כמה פעמים להתאמן ?

david33

New member
כמה פעמים להתאמן ?

אני בן 26 גובה 181 שוקל 71 ק"ג . נרשמתי למכון כושר כדי לחיזוק וחיטוב השרירים כרגע אני מבצע אימון מחזורי כל : כל השרירים בכל אימון . והשאלות : 1. האם בריא לבצע אימון זה 4 פעמים בשבוע כאשר זוג ימים רצופים דוגמא : ראשון , שני , רבעי וחמשי ? 2. האם נכון יהיה לבצע בימים שאני לא מתאמן בחיזוק שרירים לבצע אירובי , ריצה ? 3. אם אפשר לקבל תרגילים לחיטוב הישבן ? תודה !

תשובות

כמה זמן אתה כבר מתאמן ? באימון בתדירות של 4 פעמים בשבוע ניתן לחלק את האימון לעבודה על קבוצות שרירים ספציפיות. תשובות: 1. במקרה שלך לא הייתי ממליץ עקב זאת שאתה עובד על כל השרירים. אולם אם העצימות היא בינונית בהחלט ניתן. ההמלצה הכללית היא לא לעבוד על אותה קבוצת שרירים יום אחרי יום. 2. בהחלט כן ואפילו מומלץ ! 3. חיטוב פרושו ירידה במסת שומן ועליה במסת שריר ! לכן על מנת לרדת בשומן עליך לשמור על תזונה נכונה ולבצע פעילות גופנית ועל מנת להגדיל את מסת השריר עליך לבצע תרגילים כגון: סקווט, מכרעיים, פשיטת ירך כנגד מכונה/פולי תחתון וכו´.

david33

New member
תודה ו...

אני מתאמן חדש שבוע שני בלבד , כמו כן בגלל משקלי המליצו לי לא לבצע ריצה מה אתה אומר ?

מתאמן חדש

מה משקלך ? בכל מקרה המצב שונה: המשך בתוכנית הנוכחית בעצימות נמוכה יחסית כ-6 שבועות, ניתן לבצע אימון ריצה/הליכה של כ-20 דקות בסוף אימון המשקולות בהתאם ליכולת. השתדל לא להתאמן יום אחרי יום, במידה והדבר לא מתאפשר לא נורא !

david33

New member
תודה ו...

משקלי כמו שאמרתי בהודעה הראשונה 71 ק"ג גובה 181 ס"מ . אני מבין שלא כדאי לרוץ יותר מ 20 דקות או לא הבנתי נכון ? כמו כן שאלתי על תרגילים לחיזוק הישבן וציינת מספר שמות תרגילים שלא הבנתי כלל אם אפשר לקבל הסבר או קישור כלשהו תודה .

אלי ו.

New member
קישור++

לא הבנתי מה הבעיה עם משקלך. 71 על 181 זה משקל תקין. מה הענין? אם אתה יכול לרוץ 20 דקות רצוף 3 פעמים בשבוע, אין סיבה שלא תעשה את זה. לעומת זאת אם אחרי ריצה של 20 דקות אתה לגמרי בלי אויר וזקוק לאמבולנס, רצוי להתחיל בהליכה. השאלה היא לא מה המשקל שלך אלא יותר מהו הכושר הנוכחי שלך. משם מתקדמים לאט ובהדרגתיות. כנס לאתר הכושר הישראלי יש שם הדגמה למכרעיים (LUNGES, נדמה לי שיש להם טעות והם כתבו LUNCHES) ולסקוואט.

למעלה