כמה שאלות אם אפשר..

enigma69

New member
כמה שאלות אם אפשר..

שלום.דוחן,כוסמת,צנובר,וקינואה.אשמח לקבל הסברים עליהם.מאיזו משפחה הם?דגן..קטניות..?איזה טעם יש להם?איך מבשלים אותם?איך אוכלים אותם?.ועוד דבר.מנטה.האם מנטה נמכר בחנות ירקות כמו נענע?.מהן סגולות המנטה?.שאלתי המון..אני יודע.כל מי שיענה אפילו על סעיף אחד בלבד..אודה לו מקרב לב.תודה וחג שמח!.

d a p h n a

New member
כל אחד בפני עצמו הוא משהו שונה

דוחן הוא סוג של דגן. כוסמת (לפי ויקיפדיה) היא סוג של צמח, בעוד שכוסמין (שאינו אותו הדבר) הוא דגן. קינואה אמנם נראית כמו דגן, אבל גם היא בעצם זרעים של צמח. צנובר שייך למשפחת האגוזים. מדובר על הזרע של עצי אורן. לגבי הטעם, לכל אחד מהם יש טעם שונה. קינואה היא יחסית חסרת טעם, וצריך להכין אותה יחד עם דברים יחסית עשירים בטעם כדי שתקבל טעם מהם. בעקרון מבשלים את הקינואה במים עד שהיא רכה. צנוברים הם בעלי טעם אגוזי עדין. הם משמשים למשל ברוטב פסטו, וטעימים על פסטה או על סלט או דברים אחרים במיוחד כשהם קלויים קלות. יחד עם זאת, כמו כל האגוזים יש בהם די הרבה שומן, אז לא כדאי לאכול המון מהם. לגבי דוחן וכוסמת, אני לא משתמשת בהם אז אני לא ממש יכולה לתת הסברים. לגבי מנטה, בפעם האחרונה שבדקתי בחנויות בארץ די קשה עד בלתי אפשרי למצוא מנטה, בעוד שבחו"ל אי אפשר למצוא נענע ויש מנטה. בכל מקרה, הטעמים לא מאוד מאוד שונים.

ועוד אתר שיעזור לך מאוד

http://www.gamnon.net/ לחצי בפינה הימנית העליונה על צמחים, ופשוט בחרי את הצמח שאת רוצה לדעת עליו...

נשאש

New member
רעיונות למתכונים

המתכונים הם מתכונים זריזים וקלילים. לגבי תיבול - אני שמה רק מלח פלפל - אלא אם מצוין אחרת. הדגנים מוכנים כאשר הם רכים. בתאבון.
לגבי דוחן קינואה וכוסמת, אני מוסיפה אותם יחד עם גריסי פנינה ושיבולת שועל למרק ירקות מרוכז - נהיה כמעין תבשיל קדירה. קודם מכינים את המרק וכשהוא מוכן מוסיפים את כל הדגנים שרוצים ונותנים למרק להמשיך לרתוח - כ- 20 דק' והכל מוכן. כשמדובר בקינואה, אז ניתן להכין אותו כמו קוסקוס עם אותו תבשיל ירקות שמכינים לקוסקוס.
כוסמת - מבשלים כוסמת (כוס) , בצד מטגנים בצל ופטריות ומוסיפים את הכוסמת והפטריות לעוד טיגון קצר ואיחוד טעמים.
צנובר - צנובר הוא כמו אגוז. הוא הולך מצוין בסלטי שרי למיניהם - עגבניות שרי, בזיליקום, בצל סגול וצנוברים (מומלץ לקלות אותם קצת במחבת). אני שמה צנוברים גם באורז - מכינים אורז לבן. מטגנים בצד בצל וצנוברים (מוסיפים אחרי הבצל שלא ישרפו) ומערבבים אח"כ עם האורז. את האורז אני מתבלת גם באבקת מרק, איזה שרוציפ לפי הטעם שאוהבים. מקווה שנתתי רעיונות. בהצלחה!!

למעלה