כמה שאלות כלליות

andav

New member
כמה שאלות כלליות

1.האם ישנה היום אפשרות(באיזשהוא מקום על פני כדור הארץ) לקנות מחשב נייד בחלקים? כלומר, לא מותג, אלא כמו שאני יכול לקנות חלקים של מחשב נייח, מחנויות שונות ולהרכיב אותו בעצמי - האם זה אפשרי גם בניידים? 2.האם המחשבים הניידים עולים הרבה ביחס לתמורה(לעומת נייחים שעולים פחות , באופן כללי), רק מפני שהם מותגים, מה שניקרא? כלומר, אם המצב היה שאפשר לקנות את החלקים השונים בעצמך ולהרכיב בעצמך(כמו מחשבים נייחים), המחשבים הניידים היו עולים כמו הנייחים, או שהמחיר גבוה בגלל משהו אחר? תודה

bar666xp

New member
ההבדל העיקרי בין נייד לנייח זה..

שרוב הרכיבים מולחמים בלוח-אם! מה שאומר שבגדול לא אי אפשר להרכיב אחד לבד... המחשב בנייד יקר יותר וזאת בעיקר בגלל המיזאור והצורך בבנית רכיבים שיבצעו מקסימום ביצועים במינימום צריכת חשמל. דבר נוסף וחשוב המותג בניידים הוא חשוב הרבה יותר מבנייח. עוד איפורמציה שלא כמו בנייח בנייד יש מצבים שרכיב אפילו HD יהיה בעל אותו החיבור ואותו הגודל וכו' אבל לא יתאים למערכת בסבירות גבוה הרבה יותר מאשר בנייחים. וכל זה עוד בלי שהזכרתי את השירות מי האבא והאמא כשיש תקלה?

andav

New member
כשאתה אומר רוב הרכיבים, למה

אתה מתכוון, תוכל לפרט? כיום ישנם לוחות אם(במחשבים נייחים) שיש עליהם כרטיס רשת, מסך, קול, firewire , usb וכולי. כרגע, זה די ברור שאי אפשר, אבל באופן תיאורטי, מדוע שזה לא יקרה? הרי חברות כמו גיגהבייט או אסוס או msi יוכלו לייצר לוחות אם לניידים שעליהם כבר יולחמו הרכיבים הדרושים ואת הזכרון והדיסק הקשיח וה- CD(שכחתי משהו?) יוכלו לקנות בחנות ולהרכיב לבד. צריך כמובן גם לקנות מארז מתאים וכמובן , לגבי המסך, גם יהיה צריך לבחור
. האם אתה רואה מניעה שזה יקרה, מלבד זה שזה פשוט לא קרה, עדיין? תודה.

יאיר B

New member
כל הכרטיסים שתיארת נמצאים על

הלוח אם - מולחמים אליו (או ממש חלק ממנו). זה ככה בכל הניידים (או אולי יש כמה שלא, אל יודע). רוב לוחות האם בניידים הם של אינטל, חלק של אחרים. בדרך כלל, לוחות האם הללו מוזמנים מראש ע"י החברה שבונה את המחשב עבור המחשב המסויים שהם רוצים לבנות (הרי בונים מליונים מכל סוג). המסך בניידים הוא חלק מהמארז. גם אלו נבנים בהזמנה מיוחדת של החברות. אני לא מכיר חברה שמוכרת חלקים בצורה כזאת לניידים. אף אחד לא יקנה את זה כי יש בעיה של שירות: מי יתן אותו? רוב האנשים לא רוצים לרוץ בין יבואנים עם בעיות (ומה גם שלא יודעים תמיד מה הבעיה). אם אתה לא רוצה מחשב מותג - קנה לא ממותג. הם זולים יותר מהמותגים. אגב, ברוב המחשבים גם המעבד נמצא על הלוח....

andav

New member
אני נשאר בעקשנותי ../images/Emo8.gif

כל מה שאמרת, עדיין לא שולל את זה שזה אפשרי, כלומר, לא ברור לי מה המניעה שכמו שאפשר לבנות מחשב נייח מחלקים שונים( ואם מתקלקל חלק - וכמובן,אם ישנה אחריות - אני הולך חזרה לחנות ומקבל חדש(בתקופת האחריות , כמובן)), לא יהיה אפשר לעשות אותו דבר גם בניידים - מה בעצם מונע את העניין? הרי כמו שיצרני לוחות האם, מייצרים לוחות אם, לנייחים, הם יכולים לייצר גם לניידים. כמו שיצרני המארזים, מייצרים לנייחים, כך אפשר לייצר מארזים לניידים(כולל המסך - בגדלים שונים). אני מקווה שאני מובן. פשוט, זה קצת מוזר שזה עדיין לא קרה.

levikon

New member
הבעיה היא מיזעור הרכיבים.

אם תראה מחשב נייד ממוצע, כמות הרכיבים שיש בו לעומת השטח שהם תופסים מצריכה הנדסה מעולה. אל תשכח שגם הכרטיס מסך והמעבד מולחמים ללוח האם. בעצם, אפשר לומר שהדברים היחידים שלא מולחמים ללוח האם של הנייח אלו הם הזיכרון הפנימי ההארד דיסק והכוננים האופטים. אל תשכח שיש לך גם סוללה לא קטנה שצריכה להכנס לתוך הנייד, בנוסף למקלדת + עכבר. מסך שמחובר בצירים ועולה לבד בערך 3000 ש"ח (שוב בגלל המזעור וחוסר הסטנדרט). אני חושב שאני מבין למה אתה מתכוון. אתה רוצה לדעת האם אפשרי לקנות קיט של מחשב נייד לא ממותג ולהריב אותו לבד, נכון?! אז זהו, זה בילתי אפשרי. מחשב נייד הוא הרבה יותר מהסכום של החלקים שלו. מה שחשוב הרבה יותר במחשב נייד זה איך הרכיבים עובדים אחד עם השני ואיך הם מתואמים. לעזאזל, אתה יכול להכניס הרד דיסק של 7200 במקום 5400 וזה יכול לשרוף לך את המחשב! הדברים החשובים בנייד זה בעיקר העמידות, האמינות ואי חימום (בעיה מאוד קשה בניידים. בסופו של דבר רכיבים למחשב נייד בקניה בנפרד עולים יותר מהנייד עצמו, ובהרבה! זה לא שווה את זה...

andav

New member
אבל עדיין ../images/Emo6.gif........

כל מה שאמרת, לא מסביר לי מדוע זה לא מתקיים
הכל טוב ויפה. אני חוזר שוב, סוללות - כמה חברות יכולות לייצר סוללות. כרטיס מסך ומעבד מולחמים על לוח האם - בסדר, עדיין המותג לוקח את הכרטיס מסך של ATI(או משהוא אחר) ואת המעבד של intel/amd ומלחים את זה. אפשר לעשות אותו דבר גם בלי מותג. למה אני צריך את HP/ibm/dell שילחימו לי ? "מה שחשוב הרבה יותר במחשב נייד זה איך הרכיבים עובדים אחד עם השני ואיך הם מתואמים. לעזאזל, אתה יכול להכניס הרד דיסק של 7200 במקום 5400 וזה יכול לשרוף לך את המחשב!" - זאת נקודה טובה, אבל למה בעצם זה כך? למה בנייח, אין לי את הבעיה הזו ובניידים יש? מדוע אין סטאנדרט(כמו שאמרת) ובנייחים יש? אני רוצה לקנות לוח אם של abit שמולחם עליו amd וכרטיס מסך של ati. רוצה מארז של compucase עם מסך של lg, שמחובר אליו. וכולי וכולי. רוצה את כל זה בלי מותג. רוצה חלקים ולהרכיב לבד. למה לא הולכים עוד צעד קדימה? ממילא מלחימים את החלקים, כן? אז שילחימו ואני אקנה את החלק בנפרד. ממילא המארז מגיע עם המסך, אז שיגיע עם המסך ואני אקנה אותו בנפרד ואחבר אליו את הלוח אם (שאליו הולחם ה- amd שלי) שקניתי, גם בנפרד. עדיין לא ברור לי מדוע זה לא יכול לקרות/לא קורה? לא יכול להיות שאני מגלה כאן את אמריקה.

levikon

New member
בגלל שקנית רכיבים בנפרד לנייד עולה

הרבה יותר כסף מקניית נייד מורכב. וזה לא ישתנה.

יאיר B

New member
מאותה סיבה שאין מוצרים אלקטרוניים

אחרים להרכבה. יש לי חבר שהו אמהנדס אלקטרוניקה (תואר שני מטכניון). הוא מבין בעסק הזה ויום אחד נכנס לו שיגעון כמוך - לבנות TV בעצמו. החל לחפש קיט שלTV. כמובן שלא מצא כי אין בארץ. אחרי חיפוש מקיף ברשת מצא שסוני מוכרים כאלה קיטים בחנות המפעל שלהפ ביפאן, ורק שם. חיסרון: אין אחריות על ההרכבה. וזה גם יהיה בניידים אם יהיה דבר כזה, פה אתה בבעיה: אתה נמצא בישראל ואם משהו ישרף או יתקלק, היבואן ינסה להתנער ממך בטענה שאתה לא הרכבת נכון ולכן שרפת את החלק... (אני כבר שמעתי על בעיות עם יבואנים כשאנשים החליפו את מערכת ההפעלה של הנייד ללינוקס למשל ולא רצו תקבל את הנייד לתיקון בטענה שהלינוקס דפק את המחשב...). אגב, הנושא של להרכיב מחשבים בבית מאוד חזק בארץ. בחו"ל זה פחות מקובל. למשל: למשפחה שלי בצרפת יש מחשבים של DELL ברובם, בארה"ב הם עובדים עם אפל בכלל. האמריקאים נוהגים לקנות את המחשבים בסופרים גדולים ואלה עושים חוזים עם הספקים, כך שלרובם יש מחשב ממותג. לא מבין למה בישראל לא קונים מחשבים ממותגים יותר...

levikon

New member
כי מחשבים שולחניים ממותגים יקרים מאוד

לעומת מחשב לא ממותג שאתה מרכיב או שהחנות מרכיבה בשבילך. כשעבדתי בחברה שכל המחשבים שם ממותגים (או DELL או IBM - בשבילהם זה יותר נוח בגלל הכמות והשירות) ביקשו ממני להציץ בהערכת מחשב למחשב רגיל. זה היה IBM עם מפרט טוב. הרבה זיכרון פנימי (2G) הרדיסק בינוני ושאר הרכיבים בסיסים (נדמה לי שאפילו הכרטיס מסך SHARED - חברה לא צריכה יותר מזה). המחשב עלה פי 2.5 ממחשב לא ממותג עם אותם הרכיבים. לחברה שקונה בבת אחת 30-40 מחשבים זה משתלם בגלל איכות ההרכבה, השירות והאמינות. לאזרח פרטי לא...

יאיר B

New member
אז למה בחו"ל לא התפתחה תעשייה של

מחשבים מסוג "קופסאות לבנות" כמו שיש פה? אני מניח שגם שם זה יהיה יותר זול מלקנות מחשב מותג (ואני מדבר על המשפחה שלי, ולא רק שהם אנשים פרטיים. חברות קונות רק ממותג בגלל השירות - זה ברור).

bar666xp

New member
זהו שכניראה שלא. זה כמו השאלה למה

מחשב נייד מאותה החברה אותו דגם עד הפרט האחרון יעלה בארה"ב כ1000$ פחות כי אם הוא יעלה שם כמו כאן לא יקנו אותו!!! מה שקרה זה שאם תרכיב לבד או תקנה מותג בארה"ב ההפרש יהיה משהו כמו 50-100 דולר בארצינו ההפרש מתחיל ב100$ צפונה...והרבה צפונה! בנייח אין את הבעיה של לפרק כרטיס זה או אחר ולגשת ליבואן/חנות להגיד יש אחריות וזה מקולקל בנייד כל תקלה שניה זה להחליף לוח-אם. לא יודע אם יצא לך אבל ראית מה צריך לפרק בנייד כדי להוציא לוח? בנייח זה 2-3 דקות כולל חיבורים ברגים הוצאת מעבד והכל...בנייד 80% שתשבור משהו בדרך אם אתה לא מקבל על הפירוק הזה כסף...וגם אז ירדת ל50% שמשהו ישבר. אבל השאלה היא כל כך ישראלית לא? כולנו מומחים להכל מה לא? אנשים לא יכולים להפנים שאי אפשר לפרק בנייד את המעבד ולהחליף אותו אז השאלה לא מפליאה ביכלל.

andav

New member
עוד משהו קטן.

לגבי מוצרים אלקטרוניים להרכבה, זה לא ממש דומה, מכיוון שבמחשבים נייחים, ידוע ורגיל שאפשר לקנות את החלקים בניפרד מחנויות שונות ולהרכיבם בעצמך. וכמובן שככה אתה גם חוסך כסף על מחשב מותג. אם הייתה טלוויזיה בחלקים מלכתחילה, הייתי מסכים עם הטענה הזו כלפי הטלוויזיה.

יאיר B

New member
יש - בסוני יפאן.

אם יש שם - כנראה שיש לזה ביקוש (ואני מאמין שהם לא היחידים שמוכרים כך). הבעיה היא שזה נמצא רק ביפאן ולא הוציאו את זה החוצה (כמו דברים נוספים שלהם).

andav

New member
OK, אז לפחות זה לא נפוץ כמו הרכבת

מחשב נייח, שאפשר להרכיב בכל מקום בעולם(לפי הערכתי).

bar666xp

New member
כניראה דילגת אז אני חוזר...ומוסיף

הסבירות שHD שלכאורה זהה לא יעבוד בנייד ואחר כן הרבה יותר גבוה מבנייח וזאת ביגלל תאימות של רכיבים. הCD צריך להתאים גם ללוח וגם לקופסה בהתאמה לדוגמה. שלא כמו בנייח להוציא לוח אם זה 2-3 דקות...בנייד אתה צריך לפרק 80% מהמחשב. בנייח יש המון מקום במארז בנייד המאווררים כמעת ואין להם מקום. בנייח אפשר לזרוק את חום המעבד לחלל המארז בנייד החום חייב להיות מוזרם החוצה ובצורה שלא יבשל את המשתמש ו/או רכיבים אחרים. בקיצור יש יותר מדי בעיתיות בנייד מכדי להוציא הרכב בעצמך היום אפשר למצוא חברות שיאפשרו אי אלו שינויים וגם זה דיי מוגבל.

למעלה