כמה שאלות הכנה

Bלה Bלה

New member
כמה שאלות הכנה

אני עומדת לפני ניתוח קיסרי ובכוונתי להניק, יש לי מס' שאלות: 1. האם יש צורך "לשמן" את הפטמות (בשמן נבט חיטה) עוד לפני שהתעוררה בעיה כלשהי בהנקה? (אני שומעת דעות לכאן ולכאן ולא יודעת כיצד לפעול) 2. לאחר הניתוח אני מקבלת את התינוק רק לאחר התאוששות מסויימת שלי, האם פרק הזמן הזה יכול לפגוע בהנקה? 3. במידה ולא אהיה מסוגלת להניק, יקרה אסון כ"כ גדול אם באופן חד פעמי הוא יקבל מטרנה וכו'?
מראש

ציפיק2

New member
ניתוח

לא צריך לשמן פטמות באופן עקרוני הפרק זמן לא פוגע בהנקה ואפשר לתת תחליף אבל עדיף כמה שיותר מהר להניק תארגני את הבעל או האמא שהם יגשו ויביאו לך את התינוק כמה שיותר מהר וכמה שאפשר קרובי משפחה שיתעקשו להביא את התינוק ויעזרו בהנקה זה העזרה הכי חשובה שיכולים לתת לקדם את ההנקה. הם גם יכולים להחזיק את התינוק או לתמוך בו כדי לעזור לך להניק עקרונית תינוקים לא ממש צריכים לאכול ב 12 שעות הראשונות אבל לכי ספרי את זה לצוות בית החולים יתכן שיתנו לו מטרנה גם בכלל בלי להתיעץ איתך ברוב הילדים זה לא פוגע יש תינוקים שזה כן משפיע לרעה על ההנקה, בהצלחה

כמה שאלות הכנה

what you can do is squeeze out some ou\f your milk into a tiny container and have someone else give it to the baby until you are able to. YOu can offer it in a spoon. Enclosed is a picture showing the xize of the baby's stomach. the smallest marble is the size of the stomach in the first 3 days, so you can see that the baby does not need much. Babies who take bottles in the beginning drink way too much and their stomachs stretch out from the beginning.​

מנסיון...

קודם כל בהצלחה... גם אני עברתי קייסרי לפני חמישה חדשים. ההתאוששות בשעות הראשונות היא בכלל לא פשטה ואני הייתי פשוט מעולפת אז ביקשתי שיתנו לילדה תחליף בלילה כי פשוט לא הצלחתי לקום מהמיטה (בכל האופנים). אחרי הלילה הראשון , כשנחתי קצת התחלתי להניק בלי שום בעיה מצידה. לכן אני חושבת שבקבוק אחד קטן לא יפגע (מנסיון) אז אין לך מה לחשוש. חשוב מאוד לגייס בעל או אמא שיוכלו לעזור לך במשך היום ובמיוחד בלילה עם התינוק, בהתחלה קת קשה לקום מהמיטה עם התפרים לכן ממולצץ שכשהתינוק קם בלילה שמישהו יחזיק אותו, יחתל אם צריך עד שתקומי ותתארגני קחי הכל ברוח טוב ום ההתאוששות תעבור בקלות בשעה טובה

אושינקה

New member
קיסרי והנקה

זה נכון שלאחר ניתוח קיסרי יש כמה אתגרים בכל הקשור להנקה - אבל זה בהחלט אפשרי, אם יש את ההכנה הנכונה וקצת עזרה. 1) אין כל צורך לשמן את הפטמות. הבלוטות הקטנות שנמצאות על העטרה נקראות בלוטות מונטגונרי וחלק מתפקידן הוא "לשמן" את הפטמות ולמנוע יובש. 2) האם הניתוח יתבצע בהרדמה מלאה או חלקית? אם זו הרדמה חלקית תבררי עם בי"ח אם תוכלי לקבל את התינוק כבר בחדר התאוששות (בהנחה שאת מרגישה מוכנה לכך כמובן). אחד הדברים שעוזרים רבות זה עור לעור - גם אם אינך יכולה ממש להניק בשל מגבלות תנועה - את עדיין יכולה לשים את התינוק (עם טיטול בלבד) עליך כשאת בלי חולצה (ולכסות את שניכם). המגע של עור לעור עושה נפלאות הן להנקה והן לקשר ביניכם. אם את יכולה תלכי לקורס הנקה. זה ייתן לך את הכלים המתאימים להתכונן וגם תוכלי לבקש מהמנחה שתראה לך תנוחות שונות בהן את יכולה להניק בשכיבה (על הגב או על הצד). 3) כמובן שתמיד עדיף להמנע מתחליפים ובקבוקים כל עוד זה אפשרי - אך כמובן חוק מס' 1 הוא "להאכיל את התינוק". מנגד, חשוב לזכור מה שאסתר כבר כתבה לך - קיבולת קיבתו של תינוק בן-יום אינה עולה מעבר לכמה מ"ל בודדים ולכן את כל צורך לתת בקבוק. תדאגי שתהיה לך משאבה ידנית או שתסחטי ידנית ואת מה שאת מקבלת תתני לתינוק בעזרת כפית. בהצלחה

למעלה