כמה עצוב לקרוא...

yoelmati

New member
כמה עצוב לקרוא...

מטייל ישראלי נפצע קשה מפגיעת מונית בבואנוס בתחילת החודש. אתמול הוא מת מפצעיו. צירפתי לינק. הידעתם שבארגנטינה נהרגים כל יום בממוצע 19 בני אדם (!!!) בתאונות דרכים? אבל ביחס למס' התושבים יוצא אחוז די סטנדרטי יחסית לשאר מדינות העולם. אבל כשזה מגיע למישהו שאנחנו מכירים, הרי הסטטיסטיקה בסופו של דבר לא כ"כ מדוייקת ואפילו נורא מזעזעת. כל מי שביקר בארגנטינה בטח שם לב שאין כמעט משטרת תנועה בכבישים הבין עירוניים, ושלא נדבר על דבר כזה בתוך העיר, כי משטרת תנועה עירונית פשוט לא קיימת. מי לא התפלל לחייו בפעם הראשונה שנסע במונית בבואנוס (למרות שגם ברוב הפרובינציות זה ככה, ואני יכול להעיד על קורדובה כדוגמא בולטת)? ומי לא סיכן את חייו בניסיון לחצות כביש? פשוט מטורפים. אז נכון שגם כאן בארץ יש לנו עוד דרך ארוכה עד לניצחון במלחמה בתאונות הדרכים, אבל לפחות אנחנו לא במצב של ארגנטינה. כמה עצוב. יהי זכרו ברוך.

aviv lu 606

New member
כן הם נוהגים שם ממש גרוע

בלי חגורות עוברים באדום ובאמת צריכה להיות שם אכיפה יותר גדולה של משטרות

כרוני

New member
גרוע זה לא מילה

אבל גם האנשים שם חוצים כבישים כאילו זה רולטה רוסית. גרוע מזה, הוא הטיפול הרפואי במקרים כאלה . יצא לי לראות בבואנוס איירס נהג מונית שנכנס בקטנוע. אחרי חצי שנייה הבחור שכב 50 מטר מהקטנוע בשלולית דם והמונית? נעלמה באופק. אחרי זה קרו שני דברים שלא האמנתי שראיתי: 1) שנייה אחרי שהוא נמרח על הכביש, חלפה לידו (כמעט מעליו) הולכת רגל יחסית צעירה בהתעלמות מוחלטת. 2) תזמנתי שמונה וחצי דקות שלמות עד שהגיע אמבולנס.... עוד לפחות שתי דקות עד שהוציאו סטרצר להעמיס אותו לאמבולנס. וכאילו בשביל לוודא שהבחור מת ואין מה למהר לבה"ח, הפאראמדיקים (שעשו הכל בהליכה) הצליחו איך שהוא להפיל אותו מהסטרצר (אלונקה שמקבעים בה פצוע עמוד שדרה). בחורות שעמדו לידי התחילו פשוט פרצו בבכי. לדעתי הבחור לא חי היום. ז"ל

גרי רשף

New member
נורא לשמוע על זה

אולי בהזדמנות זו אציע לכל מי שיכול שיעשה קורס עזרה ראשונה או שינסה לרענן בזכרונו את מה שלמד בצבא: רוב הסיכויים שנצטרך להשתמש בזה מתישהו, וזה יכול להיות תאונת דרכים, פיגוע, תאונה בטיול או בבית וכו'; כאשר עזרה מיידית יכולה להציל חיים (נניח אם מישהו אינו נושם או מאבד דם רב), וגם מפני שהרוב מאבדים את העשתונות במצבים כאלו וטוב שיהיה מישהו שקול שידע להגיב נכון. אני זוכר מקרה הרבה פחות חמור בחיפה לפני למעלה מעשר שנים: נסעתי ופתאום אני רואה זקן פצוע שרוע על הכביש, לא הרחק משם המכונית שכנראה פגעה בו, ובמרחק גדול יותר כמה אנשים מסתכלים ואינם עושים דבר. מייד עצרתי את הרכב וניגשתי אליו: הוא היה מחוסר הכרה אבל נשם ולכן לא היה צורך להנשימו, ואז בדיוק הגיע אמבולנס והצוות טיפל בו. חשבון פשוט מלמד שהוא שכב על הכביש לפחות 5 דקות (תאונה, רצים לחפש טלפון להזעיק אמבולנס כי אז לא היו סלולרים, ועד שהאמבולנס מגיע..) ואיש לא הגיש עזרה, כנראה כי לא ידעו מה לעשות.

guilboa

New member
los choferes

vivo en este momento en la argentina ,como 18meses y les puedo decir que los costumbres que tiene la gente sobre lo que tiene que ver con veiculos o digo conducir un coche .no tienen nada que ver con israel o europa se nota mas en las autopistas. es decir la vlosidad maxsima, mantener la distancia entre dos viculos y mucho mas .muy peligroso cada viaje es una lucha ,no ablamos de semaforos es algo aparte .sin embargo manejan bien mejor que los israelis .y algo mas no tienen que hacer test cada año y revisar las condiciones del veiculo .para sumar todo les digo que los argentinos manejan bien pero mal .es depende de la gente solmente ellos mismos se pueden cambiaro, por lo visto no aprece.

batigol

New member
2 דברים:

1. ראיתם איך פונים פה? בארץ שילמתי 250 כי נכנסתי לפנייה שמאלה קצת יותר מדי ימינה. וכאן, כל אחד פונה איך שהוא רוצה ולא משלם פזו אחד למדינה. 2. אומנם הם נהגים גרועים, אבל, כרוכב אופניים, ממש התפלאתי מהכבוד שנותנים לך רוב הנהגים כאשר אתה על הכביש. פעם אחת ביציאה מקורדובה, מכונית פשוט נתנה לי זכות קדימה, על מנת שאני יוכל להמשיך קדימה. אני כמעט נפלתי מהתופעה הזאת, שבארץ בטח הייתי צריך לעצור. לסיכום בארץ אולי יש יותר אכיפה של החוקים אבל עדיין המשטרה אוכפת את העבירות במקומות שקל להרוויח בהם כסף וידוע שהנהגים יעשו עבירות בהן כמו צ.אשדוד דרום, ולא במקומות שהסיכוי שתתרחש שם תאונת דרכים - גבוה.

למעלה