כמה שאלות לגבי ה- EEE-PC

ViolSastrad

New member
כמה שאלות לגבי ה- EEE-PC

האם כדאי לקנות את המחשב בארה"ב (של ה-8GB) במחיר של 500$ או שעדיף לחכות ולקנות בארץ עם מערכת הפעלה של חלונות ועברית? ונגיד ובכל זאת אני לא קונה בארץ.. צריכה להיות בעיה בהתקנת העברית? יש מישהו שהתנסה על המחשב ויכול להמליץ / לא להמליץ? תודה מראש...

יאיר B

New member
התקנה של XP עליו היא לא כל כך טריויאלית כי

אין לו כונן CD (כלומר צריך לחבר לו אחד כזה או לחבר אותו למחשב חיצוני לצורך התקנה). בחו"ל הוא מגיע עם קסנדורס (הפצת לינוקס). לא יודע אם ה-XP שמתקינים בארץ מכיל ממשק עברי.

ViolSastrad

New member
אוקי... אבל..

אם אני מתקין חלונות דרך דיסק און קי זה כמו התקנה רגילה?

kobi 23

New member
לא בטוח

לא חושב שזה אפשרי להתקין ווינדוס מדיסק און קי , משום שהביוס לא מזהה אותו. חייבים לדעתי כונן דיסק חיצוני

ViolSastrad

New member
אוקי..צודק.. אבל הבנתי שיש לנייד...

קורא כרטיסי SD... האם אפשר לשים על SD התקנה כזו וכן להעלות את זה איכשהו דרך ה-Bios?

יאיר B

New member
יש מחשבים שיש להם אפשרות בביוס להפעיל

אתחול דרך USB. השאלה היא אם האסוס הזה מאפשר. אף פעם לא חשבתי להתקין XP דרך DOK. צריך לנסות פעם, לראות אם זה עובד (זה אומר שצריך להעתיק את תוכן הדיסק ל-DOK...).

kobi 23

New member
זה חדש לי

אף פעם לא ידעתי שניתן להפעיל דיסק און קי מהביוס.אבל טוב שתיקנת אותי

Y. Welis

New member
הבעיה היא להפוך את הדוק לבר-איתחול

ניסיתי כמה הצעות והן לא עבדו עדיין. הנושא עוד בחיתוליו.

sb21

New member
לפני ההתקנה צריך לשנות כמה דברים.

יש כאן מדריך (וברשת עוד כמה) לא קצר, אבל הוא אמור לעבוד.

אני חושב על לחכות

אחרי ההצלחה הכבירה של ה-EEE PC של ASUS בקריסמס האחרון, גם HP הרימה את הכפפה ותתחיל לשווק את המתחרה ה-Compaq 2133! הוא יהיה בעל מסך גדול יותר 8.9" ובעל רזולוציה טובה בהרבה 1366 766X . כל זה, על חשבון המשקל (עוד כ-200 גר'). כפי שהוא נראה בתמונות, הוא נראה מדהים! אני מניח שעוד ועוד חברות יכנסו לתחום של המחשבים האולטרה ניידים במשקלים של בין 1.2 ק"ג ל-0.8 ק"ג ובמחירים של 500-300 $.. אני מקווה שבקרוב טושיבה וDELL גם יפתחו מחשבים כאלה משלהם.

sb21

New member
"optional SSD"- כונן כבד יותר, יותר נפח,...

אבל צריכת החשמל הרבה יותר גבוהה והעמידות נגד זעזועים פחותה. "Tamper-proof case; no visible screws" כלומר הם רוצים להקשות על שידרוגים עתידים, מכיוון שפתיחת המארז תצריך כלים מיוחדים. ניתן יהיה לקנות את המחשב עם ווינדוס ויסטה, איך המערכת תרוץ על מחשב כזה?

sb21

New member
זה ברור, אבל המחשב לא אמור להיות יקר מאוד...

כך שלא סביר שבמחשב יותקן מעבד חזק. ד.א: אחת מהשמעות באינטרנט מדברות שבמחשב יותקן מעבד של VIA.

יאיר B

New member
כן. הם הוציאו אחד חדש שעל הנייר נראה מעניין

מאוד. כמובן שיש לו שם של איזה נביא מהמקרא, כמו כל המעבדים שלהם...

Y. Welis

New member
בעניין הזעזועים - ה-SSD יהיה עמיד מאוד

כולל לנפילה מגובה רב ובינוני.

GAMESP

New member
בשביל מה לקנות אותו ?

חפש בפחים של סביון, יש הרבה מחשבים כאלו שם

ali052

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo140.gif../images/Emo219.gif

למעלה