כמה עצוב לי,

כמה עצוב לי,

לפני כמה דקות הקפצתי את הבן לאוטובוס. כבראה שגם בשישי לא חוזר,נו טוב עכשיו הוא רכוש צה"ל מקווה שהילדים שלכם מכפרים בבית. צום קליל.שיעבור ממול.

י רדן

New member
בוקר טוב../images/Emo24.gif

בוקר טוב לכל חברי הפורום היקרים החדשים והותיקים.. באמת לא קל להקפיץ ולהחזיר את הבנים בנות בבוקר לבסיס.. אך זה חלק מהשרות בצבא.. ביתי נשארה גם בשבת ונשארת גם ביום כיפור בתורנות.. נראה לי שלנו יותר קשה מאשר להם להשאר בבסיס.. מאחלת לכולנו גמר חתימה טובה.

מאקי

New member
היי אמא של עוד יוד.....

מנסה לעודד אותך.... מקווה שכן יגיע לסוכות או לחג השני.... מקווה שציידת טוב... ושתכיני ביום שלישי לשלוח עוד חבילה.. יהיה בסדר.. תראאי הנה הבן של טנצר מדווח על יציאות נורמליות יחסית... ושלך הרי בדרך לשם... יהיה בסדר. תראי. דש לשכנה מאקי.

מאקי תודה על התמיכה

כל הציוד נשכח בבית,ככה זה כשלא גרים עם ההורים אבל הציוד העיקרי בישבילו זה שגורם לנו זיהום אויר ולו זיהום ריאות בטוח לא נשכח וגם חינוק עם נשיקה מאמא נלקח. על חבילה לא חשבנו כי בטח לא תגיע עד שישי. למרות שיש לו הוראות לתת למי שנשאר.

טפת

New member
מוליבילבולי לידיעתך...

השלום והברכה לך רציתי לומר לך הבן השריונר לא הייה בבית חודש שלם!!! לא הגיע לחתונה משפחתית, לא לאזכרה משפחתית, ולא לעוד מסיבה ובודאי לא לחג ראש השנה ולא היום לכיפור - נסעתי היום אליו וזה הספיק לי. בשיחה שניהלתי איתו הבנתי עד כמה קשה לו הקטע שהוא לא יצא הביתה, אך הבנתי זאת הרבה יותר טוב לאחר ששוחחתי עם המ"פ שלו, נכון זה לא הקל אך אין מה לעשות. הכי כאב לי שלא הייתה לו מגבת והוא נאלץ להתנגב בגופיה!!! נו...הוא לומד להתחשל. היום הוקל לי כי לקחתי כביסה מלוכלכת ומסריחה ונתתי לו בגדים נקיים - אני את שלי עשיתי כך שאני חשה הקלה מסויימת. בקיצור מוליבילבולי יקירתי עליך לזכור: "אף במים ובאש - אל לך להתיאש" (מנסיוני המנטרה הזאת עובדת). היי שלום וברוכה - גמר חתימה טובה לך ולבני ביתך. עם ישראל חי

טפת יקירתי

אני יודעת שחייו של שריונר קשים. יש הטוענים שכששריונר יוצא סוף סוף הוא לא רואה את השמיים.... אני יודעת גם שטוב לבני עם החברים שלו וחלקם אפילו מהבית-ספר. ליבי,ליבי עלייך והלוואי והייתי יכולה לתרום חופשה של הבן שלי לטובת הבן שלך..רק שלא ישמע. מוזר לי שלא נותנים לו לצאת כל-כך הרבה זמן בלי עונש. מקוה שיבוא להחליף מגבת או לפחות גרביים כי הצדדים נגמרים בסוף... שיהיה גם לך ולבני משפחתך גמר חתימה טובה.. אולי בני יגיע להיות המט"ק של בנך ונסדר ויטמין b .

רכוש צה"ל

שלום, ודאי שזה קשה לנו כשהבן בצבא ביום הכיפורים וביום שישי. עם זאת, לדעתי לדבר עליו כעל "רכוש צה"ל" אינה הדרך להתגבר על כך. הבן מן הסתם זקוק גם הוא לעידוד, גם הוא ובראש ובראשונה הוא, חווה את הניתוק מהבית. הוא לא רכוש של כלום. הוא חייל, והוא הבן שלך , שנמצא במסגרת מחייבת כרגע. הסיבה להגדרה הזו של "רכוש צה"ל" ברורה לי וכנראה שהיא גם מקלה עליך להתמודד עם נסיעתו חזרה לצבא. יחד עם זה, זו הגדרה המבטלת את מה שהוא אישית עושה גם אם את כמובן לא מתכוונת לכך! לדעתי, שדרי לו התייחסות למה ש ה ו א עושה עכשיו ולא מה צה"ל דורש. זו התמיכה האמיתית. אני לא מתיימרת לחנך אותך כאמא. כמובן שלא. אני רק מחווה דעה מה מניסיוני הפסיכולוגי והצה"לי ארוכי השנים מקל על חיילים. גמר חתימה טובה. רותי אבישי- פסיכולוגית.

מאקי

New member
רותי שלום לך.....

אני חושבת שכוונתך טובה... אבל ממיצה בגדול את המטרה. כשאמאשליודהאחר אמרה רכוש צהל = זה היה באזני= הוא לא שלי כרגע.. הוא של צהל.. באחריותו.. וקשה לי עם זה... אני מבינה את הידע וכישורייך המקצועיים אינני חולקת עליהם.. אבל פה בפורום של הורים הרחם מדבר... ולא התואר או ההשכלה לענין. כתיבתך נקראה לי מהצד השיפוטי .. אבחנתי.... וזו לא מה שזה. חתימה טובה. מאקי....

מאקי,אני חושבת

שאם רותי אינה אם לחייל כתיבתה דווקא חשובה. שהרי כפי שכתבת אנחנו כותבות לרב מהבטן, מהרגשות, ורותי מאירה לנו דברים מתוך השכל/ ההגיון. אין לדעתי הבדל בים מה שנכתב לבין מה שרותי כתבה אלא שהיא נותנת עוד קו לחשיבה

מאקי

New member
אילתית.. הוא שאמרתי לא??

אין בזה שונה.. רק הנימה שנקראה לי.. עליה הגבתי.

רכוש צה"ל

שלום שוב, אני אמא לחייל קרבי שהשתחרר לא מזמן, ושל חייל קרבי בודד מאומץ שגר בביתנו גם .אני נסעתי אחריהם ברחבי הארץ לכל מיני "חורים" שלא ידעתי שהם קיימים...והקפצתי אותם כל אחד לחוד ליחידה שלו בשעות לא שעות לאוטובוס או לאותם "חורים" כדי שלא יסעו באוטובוס. כך שאני יודעת על מה אני מדברת ממקור ראשון ולא רק ממרומי הפסיכולוגיה. ודאי שאינני שופטת ואינני מאבחנת וגם את זה כתבתי. נראה היה לי מנסיוני האישי שלחיילים יהיה קל יותר להסתדר כשההורים משדרים שהם מקבלים את המציאות הזו ותומכים בהם גם אם הם לא בידינו אלא בידי מפקד כזה או אחר, שלא תמיד מבין רואה וכו' או נמצא בסכנת חיים. לדעתי, זה תפקידנו דווקא כשהרחם מדבר, גם אם לנו זה קשה מאד ואנחנו לא ישנים בלילות. תמיכה בעיני זה "לצאת מעצמנו" ומהצרכים האישיים שלנו ולהבין שעכשיו הילד איננו כאמור רכוש של כלום אלא אדם שיש לו קושי מעצם המצאו במסגרת כל כך שונה מזו שהתרגל אליה העלולה לסכן אותו גם אם הוא לא מספר וגם אם אנחנו לא ישנים בלילות.זוהי כאמור לא פסיכולוגיה אלא גישה שאמצתי לעצמי בקושי רב זה גם הקל על ההתמודדות שלי עם המצב. חתימה טובה גם לך. רותי.

מאקי

New member
הסנדלר הולך יחף....

טוב רותי לא קראתי עליך תיגר.. לא התכוונתי שאינך אמא לחייל ווכו... יש פה ביננו כמה וכמה עם השכלה פסיכולוגית בפורום.. יש פה כמה שסיימו וכמה...שלא.. אבל בדיוק לכך התכוונתי.. כתיבה ללא פילטרים.... אבל.. מי שעוסק לפעמים מביא את העבודה הביתה.. קחי יד רותי לשלום.. התכוונתי להאיר לך ולא להעיר.. שנה טובה מאקי.

גם אני בין היחפניות

אני חושבת שזה שאנחנו כותבות ללא פילטרים לא אומרת שאין לנו הגיון ושכל בכל הקשור לבנינו שהם "רכוש צהל". זה ביטוי מגונה בעיני בכל מקרה מאז שאני הייתי רכוש כזה בעצמי. אני מסכימה עם מאקי בכל מה שאמרה. אנחנו כאמהות וגם רותי ביניהן יודעות מהבטן ומהשכל ומההגיון מה צריך לעשות עבור בנינו כדי שהם יהיו שלמים עם עצמם ולתת להם להחליט לבדם גם אם אנחנו יודעות שאולי זה לא הכי נכון לעשות. הלוואי והיינו יכולים ללמד אותם דרך הטעויות שאנו עושים אבל גם אנחנו למדנו מהטעויות שלנו. זו הדרך שהיתה תמיד ולתמיד תהיה.

מאקי

New member
דווקא.. יש אחלה סייל לנעליים.

טוב ברצינות.. נראה לי שרותי אחלה.. ונראה לי שבאמת פסיכולוגיה תופסת חלק מהאנשים לכל אורך החיים.... והפורום הזה באמת רותי.. הוא זן נדיר של קבוצת תמיכה באבני מכשול זעירות כמו בתהומות.. וזה החן והחוזק שלו ברוכה הבאה.

זהו רותי אנחנו פה אחד ובלי נעליים

את אחלה. ברוכה הבאה בצל פורומנו ואנא אל תשימי לב לדברים שנאמרו עקב צום, צמא ואו חוסר בנעליים. (מאקי איפה הסייל? אני באה)

יד לשלום

מאקי, כל העניין יצא קצת, לדעתי, מפרופורציה. אבל אני מקבלת את הערותיך/ הארותיך. מן הסתם ישנם בפורום אנשים רבים ומן הסתם חלק מהם הם פסיכולוגים או פסיכולוגים בדרך ואין בכוונתי להתנשא עליהם או על מישהו אחר..ודאי לא על אמא של חייל. בשבילי פסיכולוגיה היא לא רק משהו שאני מביאה הביתה אלא היא חלק מחיי, מאופיי וכו'. אז אם יוצאת לי קצת "פסיכולוגיות" בכתיבה גם זאת אני ולא על חשבון שום דבר כמו רגשות, התייחסות וכו'. אכן התגובה שלי היתה מעט חריפה, בין היתר היות ולא ידעתי שהאמירה "רכוש צה"ל" נאמרה בהומור. קשה היה לי להבין את זה בין השורות המעטות שנכתבו. אני מכירה הורים אחרים שאומרים כך ומתכוונים בהחלט לזה. (כן, מהפסיכולוגיה...ומהסדנאות) לכן קפצתי. מכל מקום, הדברים הובהרו לדעתי לכל כיוון. קחי גם את יד לשלום. שנה טובה.

גם אני מושיטה יד לשלום

לא הייתה לי שום כוונה לפגוע במישהו ובטח לא ביום כזה חשוב. לוקחת בחזרה את המשפט. ובטח ובטח שלא נפגעת או כועסת. סליחה אם פגעתי במישהו לא נאמר מתוך כוונה כזו. מקווה שעדיין לא מאוחר מדי לכפר . מקוה להמשך אוירה טובה כמו שהיתה. לא רוצה להיות זו שמעכירה אוירות. הרי כולנו פה לאותה מטרה של תמיכה ועידוד.

ע ו מ ר 4

New member
ידעתי תמיד שאת צדיקה../images/Emo189.gif

בילבולי..........לכי לישון את שנת היופי.....ככה זה אצלכם במקום שאת גרה בו...
ואז.....יהיה לך כוח לשמוע את תקיעת השופר.

למעלה