כמה קנג'י?

Efeary

New member
כמה קנג'י?

התחלתי ללמוד את הקנג'י סוף כל סוף, אני משתמשת בדרילים של "קומון" לתלמידי בתיה"ס ביפן (אבוי,אני בספר של כיתה א'...). רציתי לדעת כמה, מתוך ה-3000 שהבנתי שכדאי לדעת, אתם יודעים, כמה זמן לקח לכם ללמוד ואם יש לכם טכניקה מיוחדת, תודה!

IirionClaus

New member
Status Report

ובכן, אני החלטתי להתחיל עם כישורי שיחה ורק אז לעבור לקנג'י (בתקווה עיוורת שהדבר יקל עלי ללמוד...), כך שכרגע אני יודע בערך 20 סימנים בלבד; לכשאתחיל ללמוד אני מתכוון להשתמש באינטרנט- יש כמות אדירה של אתרים לנושא. בנוגע לכמה צריך, הסטטיסטיקה שמצאתי אומרת ש-500 הקנג'י הנפוצים ביותר משמשים בערך ל-3/4 מהעיתונות הכתובה; 1000 הנפוצים ביותר בערך 93%. ע"מ להשיג קריאה מושלמת יש לדעת בערך 2000, אבל אני מניח שאפשר להסתדר גם עם מחצית מזה, וכל עוד לא מתכננים לחיות ביפן לאורך זמן אני מאמין שגם 500 יספיקו. אבל, כמובן, זו רק דעתי.

Efeary

New member
הסטטיסטיקות

האלה יעזרו לי בתכנון הלמידה, תודה! גפ לדעתי כדאי קודם לדבר. מהקנג'י שלמדתי עד כה, גיליתי שהרבה יותר קל לי לזכור קנג'י שמשמשים במילים שאני מכירה מאשר במילים שאני לא מכירה, ולכן כמה שהאוצר מילים יותר גדול כך קל יותר לזכור וליצור "מתלי זיכרון" לקנג'י. אתה יודע אולי איפה אני יכולה לראות רשימה של 500 הקנג'י הכי נפוצים? תודה

IirionClaus

New member
רשימה?

למיטב ידיעתי הקנג'י מחולקים לרמות, כאשר 4 היא הרמה הנמוכה ביותר ומכילה 80 קנג'י (3 מכילה 250, 2 מכילה 1000). בעבר היה אתר שהכיל רשימה מסודרת של רמות 2-4, למרבה הצער הוא נסגר. קיים משאב מצויין ללימוד 500 הקנג'י הנפוצים ביותר- מדובר בתוכנת Java המציגה כרטיסיות ובהן הקנג'י, סדר הכתיבה ומשמעויות שונות. התוכנה תוכננה ע"פ מחקר של שני חוקרים מאונירסטאות ביפן, כך שאני נוטה לסמוך עליה. קישור מצורף.

IirionClaus

New member
אה-הא!!

כנסי לאתר המצורף, רדי למטה ותמצאי שם שלושה קבצי PDF להורדה לרמות 2-4.

neko

New member
לפני כשנה התחלנו בפורום ב"מסורת"

של פרסום קאנג'י בכל יום. היה נורא נחמד, אלא שהאתר ממנו לקחתי את הקאנג'י הגיע רק עד 100 (אם אני זוכר נכון), אז המסורת נקטעה באיבה. בכל מקרה, אלו הקאנג'י הכי פשוטים (לפי סדר הלימוד בביה"ס), ואת יכולה לבקר בארכיון של הפורום לקרוא עליהם.

למעלה