כמה שאלות בבקשה.......

ddeeff

New member
כמה שאלות בבקשה.......

לפי היהדות מה ההשקפה על הומואים ומה דינם? אני מאמין באלוהים מאוד ואני הומו וזה עושה הרגשה רעה...מה אני יכול לעשות? זה כל כך אסור? ואני לא חרדי\דתי!

מעשים אסורים בהחלט

עפ"י תורתינו הקדושה. נהוג היום להימשך ולהסכים עם עצת היצר. לכן אנו אנשים שיש לנו יצר הטוב ויצר הרע. עלינו להתגבר על היצר. מסקרן אותי מתי ה'גנבים ייצאו מן הארון'. הרי זה חולי ועצת היצר לגנוב. אז מסכנים הם. ומדוע שיתביישו... אולי נשמעתי קיצוני, ואולי אין הדבר דומה כ"כ, שהרי בנגנב מפסיד. משא"כ כאן, זה אולי בהסכמה... אבל בהחלט מעשים אסורים עפ"י דין תורה. אין מי שבכוחו להקל או להתיר בזאת.

ddeeff

New member
תודה על התגובה, אבל

מה הקשר לגניבה? בכלל אי אפשר להשוות. גניבה זה "יצר רע" שבא אליך, למה אתה נמשך זה לא בשליטה. זה לא יצר לרגע, זה בפנים. ואני לא מחפש את זה, אני אפילו לא רוצה את זה אבל ככה זה.

וודאי שאינו דומה.

שניהם הם עצת יצר הרע המחטיא את האדם. אלא שכנראה אתה ה'שפוט' של היצר הרע מסוג שונה. והגנב הינו ה'שפוט' של היצר המסיתהו לגנוב. יש הרבה הרבה מן ההבדלים שביניהם. המכנה משותף בינם, שעל שניהם חייבים להתגבר בכח. ממש איני אוהב לדון בפרהסיא בנושאים כאלו ושכמותם. אבל רק אוסיף, שלצערינו החלו להגדיר זאת כמחלה שיש לחיות עמה. או כמשהו שאפשר להתגאות בו. בסדום ועמורה מפרשת שבוע העבר, התגאו בדברים שאינם הגונים ואינם מקובלים. וברוך הוא אלוקינו שבראנו לכבודו והבדילנו מן התועים וכו'. איך להתגבר ?! זו שאלה שחייבים לדון בזה עם מבין. אך במפורש לא להפוך את זה למשהו שיש להשלים עם זה. כשם שאין להשלים עם שאר דברים שנאסרו...

ddeeff

New member
תגובה

"שלצערינו החלו להגדיר זאת כמחלה שיש לחיות עמה. או כמשהו שאפשר להתגאות בו. בסדום ועמורה מפרשת שבוע העבר, התגאו בדברים שאינם הגונים ואינם מקובלים. וברוך הוא אלוקינו שבראנו לכבודו והבדילנו מן התועים וכו'. איך להתגבר ?! זו שאלה שחייבים לדון בזה עם מבין. אך במפורש לא להפוך את זה למשהו שיש להשלים עם זה. " אבל אין ברירה. זה לא כאילו "יצר רע" בא והציע לי סוכרייה ואני יכול להגיד לו לא. וזה לא מחלה. אני לא יכול לקחת תרופה וזה יעבור לי... "במפורש לא להפוך את זה למשהו שיש להשלים עם זה"? איך בידיוק? אם הייתי יכול להיפטר מזה, הייתי עושה את זה כבר מזמן. ואם היה אפשר לשנות את זה, אז אנשים לא היו מתגאים בזה! ושוב, תודה על היחס. חשבתי שתבטלו לי את ההודעה כי זה פורום דת

asaf2000

New member
תגובה

זה כמו כל יצר הרע אחר, כמו יצר הרע לגנוב וכמו יצר הרע לחלל שבת או לאכול חזיר. אולי קשה יהיה לך להתגבר על הרגשות אבל על החטאים חייבים להתגבר. תראה את האתר של 'עצת נפש' הוא מדבר על הנושא הזה כולל מאמרים ופורום...

סליחה על ההתערבות

אני לא רוצה לעצבן אבל להיות הומוסקסואל זה נסיון הרבה יותר קשה מאשר להיות גנב או כל דבר אחר. כל גבר שאפילו התורה מודה שלא יכול לעמוד ביצריו ולכןהתירה לו לשאת כמה נשים וכו'וכאן יש גבר עם אותם יצרים והוא צריך להתנזר כל חייו מקיום יחסים כולל הוצאת זרע לבטלה זה כאילו גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה להבדיל מגנב וכו'

asaf2000

New member
תגובה

כצוב שהקב"ה לא נותן לאדם ניסיון שהוא לא יכול לעמוד בו ושכל אחד מקבל ניסיון לפי הדרגה שלו. אבל נראה לי שבעיני כל אחד הניסיון שלו בכל ענין נראה גדול יותר וקשה יותר מכל אחד אחר. גם לרוצח ולגנב נראה שאצלו הנסיון הרבה יותר גדול מניסונות של אחרים. בכל מקרה גם אם נגיד שהנסיון קשה יותר במובן מסוים זה לא גזירה שהציבור לא יכול לעמוד כי כתוב מפורש שהקב"ה לא נותן נסיון לאדם שהוא לא יכול לעמוד בו ולכן זה תלוי לגמרי בבחירה חופשית, רצון של האדם והעבודה שלו להתגבר על יצרו.

אלי ו.

New member
מה שניסו לומר לך זה דבר פשוט

הלכתית מותר להיות הומוסקסואל. (ההנחה היא שזו לא בחירה) אסור לקיים יחסים הומוסקסואלים. (המעשה עצמו אסור)

ddeeff

New member
אז אם אני לא מקיים יחסים הומוסקסואל

ים, אני לא נחשב לחוטא? אסף תודה על האתר אבל הייתי בו והוא מגעיל וקיצוני. כול הסיפורים האישיים נכתבו בדיוק באותו צורה, בדיוק באותו ניסוח-אני בטוח שזה חרדי אחד ישב מול המחשב וכתב הרבה בשביל שאנשים ירגישו רע. כל הכבוד. קראתי כתבות שאומרים שההפיכה הזאת מהומו לסטרייט היא לא אמיתית, והכול זה גנבות כסף וזמן. ומכל הסיפורים של האנשים שזה הצליח להם, אף אחד לא אמר שהוא בסופו של כל התהליך הארוך, נמשך לנשים. אז מה בדיוק כל התהליך הזה? "עצת נפש" לדעתי (ולדעת כתבות אחרות) רק יהרסו את הנפש.

asaf2000

New member
תגובה

אני לא יודע מה זה התליך שאתה מדבר עליו...אם אתה מדבר על תרופות או משהו כזה לדעתי זה באמת חבל על הזמן. אתה לא יכול לגרום לזה שתאהב נשים או תשנא נשים מה שאתה יכול לעשות זה לעבוד לאט לאט בתיקון החטאים שלך ולהתחזק נגד היצר הרע, זה לא אומר שזה ישנה לך את ההרגשה הפנימית אבל תלמד להתמודד עם היצר הרע ולא לשמוע לו ולא לחטוא. אזס אולי לא "תהנה" מהעולם הזה אבל תזכה לעשות את רצון ה'.

אני באמת בור ועם הארץ בזה

הופך להיות כאילו יש ענין בבאהבת נשים. אני מבלי להיכנס לניק שהועלה כאן, מציע לעסוק בתורה. ליצר יש מקום בלב ובמוח פנוי וריקן מתורה. ומעט אור דוחה הרבה מן חשכת ועצת היצר. ובשם הגר"ש וואזנר שליט"א מלפני המון שנים שמעתי ממנו. כי יצר לב האדם רע מנעוריו. יצר לב האדם רע, ואותו רוע לב מגיע מנעוריו. היינו ממה שהוא מנוער מתורה ומצוות. אח"כ מצאתי בפירוש רש"י כמדומני על אותם ילדים/נערים שלעגו לאלישע עלה קרח, נערים שמנוןערים מכל מידה טובה. וכנראה משם לקח זאת הגר"ש וואזנר. שם חייבים לומר זאת, כי כתוב ילדים וכתוב נערים ... יום טוב.

למעלה