כמה שאלות בנוגע לש"ש

MissTamburine

New member
כמה שאלות בנוגע לש"ש

היי לכולם, אני יפעת אני בחוגי הסיירות של הקק"ל ע"ש אורי מימון. כמו שאני רואה את זה עכשיו אני מאוד נמשכת לשנת שירות אצלנו בארגון אבל אני גם רוצה לבדוק כיוונים אחרים. לאחר התלבטויות עם עצמי הגעתי למסקנות הבאות: א. אני רוצה לחיות בקומונה! :) (לעומת שנות שירות שלא חיות בקומונה) ב. מכינה זה לא בשבילי ג. אם ישנו אישהו קישור לשטח וטיולים זה יהיה מצוין בשבילי ד. שנת שירות שתהיה מיוחדת חווייתית ושונה, לא פוסלת אפשרות של גרעין. בינתיים מה שעומד מבחינתי על הפרק חוץ מחוגי סיירות זה ניצנה, חצבה, ובקהילה. שמעתי דברים טובים על גרעין יחד וגרעין נגב. מישהו היה שם ויודע קצת פרטים? וסתם ככה, אם יש לכם שנת שירות מיוחדת שאתם חושבים שתתאים לי לפי מה שכתבתי כאן אני ממש אשמח לשמוע כי בינתיים אני לא מכירה יותר מדי.

zemos

New member
יפתי!

חחח כיף "לראות" אותך פה! ממה שציינת, "בקהילה" נשמע לי הכי טוב. דיברת עם תומר שני (תווווווווווממממררר...!)? הוא עשה שם. ועומר גם כן מתלבטת. סתם מתוך התעניינות, מה מושך אותך בניצנה? זה תמיד היה כזה נורא נחשב ומפורסם, אבל דווקא אחרי שדיברו איתי על זה והסבירו לי קצת, זה היה נשמע הרבה פחות "אטרקטיבי" חח... חוצמזה, מי יעשה ש"ש בחוגים אם לא את? כולנו יודעים הרי שלשם תלכי, למקום הישן והטוב... סתם, אני צוחק. לבדוק אופציות זה מצוין. גם אני עושה זאת :)

MissTamburine

New member
תום!!!

חבל שרואים אותך פה ולא בחיים האמיתיים :( אם אתה רוצה כנראה יהיה מפגש נחמד וחורפי בבית סבי מחר בשעות הצהריים - אתה מוזמן לבוא ואני גם סתם אדבר איתך על זה אח"כ. הלכת כבר לכנס התעניינות שם? שמעתי שיש כל יום רביעי אחרי כנס ניצנה של התק"ם. רוצה לבוא איתי ב19.12? יש לי קצת הסתייגויות מהפעילות שלהם, כמו שיש לי הסתיגויות מעמותת אלון אבל משום מה הם נשמעים לי הרבה יותר ידידותיים וענייניים. וגם תווווומר אמר שהיה ממש סבבה שם. ניצנה מעניין אותי כי זה להדריך טיולים, בדיוק כמו ששנת שירות בחצבה מעניין אותי - בדיוק מאותן סיבות. שמעתי שגרעין יחד זה משהו מגניב, אני אלך לברר על זה מחר. יעל כנרתי עושה שם שנת שירות. חוץ מזה, אני חייבת להשתחרר מתדמית החג"סניקית!! מספיק!! (סתאאאם אני בסוף אהיה רכזת בחוגים)

zemos

New member
חח דוגרי

מתי נפגשים? למה יש לך הסתייגות מבקהילה ועמותת אלון? נראה לי סבבה שנלך ב-19.12. קבענו. ניצנה זה להדריך טיולים, אבל של קבוצות משתנות (טיולים שנתיים וקבוצות אקראיות אחרות). לי אישית יש קצת בעיה עם זה. כאילו, זה ממש מגניב, אבל אי אפשר באמת ליצור קשר במשך טיול אחד, ואני מחפש כן להיות מחנך, וכן להיות דמות משמעותית בחיים של אנשים לאורך זמן. מה זה גרעין יחד? ספרי לי קצת. אני מניח שאת כעת בהכנה למחנה חנוכה, אז אני מקווה שתהני בה, ואני אפילו טיפה מקנא... ;) מעניין אם בכלל יהיו טיולי חנוכה. ארררג.

נודלר

New member
תום!!

יא אללה איתך!! אחרי הקורס מד"צים נעלמת לחלוטין!!! מה נשמע??

shirgr

New member
כנסי[=

היו אצלנו בבצפר הגרעין לפיתוח הנגב.. לאדעת אם זה אחד מהדברים שדיברת עליהם... בכל מקרה... זה גרעין כזה שמפתחים את הנגב.. ואת האוכלוסייה באזור... יש להם גם טיולים וכל מיני פרוייקטים... אם את רוצה טלפונים... חן- 0507596979 נור- 0545816992

עוד הצעה לשנת שירות - בחברה להגנת הטבע

אהלן אני לא יודע אם את בעניין של השטויות בין החוגים של הקק"ל לבין החברה, אבל אם כן, בואי נעזוב את זה רגע. לחברה יש כמה מסלולים לבוגרי י"ב, די מגוונים. אני אתמצת כאן במשפט את שלושתם, ותוכלי אם תרצי לקרוא יותר באתר של החברה. 1. שנת שירות מרחבי - הדרכה בבית ספר שדה, המסלול הזה די מוכר וידוע. בטח לך. 2. שנת שירות קהילתית - הדרכה בחוגי הסיור של החברה, באחת הערים בארץ, בשילוב עם עבודה בחינוך פורמלי (בדרך כלל) 3. גרעין נח"ל במל"ש (מרכז לימודי שדה) - זה המסלול הכי מורכב. באופן עקרוני, מדובר בשנת שירות בהתחלה, שעובדים בה עם ילדים ונוער, מדריכים בעיקר באזור הקרוב, ובאופן מתמשך אותן קבוצות. אחר הצהרים חוגים ומסגרות אחרות בעיר. האופציה השנייה והשלישים כוללים חיים חברתיים בקומונה וחינוך מתמשך ותהליכי. אם יש לך עוד שאלות, את מוזמנת לכתוב, או לשלוח לי מסר. הנה האתר של החברה על המסלולים האלה: www.teva.org.il/18+ הפלוס צריך לבוא בסוף הכתובת. שבוע טוב! :)

MissTamburine

New member
נרשמתי שם אבל...

הבנתי שבבית ספר שדה חצבה ישנם גם חיים בקומונה. אתה יכול לספר לי אולי קצת על חצבה?

galmeyer

New member
עוד משהו

שלום שלום! אני לא זוכר את זה כרגע, אבל יש בבוסתן הגליל (ואני לא מדבר כאן על מנוף) פנימיה ששמה במרכז את כל ענייני הסיירות והטיילות כדרך טיפול. מה שעושה שם הש"ש זה להיות עם קבוצה מסויימת, אבל מעבר לענייני הפנימיה הרגילים הם מעבירים שם עשרות ימי שטח לחניכים, טיולים, וכל מה שאנחנו מכירים. גלבוע אגר אם את מכירה עשה שם ש"ש שנה שעברה. אם תרצי עוד פרטים הסתכלי בחוברת של התק"ם על הפנימיה הזאת, ואם את לא מוצאת דברי איתי. גל

למעלה