כמה שאלות חשובות...

shay sh

New member
כמה שאלות חשובות...

1. מה ידוע למישהו מכם על איזור גליציה? מה הייתה בירתה, בין אילו מדינות האיזור הזה התחלק, ומה המוצא של היהודים מהאיזור הזה? 2. העיר ריבמנוב שבפולין ובאיזור זה הייתה על מתי שפולין כמה בפעם הראשונה בשליטה אוסטרית, ואח"כ עברה לשליטה פולנית עד היום. סבא שי נולד שם, זה אומר שהוא היה פולני באזרחות או פולני במוצא, או גליצאי, מה שלא יהיה???? 3. איפה מבררים מקור של שמות משפחה חוץ מבית התפוצות? כי שם הם מצאו 2 שמות שלי מתוך 4?? תודה מראש, *מי שלא יודע שיכתוב, כדי שלא ארגיש ...

masorti

New member
מי נולד ברימנוב?

הפיסיקאי חתן פרס נובל איזידור רבי. (כאמור בשלושת הלינקים המצורפים למטה)

shay sh

New member
תודה...

אבל מה זה אומר לגבי סבא שלי? מה מוצאו אם עד סוף מלחמת העולם הראשונה העיר הייתה של אוסטרו-הונגריה? פולני, או אוסטרי?

masorti

New member
תלוי באיזו תקופה גדל...

ומהי הכרתו העצמית. אם הוא תפס/תופס את עצמו כ"פולני" - אז הוא פולני. אם כ"אוסטרי" - אז יהי כך. (אני מניח שהוא ראה את עצמו כפולני) אגב, לפי הוראה מטומטמת של מרשם האוכלוסין הישראלי, קשיש שמקום הולדתו "זז" ממדינה למדינה צריך להצהיר על ארץ לידה לפי המצב היום. (תמהני על איזו ארץ לידה מצהירים צעירים שנולדו בשנות ה-70 בימית...)

shay sh

New member
למה

אתה מניח שהוא ראה את עצמו כפולני? אני לא ממש יודע איך הוא ראה את עצמו, אבל אני חושב שזה לא חשוב משום שמה שחשוב זה מה המוצא של הסבים שלו וכן הלאה.. לצערי אני חושב שלא אדע זאת לעולם.. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בקשר לזה, ואולי אם שם המשפחה יעזור אז הנה: שפונדר אני לא יודע איך כותבים את זה בלטינית או באנגלית, אבל אני אכתוב את זה באנגלית כדי שלא תתבלבלו בהגייה של השם: shponder

ב - JewishGen רק שני SPONDER

שווה ליצור קשר בדוא"ל כדי לברר האם יש קשר, אולי שם המשפחה אינו נפוץ. ארנון

masorti

New member
סתם ניחשתי...

האוכלוסיה המקומית שם היתה מורכבת מפולנים ואוקראינים, והיהודים חשו מסיבות הסטוריות יותר נוח להזדהות עם הפולנים מאשר עם האוקראינים. מעולם לא שמעתי שיהודים שחיו בזמן הקיסרות האוסטרו-הונגרית בהונגריה או צ´כיה הגדירו את עצמם כ"אוסטרים". הם היו יהודים-הונגרים ויהודים-צ´כים למרות שנשלטו ע"י אותו ממשל. דרך אגב, היהודים הגליצאים בהחלט זיהו את עצמם ככאלה. (המושג "גליצאי" שימש בשיח הפנימי של יהדות מזרח אירופה, ונלוו לו קונוטציות שונות.)

שרי סילבר

Active member
הייתי הולכת על... Szponder (שזה צורת הכתיבה הפולנית), ובודקת גם Schponder (צורת הכתיבה הגרמנית, שהייתה נפוצה בתקופת השלטון האוסטרי). תמיד מומלץ ביחס לאיזור זה לבדוק את את שתי האפשרויות, בכל ארכיון או מאגר שמות.

שרה המל

New member
כששואלים אותי איפה נולדתי -

אני אומרת שאני פלשתינאית! נכון? אז קראו לזה "פלשתינה-א"י. שרה.

friend9

New member
עץ או פלי

במטבע זה, של 100 מיל, ענף הזית והכתובת הם באותו צד של המטבע. במטבעות של 1 מיל ו 2 מילים הענף ("עץ") בצד אחד והכתובת ("פלסטיין") בצד השני. מכאן נבע הביטוי להגרלה בהטלת מטבע "עץ או פלסטיין", שהשתבש אחרי קום המדינה ל"עץ או פלי".

מטבעות לפני פלשתינה

מצורף מטבעות מפלשתינה וקצת לפני פלשתינה שהם מטבעות יהודיות מארץ ישראל. חלק קטן מהאוסף שלי. גם מתאים לחנוכה "מעות חנוכה" לפעמים שמחפשים שורשים מוצאים מטבעות (א77 יודע להצית אותי) בני

למעלה