כמה ק"מ ב10 דקות?

bubugu

New member
כמה ק"מ ב10 דקות?

כמה לדעתכם צריך לרוץ ב10 דקות?

flecktor

New member
תלוי בכושר

תשמע אני חושב שזה תלוי , אם אתה רוצה להיות בתחרויות אתה צריך לסגור 3 קילומטר (וראיתי בנאדם אחד עד היום שעשה את זה) אבל אם אתה רוצה לבדוק את הכושר שלך , אז אני מאמין שאם אתה עושה 2 וחצי זה דיי טוב, בכל מקרה מה המטרה שלך באימון? מהירות? אז תתאמן אינטרבלים זה יותר טוב,אם זה נפח אז תרוף למרחקים. מומלץ שתגיד מה המטרה שלך שכדי לקבל תשובה יותר טובה.

bubugu

New member
מה זה אינטרבלים?

מה זה? המטרה שלי זה לרוץ הכי מהר שאפשר במשך 10 דקות

flecktor

New member
ריצות מהירות

יש הרבה סוגים לרוץ אינטרבלים (אם משהו מוכן להסביר מה זה במובן הטכני אני אשמח. בכל מקרה אתה יכול לרוץ 500 מטר בהשיא המהירות (תנסה לרדת את מחסום ה 2 דקות) תנוח עד שהדופק ירד ל 120 ואז תרוץ שוב 500 מטר בשיא המהירות, ככול שתצרוץ יותר זה יקח לך יותר זמן. תעשה את זה 4 פעמים, ריצות האלה אמורות לתת לך מהירות. יש תוכניות על מכונות ריצה שעושות את זה גם עם ריצות ספרינט של דקהב וחצי . את תראה במכון את כל הסוגים האחרים של זה .

bubugu

New member
1.72 קילומטר ב10 דקות

היום רצתי ב10 דקות 1.72 קילומטר 9 דקות על 10 קמ"ש ודקה על 12 קמ"ש וזו רק הפעם השלישית שלי במכון זה טוב נכון?

flecktor

New member
כן זה טוב ,

רק תמשיך להתאמן ותגיע לתוצאות טובות יותר , יש לך לאן להשתפר , ובתור אחד שהתחיל זה מצווין שסיימת את הריצה.

יללה בלאגאן...

אז ככה... מקובל להגדיר קצבים ב-X דקות לקילומטר ולא להיפך, 5 דקות לקילומטר (שבמונחים שלך הם שני קילומטר בעשר דקות) נחשבים לגבול הדק שבין ג'וגינג לבין ריצה, עד לקצב זה אנחנו מג'גגים חובבני למדי, מעבר לקצב זה אנחנו נכנסים לקטגוריה של אלו שכבר משקיעים, וכמובן שאני מדבר על ריצות למרחקים ארוכים של 10 ומעלה ולא על 2-3 ק"מ... 4 דקות לקילומטר נחשב כבר קצב חביב לרץ חובבן, ירידה מקצב 4 דורשת השקעה לא קטנה באימונים, ירידה מקצב 3.5 מכניסה אותך לקטגוריה תחרותית של ממש במרחקים ארוכים. עד כאן! מפיש?

yossi_maoz

New member
תלוי מי אתה

אתלט ברמה עולמית יכול לרוץ ב-10 דקות כ-3.5 קילומטר בלי להזיע יותר מדי גבר בן 35 ששומר על כושר מספר פעמים בשבוע יעשה זאת כ-2 נער בן 17 שמשחק בנבחרת הכדורסל של בית הספר יכול כ-2.5 אבא שלי שנמצא בעשור השמיני לחייו יעשה 1...

bubugu

New member
עוד שאלות

אני בן 16 שוקל 61 גובה 1.74 הולך למכון כושר כבר שבוע וחצי בתוכנית AB אז למה אתם חושבים שאני אמור לשאוף? כאילו מה המטרה שלי בריצה? וכמה קלוריות בערך אני שורף ב10 דקות ריצה על 10 קמ"ש?

לירוני1

New member
שאלה...

בחצי שעה לרוץ 6 קילומטר זה נחשב לטוב?(על מהירות 12) אני עושה את זה כבר בערך חודשיים וחצי פעמיים בשבוע...

yossi_maoz

New member
יחסית למי?

קצב של 5 דקות לקילומטר נחשב לקצב לא רע אצל אנשים בגילך, קצב מצוין עבור אנשים בגילי, וקצב זחילה עבור סלאח היסאו (אלוף העולם ב-5000 מ')

yossi_maoz

New member
את המטרות שלך בריצה

אני חושב שאתה צריך לקבוע הלא כן? נניח, לדוגמא, לשפר תוצאות בבוחן בר-אור, או להיות מסוגל לרוץ 5 קילומטר בלי להתאמץ מדי או לשבור את שיא העולם למרחק זה, הכל תלוי במה שאתה קובע לעצמך כמטרה וכמה אתה מוכן להשקיע בשבילו. לפי הנתונים שסיפקת אתה שורף כ-130 קלוריות.

bubugu

New member
שאלה קטנה

וכמה בכלל אני שורף באימון של שעה שיש בו את הריצה הזאת גם? באימון יש כל מיני תרגילים רגילים של משקולות....

yossi_maoz

New member
אם הריצה היא בקצב קבוע

תשרוף בחצי שעה 380 קלוריות (שלושת רבעי חבילת שוקולד 100גר'...) בשעה כפול 2 מזה. קשה לצפות כמה תשרוף במשקולות, אולם עבודת משקולות לא שורפת הרבה קלוריות יחסית.

למעלה