כמה שאילות בבקשה

masha152

New member
כמה שאילות בבקשה

שאלתי על חלק מן הדברים גם בפורום הורים לתינוקות. שואלת אותם גם פה ומוסיפה עו משהו. 1. הבן שלי הוא בן 5 שבועות. אני מניקה. לפי מדידות של טיפת חלב הוא עלה 600 גר' בחודש. האחות אמרה שזה בסדר גמור בלהתייחס לעקומה הזאת (אורך + משקל). לדעתי היא מדדה את האורך לא מדויק. אז, האם 600 זה בסדר? 2. אחרי שחזרנו מטיפת חלב חשבתי אולי הוא לא מקבל מספיקץ החלטתי לשאוב כדי לראות. הצלחתי להוציא בקושי 20 גר'. נתתי לו את זה מהבקבוק ואז נתתי לו את השד. הוא ינק כרגיל. ואז נתתי לו פורמולה - והוא אכל כ20 גר'. אז מה זה אומר? שעד עכשיו הוא לא קיבל מספיק? יחד עם זאת אני חייבת לציין שהוא בדרך כלל רגוע, לא אפטי, עושה פיפי וקקי כמו שצריך. אני לא יודעת מה לעשות? לתת לו תוספת אחרי כל הנקה? אם הוא לא היה רוצה הוא לא היה אוכל? נכון? 3. שמתי לב (אולי אני טועה) שבשד הימני יש לי יותר חלב מהשד השמאלי. האם זה יכול להיות. אם כן מה עושים? אני כל כך לא אוהבת כשאין מספרים מדויקים: כמה צריך לינוק כל ארוכה? כמה צריך לעלות כל חודש וכו..... סליחה שזה ארוך... תודה לילה טוב

1טלטלים

New member
לMASHA152 קצת ארוך

אמא יקרה, ננסה לענות על כל השאלות העלית. *600 גר לחודש,ז.א 150 גר לשבוע -הוא עולה את המקסימום.יפה מאוד!אינדיקציה שלך להנקה יעילה היא גם כמות של טיטולים רטובים-צואים/שטן- לתינוק יונק עד גיל שישה שבועות:6-8 טיטולים מלוכלים,חצי מהם עם צואה.(הכל מתייחס ליממה).אם תינוקך זוכה להנקה לפי דרישתו ומתנתק ממך כאשר הוא שבע(לא את מנתקת אותו),נראה תינוק רגוע,מגיב לסביבתו,את מניקה משני הצדדים,חשוב בכל הנקה להציע את שני הצדדים,על מנת לקבל גירוי שווה. הנקה אינה מתרחשת לפי שעון אלא לפי צורכי תינוק,אין זמן מדויק,תינוק לרוב מראה שהוא סיים,כאמור,מתנתק לבדו,אפילו נרדם. כמות אוכל בארוחה-אינדיבידואלי ומשתנה בין ארוחה לארוחה,בדיוק כמו בן אדם מבוגר,שאוכל לעתים בארוחה יותר או פחות,או מנשנש כל היום. על תסתכלי על כמויות ביוצאות לך בשאיבה,את בתחילת דרכך ,שאיבה זהוי מיומנות נרכשת,יש טכניקה שלמה. נסי לימנע לתת לו פורמולה,את מניקה וזה הולך מצוין!לא צריך לתת תוספת פורמולה אחרי הנקה,אם את רואה שתינוקך לא שבע,נמצא בחוסר שקט,נסי אולי להרימו לידיים או להחילף טיטול,לשיר וגם להניק. לגבי אסימטריה שאת מתארת,כמו שגוף של אדם אינו סימטרי במדויק ,כך גם תפוקת החלב בשדיים.יש שד שהוא יותר דומיננטי ויש שד שהוא יותר שקט. אין מה לעשות הרבה-להציע את שני הצדדים בכל הנקה. ועוד,דברר מאוד חשוב,תצטרכי לזמן מה להזניח את המספרים(לפחות לתקופת הנקה),זה רק ילחיץ אותך עוד יותר והנקה אמורה להיות רגועה ומספקת עבור שני הצדדים-אם ותינוק.עדיף לא לחשוב,כמה קיבל,כמה שוקל,עלה,לא עלה,יש חלב ,אין חלב,אני מבינה שמאוד קשה להתעלם מכל אלה,אך לפחות בזמן שאת מניקה נסי לחשוב על דברים אחרים,יותר פשוטים,מה למשל,הוא יהיה כשיגדל... תינוק שלך הוא המראה שמראה לך מתי קר לו,משעמם לו,רוצה ידיים,ציצי. מצרפת לך משהו,חומר למחשבה. מקווה שעזרתי, אמא של טל בהצחלה רבה והרבה כח וחלב ! נ.ב -עוד דבר לסיום,להקפיד על תפיסה נכונה של שד ותנוחת הנקה.

למעלה