כמה שאלות בלשון

a n a t 1 2 3 4

New member
כמה שאלות בלשון

יש לי כמה שאלות לא ברורות שנתקלתי בהם . אשמח אם תוכלו לעזור בלשון- למה מתכוונים כשאומרים שסדקים ניבעו? מה משמעות ריפה ידיו? פזור נפש? חולמנות? גמר בדעתו? שווה נפש? מתמוגג (לגבי עונג)? וכאשר אומרים הכתיבה הביוגרפית על אף יומרותיה- למה הכוונה במילה יומרותיה? מצטערת על האורך ותודה לכל מי שיעזור

תשובות

1. סדקים ניבעו הכוונה שסדקים התחילו להווצר. למשל "סדקים ניבעו בבניין המתפורר" כלומר מרוב שהמבנה ישן נוצרו בו סדקים. 2. ריפה ידיו - מדובר על דבר שהחליש את מאמצים (או פעולות) של מישהו. הדבר "ריפה" את הידיים של אותו אדם. למשל הכשלונות הרבים שנחל הפוליטקאי לא ריפו ידיו להמשיך ולעסוק בצרכי ציבור. 3. פזור נפש זה מישהו מעופף, מנותק מהמציאות 4. חולמנות, עיין 3. חולמנות התכונה שמאפיינת אדם פזור נפש / שכחנות וכדו' 5. גמר בדעתו - החליט 6. שווה נפש - רגוע, שלא מזיז לו 7. מתמוגג - אכן קשור לעונג, נהנה (באופן מוגבר). האב התמוגג מאושר כאשר ראה את ביתו בהצגת בית הספר. 8. ל"יומרה" יש הרבה פירושים. אחד מהם זה חוצפה. באופן היותר רחב והנכון פה, יומרה זה שאיפה להצליח ואמירה שבטוחה בעצמה שהיא תצליח. כלומר, פה הכתיבה הביוגרפית תופסת את עצמה שנכונה בוודאות. (ולכן, המשך המשפט יהיה משהו בסגנון "טועה כמה פעמים" עקב ה"על אף", קשר של ניגוד..) בהצלחה!

a n a t 1 2 3 4

New member
ועוד

ועוד שאלה: להצטנף או הצטנפות איך בדיוק זה קשור לצמצום ומה זה בכלל? מצטערת על הצפת השאלות אין לי אחרת איך לברר במילונים של קידום זה לא מוזכר וגם לא באבן שושן

demultiplexer

New member
להצטנף זה להתעטף או להתכרבל

וזה קשור לצמצום במובן של התכרבלות מצמצמת את המקום שהגוף תופס. נניח חתול מכורבל תופס פחות מקום מאשר כשהוא שוכב רגיל או עומד. אגב זה כן מופיע בלומדת המילים של קידום.

לא נתקלתי

אף פעם בביטוי כזה אבל אני מעריך שזה משהו שאמור לתמוך (גם בהשאלה, למשל לתמוך במישהו).. לגבי הצטנפות, כבר התייחסו לזה מספיק טוב..

demultiplexer

New member
איפה ראית כזה דבר ?

לא חושב שיש כזה ביטוי. לא מופיע במילון של קידום או תיכון תל אביב. אם זה מופיע באיזה פטל אז בטח את טועה בשורש.

a n a t 1 2 3 4

New member
זה מופיע

זה מופיע באחד המבחנים של המבחנים הארצי באנלוגיות: בחינה 8h שאלה 10 בפרק הראשון : כותרת: עמוד אבן מבוא: סף אמיר: אילן עקב: נעל גומחה: שקע

Abcdef11

New member
הכוונה לעמוד מאבן...

לא בכל דבר צריך לחפור כותרת זה הקישוט שיש מעל לעמוד מאבן ... כמו בכל האתרים האכאולוגים ביוון למשל... ולכן התשובה היא כנראה אמיר -אילן.... אמיר זה החלק העליון של האילן

painapple

New member
נראה לי שהם מתכוונים לעמוד אבן פשוט

כי כותרת זה החלק העליון של העמוד [מקושט או משהו בסגנןו] אם אני לא טועה. ואמיר זה החלק העליון של האילן..

a n a t 1 2 3 4

New member
הבנתי

אהה... כנראה שחשבתי שעומד מאחורי זה ביטוי כלשהו עכשיו אני מבינה וזו גם התשובה הנכונה תודה

r0asso

New member
גם אני לא מכיר אולי זה מופיע בתור

זה מתוך הבנת הנקרא? אולי זה מופיע בתור בסיס\יסוד?

למעלה