כמה פעמים להניק?

alino4ka

New member
כמה פעמים להניק?

שלום! יש לי תינוק בן 10 חודשים, אני נמצאת כל הזמן איתו והוא יונק מלא, בשש בבוקר, 11ב , 15ב ,ב20, ובלילה לפי הדרישה. בבוקר אני נותנת לו ארוחה: פרי או לחם עם טחינה וכו'. בארוחת צהריים- בשר עם תוספת. הייתי רוצה לדעת מה הנורמה של הנקות בגיל הזה, אני יודעת שזה תלוי בתינוק אבל האם יהיה שינוי בתדירות ההנקות עד שנה /אחרי שנה, איך לדעת כמה מוצקים לתת לו? התחילו לשאול אותי האם אני לא מתכוונת לגמול אותו מהנקה, אני לא רוצה , בנתיים אמשיך , באיזה גיל הילדים נגמלים לבד? באיזה גיל מניקים רק בבוקר ובערב? תודה.

מינימי2

New member
כמה דברים

עד גיל שנה ארוחות החלב הן עיקר התזונה כאשר בהדרגה עולה כמות המוצקים. אין נורמה של הנקות, אמרת בעצמך שזה תלוי בתינוק.. ובכל זאת, בגיל הזה ניתן להציע 3 ארוחות מוצקים - פירות, צהריים (מרק ירקות הכולל עדשים/אטריות, עוף/בשר וירקות, או ארוחה בשרית אחרת), ארוחת ערב שיכולה להכיל חלמון ביצה, גבינה, לחם, פסטה וכו.... עדיין ממשיכים ומניקים לפי דרישה.. התינוק יודע מתי הוא רעב וזקוק להשלמה של חלב. נגמלים לבד... תלוי בילד:O) יש הנגמלים מעצמם ומסרבים לינוק מסיבה זו או אחרת, יש כאלה המעלים בהדרגה את כמות המוצקים עד שההנקות תופסות מקום קטן ולא חיוני ומוכנים לוותר על ההנקה עם קצת עזרה, יש אחרים שעדיין יונקים במרץ ולא מוכנים לוותר מיוזמתם. היום ממליצים להניק עד גיל שנתיים מתוך הכרה בחשיבות חלב האם גם בשנה השניה לחיי התינוק. גם אני שמתי לב שמגיל שנה ואילך הסביבה ביקורתית מאוד כלפי ההנקה והרבה גבות מורמות... אני בוחרת להתעלם מאלו. הנקת בוקר וערב תתאפשר מסביבות גיל שנה בהנחה שתזונת התינוק תתבסס על מוצקים ומזון רגיל. יש כאלה שעדיין זקוקים לחלב חודשים ארוכים לאחר גיל שנה כארוחות של ממש...

למעלה