בתור אח לצרה אני אנסה לעזור
קודם כל, תתחילי עם האתר הזה ותשנני את
משפטי המפתח, כמו שעושים בכל מדינה
לרוע המזל, להגיד "אני צמחוני/ת" או "אני לא אוכל/ת בשר" זה לא מספיק ביפן - ובמזרח הרחוק בכלל. יש הרבה מאוד מרכיבים שמכילים בשר ומשתמשים בהם במגוון מאכלים בלי להחשיב אותם כבשר ממש. הרבה פעמים כי הם מכילים רק כמות קטנה ומשתמשים בהם רק לתיבול או למטרות אחרות באוכל. דוגמה לרכיבים כאלה במערב הם שומן חזיר (שלמזלנו אין בארץ) וג'לטין (מישהו עוד זוכר את שערוריית המילקי שהשתמשו בעצמות פרות במקום עצמות דגים?). ביפן יש גם כמה, ואני מניח שאת רובם אני לא מכיר, אבל אני יכול להזהיר אותך מהדאשי. דאשי זה באופן כללי ציר למרק, רק שבדרך כלל מדובר בציר שעשוי מאבקת דגי בוניטו. בדאשי הזה משתמשים בהרבה מאוד דברים ואם את לא רוצה לאכול אותו תצטרכי באופן סצפיפי לשאול על כל דבר אם יש בו דאשי או אין (חוץ מדברים ברורים כמובן - במיץ אשכוליות אין דאשי...
) יש כמובן מסעדות שמתמקדות באוכל צמחוני. למיטב ידיעתי אפשר גם לאכול במקדשים בודהיסטים, שם הנזירים מקיימים דיאטה צמחונית, למרות שאני לא יודע מה המדיניות שלהם בנוגע לדאשי ו"לא-בשרים" אחרים. בכל אופן, אני מציע לך להתחיל מהאתר
VegieTokyo, שם יש הרבה קישורים שיכולים להוביל אותך למסעדות צמחוניות או כאלו עם תפריט צמחוני.