כמה שאלות אם אפשר

morimor8

New member
כמה שאלות אם אפשר

הי, אני חדשה פה, גיליתי אותכם ממש במקרה, קראתי פה המון בימים האחרונים ונראה לי שפה אני יקבל הרבה תשובות. אם בא לכם להקדיש לי קצת זמן לקרוא ולהגיב זה יהיה מצויין אז ככה: שבדיה, כבשה אותי לפני שנים אותי ועוד חבר, תאמת שאני בכלל לא הייתי שם הוא רק היה, אני כבר שנים בעבודה מאוד תובענית שלא מאפשרת לי חופשה של יותר מכמה ימים (וגם בחופשות הלפטופ עבד הרבה) הגיע זמני לעזוב (לפני התמוטטות) באותו יום אני טסה לשבדיה לכמה שיותר זמן בתקווה להתאהב במקום ולהשאר רציתי לדעת כמה שיותר על המדינה: מה אופיים של השבדים? איך אפשר להשאר יותר משלושה חודשים?? אפשר למצוא שם עבודה? קראתי המון על התנכלות לישראלים/יהודים, מישהו חווה את זה?? יש אמת בדברים או סתם הגזמה?? אויש היו לי מיליון שאלות הכל ברח לי עכשיו אני צריכה כל פיסה של מידע, מי שהיה, מי שמכיר, אני ישמח לקבל קורות חיים מלאים. תודה מראש וסליחה על החפירה :))

gwenskai

New member
הרשי לי לנחש

קודם כל אני כותבת מאוסלו מדהים פה ומחר עוזבת לשבדיה בה כבר ביקרתי א אם את עובדת במחשבים יש מצב ב אם לא תנסי להתקרב לקהילה היהודית סאקס איי נואו ג הרשמי ללימודי שפה יש לך שאלות מעניינות אולי יש כאן מישהו שיודע על כיוונים נוספים ד מתי את רוצה לנסוע? לבד? אם את רוצה כתבי לי בפרטי ונתקשקש על שוודיה (אני בת) סקול טו יו ברכות מאוסלו

morimor8

New member
איזה כיף לך.. אני גם רוצה

אני ממש שונאת לחיות כאן, המדבר לא בשבילי, אני בן אדם של חורף וחושך אני עוסקת בהנדסה לא במחשבים, יש לי סיכוי?? יש לי פרוייקט גדול בעבודה לסיים בערך עד ינואר ואז אני עוזבת, מצידי לטוס באותו יום אני טסה עם חבר טוב שביקר שם כבר פעמים, יש לו משפחה בנורווגיה אז הוא די קשור לאיזור אבל כמוני הוא נעול על שבדיה אני חייבת כמה שיותר מידע כי ממש אין לי מושג אני רוצה לטוס מוכנה, גם אם זה יהיה רק טיול התחלתי ללמוד באופן עצמאי, הורדתי כמה חוברות מהאינטרנט ויש כל מיני אפליקציות באייפון שמאוד עוזרות (למטייל בעיקר) יודעת כמה משפטים, אני קולטת די מהר, עוד כמה סרטים בשבדית ואני יבין מה קורה סביבי מה שכן המבטא מצחיק, מאיזה שהיא סיבה יוצא לי צרפתי :)) מזה סאקס איי נואו?? את גרה שם? בטיול?? אני אשמח להתקשקש איתך על שבדיה פה אין לי הרבה עם מי לדבר לא הרבה אנשים מעריכים את האיזור ואת היופי שלו... מסרי את אהבתי לאיזה שבדי חתיך.. שידעו שחושבים עליהם בישראל.. :))

forglemmigej

New member
hej du

קודם כל ברוך בואך לפורום בין השוודים בפרדס אם לא ה.... דברשני, יש מורה לשבדית בארץ בשם דויד תחפשי את שמו בפורום david הוא מציץ מדי פעם ואנשים שמדו אצלו הבנתי שהיו מאד מרוצים. יש היום המון תוכנות ללמוד שפות חדשות וכל מיני אפליקציות אני לא מאמינה בהם בכלל, זה כמו ללמוד שחיה בהתכתבות אצל מציל קבוע ,בשביל לשוחח עם אנשים צריך אינטרקציה פיזית צריך פידבק צריך שמומחה יתקן ויוסיף ואת זה כל הרובוטים באינטרנט לא מסוגלים להכיל, זה כמו תרגום עם גוגלטרנסלייט יש לעיתים היגיון במשפט אחרי שלוקח שעתיים במוח לסדר את ההיגיון הדקדוקי במשפט אבל זה לא רציני ,ממש לא. האם יש לך אזרחות של האיחוד ,בלי זה הסיכויים ממש קטנים שמישהו יעסיק אותך . בהצלחה בכל מקרה.

MayFebruar

New member
קצת מוזר לי

ששבדיה כבשה אותך ואת לא יודעת הרבה עליה, וגם שכבר החלטת לעבור לשם בלי לדעת מה את צריכה ואם את יכולה... צרי קשר עם השגרירות השבדית בישראל ותשאלי אותם בקשר לויזה ועבודה.

morimor8

New member
זה לא כזה מוזר

הדגשתי שאני הולכת לטיול וכולי תקווה להתאהב ולהשאר בישראל אני לא רוצה להיות, לעבור - אני יעבור, שבדיה הקסימה אותי והמזג אוויר הוא בדיוק מה שאני מחפשת כמובן שאני יכולה להגיע לשם ולשנות את דעתי, לאהוב את הטיול (זה בטוח) אבל לא לחשוב בכיוון של מגורים בכל מקרה אני רוצה לדעת הכל אפשר ללמוד המון מנסיון של אחרים, לבנתיים כל מה ששמעתי הקסים אותי זה בדיוק מה שאני מחפשת בפועל - כשאני יהיה שם נראה מה קורה..

dudu 112

New member
למה שבדיה? לראות בניינים ומסגדים בכל רחוב?!

אם כבר לנורבגיה ארץ הפיורדים, לראות נופים עוצרי נשימה, מסלולי טיול בטבע בהרים.

MayFebruar

New member
גם בשבדיה יש מקומות יפים

והרבה מקומות נראים כמו נורבגיה (חוץ מהפיורדים). חוצמזה ששבדיה יותר זולה, לא לכולם יש כסף לטייל בנורבגיה.

MayFebruar

New member
אוקיי, מההודעה הראשונה שלך נשמע

שאת רוצה להגר, לא לטייל. כתבת שאת רוצה להישאר כמה שאפשר ולמצוא עבודה, לא כתבת שאת מתכוונת לטייל. בכל אופן, כדאי לך לבדוק עם השגרירות.

medadm

New member
נתחיל בכך ששוודיה גדולה וכל אזור שונה

הי יש לך הרבה שאלות אז נתחיל בכך ששוודיה גדולה וכל אזור שונה גם בסוג האוכלוסיה גם באקלים וגם בנופים. אני גר במועצה אזורית בגודל גוש דן כמות תושבים 5000 העירה כפר 1200 תושבים התנכלות לישראלים/יהודים לא נתקלתי יש לי אתר קמפינג ובסביבות 4000 לקוחות בקיץ כולם שואלים מאיפה אני. ולקולם אני אומר ישראל היחס רק חיובי אופי של השבדים ? האנשים פה מנומסים אך סגורים מזג אוויר שונה מאזור לאזור איפה שאני גר יכול להגיע ל 40- אבל לרוב בסביבות 20 –

למעלה