כמה שאלות הנקה

Naama1986

New member
כמה שאלות הנקה

היי,

הקטנה שלי בת 16 יום ואני מניקה מלא, אבל נתקלתי בכמה שאלות:

1. אחרי ההנקה יש לי מעין דקירות בשד, או התכווצויות כאלה כשקר.
לא נראה לי שמדובר בגודש,כי החלב זורם והשד לא קשה במיוחד,והכאבים הם לא בפיטמה אלא בשד עצמו. מישהי מכירה?

2. עד לפני כמה ימים היה לה קקי בכל החלפה ועכשיו לא תמיד יש (יכולות לעבור 10-12 שעות) ואני רואה שהיא ממש מתאמצת לעשות עד כדי בכי ולא רגועה.
לא נראה לי שהבעיה היא בכמות האוכל כי היא עושה פיפי כרגיל ואחרי שמצליחה לשחרר היא גם רגועה. מה אפשר לעשות עם עצירות בגיל כזה? מה יכולה להיות הסיבה?

3. הבנתי שבגיל הזה אמורים לינק בערך 40 דקות ולשחרר את השד מיוזמתם, אצלי היא יונקת ונרדמת תוך כדי, אם אני מנסה לשחרר היא חוזרת בדרך כלל לינוק ושוב ישנה וכו',
ככה כל הנקה נמשכת שעה וחצי ובסוף אני משחררת את הפיטמה כשהיא רדומה לגמרי ורק משתמשת בה כמוצץ. מה אפשר לעשות עם זה?

4. אני רוצה להתחיל לשאוב, איזה בקבוק מומלץ במקביל להנקה? ואיך עושים סטריליזציה בלי סטריליזטור?

תודה רבה!

michal@gal

Active member
מנהל
קצת תשובות

1. יכול להיות שמדובר בתופעת רינו. נסי לחמם את השד בסיום ההנקה ולראות אם זה עוזר.
2. שינוי בכמות הקקי הוא טבעי. כל עוד כשהיציאה מגיעה היא רכה, זו לא עצירות. איך קצב העליה במשקל? בגיל הזה הפחתה בכמות היציאות יכולה להעיד על בעיה ביעילות ההנקה. קחי אותה לשקילה כדי לוודא שהעליה במשקל היא תקינה.
3. תזרקי את השעון ותני ליונקת לנהל את ההנקה לפי צרכיה. כשהיא משחררת ביוזמתה, תעבירי לצד השני. מאד טבעי שההנקות בשבועות הראשונים נמשכות הרבה זמן והיא נרדמת תוך כדי הנקה. זה ישתנה בהמשך. היונקת תעשה יותר יעילה וההנקות יתקצרו.
4. לא מומלץ לשאוב או להציע בקבוק בשלב כל כך מוקדם. חכי שההנקה תתבסס, בגיל 4-6 שבועות, לפני שאת מציעה בקבוק. תציעי בקבוק רק אם יש צורך אמיתי.
סטריליזציה ללא סטריליזטור אפשר ע"י השרייה של 5 דקות במים רותחים או שניתן להשתמש בטבליות טהרטף לעיקור קר.

למעלה