כמה שאלות בבקשה

מצב
הנושא נעול.
כמה שאלות בבקשה

כמה שאלות בבקשה
מדובר בזוז שהתגרשו לפני המון שנים ולאחר מכן חזרו לחיות ביחד וכעט הם ידועים בציבור עד כמה שאני יודע כיום הם נפרדים ומכרו את הוילה שהיתה ברשותם 1. האם מגיע לאישה חצי גם מהרכב שיש ברשות הבעל שנמצא על שמו בלבד? 2. הבעל הוא צייר הם יש לאישה זכות לבצע חלוקת רכוש גם ביצירותיו אשר ממלאות כל קיר וקיר בבית? 3. האם יש חוק בקשר לכלב שנמצא בבעלותם? אשמח לקבל כל פרט אפילו הכי קטן בכל הקשור בנושא זה ועוד תודה רבה.

תשובה

כמה שאלות בבקשה
מדובר בזוז שהתגרשו לפני המון שנים ולאחר מכן חזרו לחיות ביחד וכעט הם ידועים בציבור עד כמה שאני יודע כיום הם נפרדים ומכרו את הוילה שהיתה ברשותם 1. האם מגיע לאישה חצי גם מהרכב שיש ברשות הבעל שנמצא על שמו בלבד? 2. הבעל הוא צייר הם יש לאישה זכות לבצע חלוקת רכוש גם ביצירותיו אשר ממלאות כל קיר וקיר בבית? 3. האם יש חוק בקשר לכלב שנמצא בבעלותם? אשמח לקבל כל פרט אפילו הכי קטן בכל הקשור בנושא זה ועוד תודה רבה.
תשובה
הלכת שיתוף נכסים חלה גם על ידועים בציבור כשמדובר בנכסי משפחה. עקרונית מגיע לה מחצית מהנכסים ששימשו את שני בני הזוג שנצברו בתקופת החיים המשותפים אלא אם היתה כוונה אחרת. מכונית היא חלק מנכסי המשפחה. גם הציורים הם נכסי משפחה לדעתי כיוון שהם מקשטים את הבית. הכלב יימצא אצל מי שטוב אליו יותר.

על פי הדין העברי שחל על יהודים

כמה שאלות בבקשה
על פי הדין העברי שחל על יהודים
בני זוג שהתגרשו וחזרו לגור יחד לאורך זמן, נחשבים כמו נשואים ואם מי מהם ירצה להינשא מחדש, יזקק לגט מחומרא. לכן מומלץ לבעל לפנות ולקבל יעוץ פרטני.

מצב
הנושא נעול.
למעלה