כמה שאלות ב-VB

nati2008

New member
כמה שאלות ב-VB

היי אני חדש פה בפורום ויש לי כמה שאלות. 1) איך אני מגדיר מצביע (פוינטר) למשתנה או לטבלה? 2) באיזה סוג משנה אני יכול לשמור את המצביע? 3) אני רוצה שתהייה אפשרות לראות את הטבלה באקסל. כיצד אני שומר את הטבלה שלי כדי שאוכל לראות אותה באקסל? תודה מראש נתי

ארזירון

New member
כמה תשובות....בערך

אז אין מצביע לטבלה ב-VB. יש מערכים, יש משתנים לאובייקט מסוג recordset שיכול להכיל נתונים מתוך טבלאות, אבל אין משתנה מסוג טבלה. הגדרה של מצביע למשתנה אתה יכול עם variant בעיקרון, או long כיון שמצביעים הם בשורה התחתונה long. לראות טבלה באקסל זה טוב ויפה, אבל חסרים קצת נתונים כדי להבין מה אתה עושה....אתה יכול לשמור את הנתונים מהטבלה שלך בקובץ csv ואת זה רואים באקסל. אתה יכול להשתמש באובייקט של אקסל כדי לייצר קובץ בקוד.

nati2008

New member
תודה רבה ו.. עוד שאלה קטנה

א) תודה ב) אני ידוע שיש מערכים. השאלה היא אם יש מצביע כמו בשפת C. ג) הכיוון הוא תוכנה לעבודה, העבודה בתוכנה תהייה במערכים דו מימדים. ואותם אצטרך בסוף להראות בטבלה. ד) שאלה נוספת... האם ישנה אפשרות להוספת שורות במערך דו מימדי בצורה דינמית תוך כדי עבודה? המון תודה על העזרה נתי

ארזירון

New member
אין בעד מה....ועוד תשובות

הדבר הכי קרוב יהיה משתנה מסוג variant או long, ויש פונקציה בשם VarPtr אם אתה צריך להעביר את זה לפונקציות ב-C. אם אתה עובד במערכים דו מימדיים זה אותו דבר כמו מערך דינאמי רגיל - מצהירים עליו בלי גודל ואז אפשר לשנות אותו תוך כדי ריצה...
dim somearray(,) ' for 2 dimension you use comma , redim somearray(5,5)​
וכדי לשפוך את הכל לטבלה תצטרך לעבור על המערך ועל כל מימד בו ולהעתיק את התוכן....

למעלה