כמה שאלות חשובות

חנשנשית

New member
כמה שאלות חשובות

איריס שלום, ברשותך, כמה שאלות: 1. יש לי תואר ראשון בקרימינולוגיה של מכללה ידועה בארץ, האם אוכל להתקבל ללימודי גישור באוניברסיטה? 2. עיינתי קצת בפורום המעניין שלך וראיתי כי את מציינת שאין עדיין הכרה בגישור כמקצוע אלא כעיסוק... מה זה אומר בפועל? יש בכלל אישור של המל"ג? 3. האם זה נחשב תואר שני או לימודי תעודה? הבנתי בבן גוריון שזה נחשב לתואר שני 4. באילו מקומות/מוסדות ניתן לעבוד כמגשר? האם השכר מספק? 5. האם בגישור יש קשר לקימינולוגיה? עדיין תחום הקרימינולוגיה נורא מרתק אותי 6. האם יש מוסד אקדמאי שאת ממליצה עליו? אני מצטערת על כמות השאלות תודה וחג שמח

כמה תשובות

1. לימודי תואר ביישוב סכסוכים, עד כמה שידוע לי הינם לימודים לתואר שני, ואוניברסיטאות מכירות בתארים של המכללות הידועות בארץ, כך שאני מניחה שלא תהיה בעיה. הכל כפוף כמובן לציונים שלך ולדרישות הסף באותה אוניברסיטה. 2. תודה רבה על המחמאה על הפורום. יש לציין כי הדיונים המעניינים הינם בעיקר תודות לגולשים שתורמים רבות. גישור אינו נחשב מקצוע אלא עיסוק בגלל שאינו מוסדר בחוק, וכיום, במיוחד נוכח ביטול תקנות רשימת המגשרים, אין תנאי סף והשוק הוא די פרוץ. לדעתי המונח "עיסוק" או "מקצוע" הינו פורמאלי בלבד. כמובן שיש מגשרים הרואים עצמם כעוסקים בגישור כמקצוע לכל דבר והם אכן מקצועיים מאוד. מומלץ ללמוד גישור באותם מוסדות שזכו טרם ביטול התקנות לאישור המתאים ולא באותם מוסדות שמנצלים כיום את השוק הפרוץ. 3. עד כמה שידוע לי באוניברסיטאות בארץ יש תואר שני ביישוב סכסוכים, וכמו ששילה ציינה, שמים שם דגש מי יותר ומי פחות על לימודי גישור, כולל קורס גישור מסודר. אולם אני מודה כי אינני בקיאה בכל נושא הלימודים האקדמאיים בנושא זה וכדאי לבדוק גם במכללות השונות. 4. ניתן לעבוד כמגשר בדר"כ בשוק הפרטי. בדר"כ מגשרים הינם עצמאיים. ישנם מרכזי גישור (לא רבים) שמעסיקים מגשרים. מגשרים עובדים גם בבתי המשפט, אולם אז מדובר במגשרים שהם עו"ד או סטאז'רים. יש מגשרים שהם עובדי סוציאליים ביחידת הסיוע שליד בתי המשפט למשפחה. יש לעבוד די קשה כדי להגיע לשכר מספק (לטעמי).הרבה אנשים עובדים בגישור לצד מקצוע נוסף. 5. יש קשר לקרימינולוגיה בכל הקשור לצדק המאחה (הגישור הפלילי). הנך מוזמנת לקרוא על הנושא הזה בדיונים השונים בפורום, שכן שוחחנו על כך הרבה. במידה ויהיו לך שאלות נוספות -נשמח כולנו לענות. 6. קטונתי מלהמליץ על מוסד אקדמאי זה או אחר. שיהיה בהצלחה וחג שמח.

למעלה