ותריך לזגזג? היום זה הגיע לשיא, עד שכבר מצאתי מסלול משלי, בצד המדרכה, קבוצה של סינים באו וחסמו אותי, מה הם רוצים? 3. מה הקטע של היריקות, לא אמרו להם בטלוויזיה שזה מגעיל ושלקראת האולימפיאדה הם יצטרכו להראות כמה סין "יפה", ולא "מגעילה"(חס וחלילה אני אומר שהיא יפה..), בכפרים זה עוד בסדר, אבל חזרתי היום לגאונז'ו ועדיין יש יריקות, אני יושב לי במסעדה, ומישהו מגרגר בגרון.. זה יכול לעשות לבנות בחילה.. זהו, נגמרו לי הטענות חחחח סתם היה בא לי להוציא את זה........ פשוט כל היום אנשים נתקעים לי בדרך וזה כבר מתחיל להציק.

GnomeBubble

New member
לא, אין תשובות

1. גם אMור שאל בערך את אותה השאלה למטה. 2. בסין הולכים בצד שמאל של המדרכה. אבל גם בצד ימין, וגם באמצע, אז תזגזג כמו כולם, זה טוב לשרירים
3. כשהערתי על היריקות בסין לזוג ישראלים מבוגרים שגרים שם, הם נזכרו שגם בארץ בשנות ה-50 היו הרבה אנשים שירקו באוטובוס (שזה באמת הדבר היחיד שהציק לי עם היריקות של הסינים, כי הרצפה של האוטובוסים מכוסה תמיד בתערובת מג'וייפת של רוק וגרעינים), ואגד תלתה שלטים שביקשו מהנוסעים להפסיק לירוק. כנראה שזה עבד, אז אולי באולימפיידת שנגחאי בשנת 2058 כבר נוכל לחזות בסין ללא יריקות... טוב, אני יכול לומר לך שכל הסינים ה"מודרניים" שדיברתי איתם על זה, אמרו שהם גם נגעלים מיריקות. מבחינתם זה מנהג של כפריים וסתם עירוניים חסרי-תרבות. אם אני משווה את מרכז העיר לשכונות העניות יותר שמסביב, או את הערים לכפרים בכלל, אז רואים שזאת די פונקציה של מעמד סוציו-אקונומי וגיל...

אMור

New member
"סיני מודרני"....נו בחייאאת

מה אתה מתפתה לעיסקאות, תגיד לי... הסינים יספרו לך מה שתרצה לשמוע ומה שנוח להם לספר... גם המתחסדי יריקות גדלו בווילאג' וירקו ויורקים וירקו בחופשיות כשלא תהיה לידם... ניסחפת עם הסוציו-אקונומי... נכון שהנובורישים אכן חונכו ותורבתו בן לילה בעקבות עיסקת מיליונים שנפלה לידיהם. פתאום נוח להם להסתכל על כל הויליג'רס מלמעלה - ולהתחסד. לי באופן אישי, היריקות מפריעות הרבה פחות, אפילו שבנות עושות לי את זה מול העינים (וכן, יש בזה מן הקינקיות כשבחורה יפה מגלגלת...
) ואני מעדיף את חברתם של אלו מאשר את זו של ה"סינים המודרנים"... סין עדין נמצאת בשלבי הינקות של המודרניזציה החברתית וכל מי שקורא לעצמו סיני מודרני, יכול להרשות לעצמו לעשות זאת רק אם הוא צעיר, מלומד, דובר אנגלית שוטפת ולא לובש תחתוני סבתא... ובנינו, כמה כאלה יש? (ולפני ששיאו סה יגיע עם "אתם הדרומיים" שלו, אז אני בטוח שבשנחאי יש לא מעט סינים מודרניים - אבל כמו שניו-יורק זה לא ארה"ב ולונדון זה לא אנגליה ופאריס.....כך גם צעירי שנחאי לא מייצגים את המיינסטרים הלאומי). ולסיים בנימה מאזנת: מי מאיתנו יודע מי זה Liu De Hua? הזרים גם יכולים להיות כ"כ בורים, שלא לדבר על זה שמוזר להם שיורד גשם בקיץ... ממש חייזרים. זרים

davidspring

New member
אהבתי את מה שאמרת. ואם כבר-תאיר

את עינינו, מי זה ליו דהחואה? ומה,באמת גשם בקיץ?
והנה כמה תמונות, פאלון גונג בתל אביב, יום שישי האחרון. אפילו חתמתי להם על איזה עצומה או משהו. לא משנה לי כ"כ מה הסיפור הפנימי של החבורה הזאת. אני חושב שעם כל הסימפטיה לסינים ולארצם- א"א להתעלם מדברים שקורים שם בשקט בשקט. למה אני מאמין שאכן קורים? כי ההיסטוריה הלא רחוקה הוכיחה שהם יודעים להיות רעים.

GnomeBubble

New member
מישהו אמר שהם לא קורים?

חוץ מהתעמולה של ממשלת סין כמובן.

1Mao

New member
גם אני כבר יורק

הי אני קורא הרבה את הפורום, עכשיו אני גם כותב. במסגרת עבודתי אני נוסע הרבה לסין, גרתי שנה בביג'ינג, אני דובר את השפה, קורא לא רע ופעם גם ידעתי לכתוב איזה כמה אלפי סימניות ומה לעשות אני גם לפעמים יורק. שאני בארץ אני משתדל לא לירוק ברחוב ודי מצליח לעצור את עצמי אבל שאני אוכל למשל עוף או דג אימצתי את השיטה הסינית: להכניס בשר עם עצות לפה ולירוק את העצמות לצלחת ( לא יריקה ממש אלא מיחזור לצלחת). אישתי כבר העירה לי כמה פעמים ואמרה לי שהיא מקווה שאני לא עושה את זה עם אנשים אחרים. לצערי הרב לא יכלתי להתחייב שאני לא עשיתי את זה עם אנשים אחרים בארץ כי כנראה זה ממש מושרש אצלי. מלבד יריקות יש גם את עיניין הגרעפסים ( נדמה לי שככה כותבים את זה ביידיש). לאכול במסעדה בסין ופתאום לשמוע מישהו תוקע גרעפס ארוך ומסולסל זה לא ממש הנאה צרופה. בנושא הזה אני מצליח לשלוט בעצמי יותר טוב.

renjintso

New member
תודה

זאת היתה אינפורמציה חיונית
אני תמיד אומרת שאן התחלת לירוק - סימן שהגיע הזמן לעזוב.

Xiaose

New member
אתם הדרומיים...

וגם הצפוניים, והאלו מהפרובינציות המערביות, ובעצם גם השאנגחינזים, כולם סינים, כולם מתנהגים פחות או יותר אותו דבר, רק שהשאנגחינזים אוהבים להרגיש מעל לכל הWAIDIREN... גם סיני מודרני יכול לירוק/לתקוע גרעפס/לגדל ציפורניים... שאנגחי אומנם לא מייצגת את המיינסטרים של סין, אבל זו עדיין סין, YOU CAN TAKE THE CHINESE OUT OF CHINA, BUT YOU CAN'T TAKE THE CHINA OUT OF THE CHINESE... וחבל שלא הרבה אנשים מכירים את ANDY LAU, אני לא ממש מת על השירים שלו, אבל יש לו כמה סרטים לא רעים בכלל כמו A World Without Thieves וJiangHu

Mei11

New member
בשנגחאי דוחפים פחות

לדעתי, בכל אופן. אבל אני משוחדת כי אני אוהבת את שנגחאי. עם אנדי טסתי פעם באותה הטיסה מטייפה להונג קונג, וכל הטיסה היה לי פחד שהמטוס יאבד את שיווי המשקל בגלל הנהירה של המעריצות ממחלקת תיירים למחלקה ראשונה.

למעלה