כמה עושה...

yoska

New member
כמה עושה...

GN250 לליטר דלק וכמב MZ?בתוך העיר ומחוצה לה ?

C O L T

New member
הרבה

מה, אתה מנסה לעשות חישוב עלויות דלק לשנה-שנתיים קדימה? לא שווה, עד אז המחיר של הדלק יהיה 15 ש"ח לליטר, כל החישוב יתפקשש. אלה אופנועים חסכוניים מאוד, קשה לי לומר מי יותר חסכוני, הרי ב-MZ שמים גם שמן, אבל צריכת הדלק של אופנוע תלויה מאוד ביד שמפעילה את המצערת, והתנאי בהם האופנוע נוסע. אם יגידו לך שאופנוע מסויים נוסע 30 ק"ם לליטר, אל תצפה לקבל אותה צריכת דלק באופנוע כזה שאתה קונה. רק כיוון כללי. וכמו שאמרנו - באופנועים אלה צריכת הדלק נמוכה. אולי יש להתייחס לדברים אחרים, כמו התנהגות כביש, יציבות, נוחות ואמינות, ואפילו עיצוב.

gesus

New member
צריכת דלק ב-GN../images/Emo54.gif

לי היה GN משנת 98 שהיה סוגר כמעט 120 ומהירות שיוט שלו היתה 95.שמן הוא בקושי אכל והוא עשה 25 ק"מ לליטר דלק.

xfwind

New member
יש לו חסרון ניכר בכך שאינו מתאים

בשום אופן לרוכבים שגובהם מעל 170-175. גם להזיז התחת אחורה אי אפשר על המושב עקב המדרגה שבמרכזו. בזמנו היה טוסטוס עירוני מגודל וחביב. אני מניח שהיום רוב הקטנועים החליפו אותו במיצוב - למעט יתרון הגלגלים הגדולים והמראה היותר "אופנועי".

yoska

New member
לXFWIND....

בקשר לGN250 שהוא לא מתאים לגבוהים אתה אומר את זה מתוך ניסיון. אני 1.90מ" ומעוניין לקנות כזה אז מה אתה ממליץ ומאיזה בחינה הוא לא מתאים לגבוהים ואם יש לך עוד חסרונות על האופנוע אשמח לקבלם.בתודה מראש.

xfwind

New member
אם אתה 190 ס"מ אז פשוט

תשכח מהאופנוע. ראה הודעתי מלמעלה. המלצה כמובן.

yoska

New member
colt אתה לא חושב שהגזמת....

בקשר לJAWA אתמול בוא תראה את שלי מבריקה שמורה שמתי לה קרבורטור של טרקטורון 42מ"מ במקום 28מ"מ באורגינל צמיגים רחבים של MICHELIN שם לו תערובת תוצרת עצמית של 1% במקום 2.5% בספר אבל שמן איכותי כך שהוא לא מעשן בכלל ועכשיו הוא חיית כביש אמיתית אפילו לקחתי הרבה אופנועים כמוDR350 ...,בפתיחות ובסגירות נשאר רק עניין הנוחות אם תוכל לייעץ לי מה לעשות להחליף מתלים סוג מושב...מה דעתך על זה? עוד שאלה חשובה-האם השמן גיר באופנוע 2פעימות מגיע גם לגל ארכובה ?ומה משמן בדיוק השמן הדו פעימתי באופנועי 2פעימות?תודה מראש.

Brazen

New member
כרוב, איתו לא מתווכחים!

אם הוא אומר שהו לקח DR350, אז הוא לקח! 15 שנות רכיבה זוכר!? |איקון של נו נו נו|

C O L T

New member
הגזמתי? אני חושב שהייתי עדין מדי.

בהשקעה רצינית ניתן להפוך כל אופנוע לחיה. קח את היאווה, שים לה שלדה של R1, מנוע של R1, מתלים וצמיגים של R1, ואת כל שאר המרכיבים של R1, וקיבלת את היאווה המשופרת ביותר בעולם, שכל מה שכתבתי עליה כמובן לא נכון. או שזה יהיה R1? אני חושב שהנקודה ברורה, השיפורים לא נחשבים. שאלת על אופנוע - קיבלת תשובה עליו, לא על אפשרויות. ראיתי כמה יאוות משופרות רצח בחיים שלי, גם כאלה שהפכו לאופנועי שטח וקאסטום. ביצועים בכביש מול DR350? לא יודע, אבל אני מאמין לכל דבר שאומרים לי, בצורה מוגבלת, כל עוד אני לא רואה הוכחות בפועל. זה לא ש-DR כזה ביצועיסט בכביש, סך הכל יש לו יעוד שונה. לעניין הנוחות, ראיתי אנשים ששמו כרית או מגבת מקופלת על המושב, במיוחד אחרי שלחות נספגה בו, אבל זה לא פתרון ממשי. אולי ניתן לגשת לרפד, ולבקש ריפוד מוצלח יותר למושב. מתלים? שוק השיפורים לא בדיוק שופע, בטח לא בארץ. ואני לא יודע אם ליצרנים של מתלים משופרים יש משהו בכיוון. בכל מקרה - בולם זעזועים איכותי עולה כנראה יותר מהאופנוע כולו, וצריך זוג בולמים, לא? אולי אם תמצא משהו מפירוקים, משהו שהיה שייך לאיזה אופנוע רציני יותר, אך לא גדול מדי. עדיין, העלויות של השיפור, התאמת הבולמים והכל, לא מצדיקות את הפעולה, אבל זה לשיקולך. שמן הגיר לא מגיע לגל הארכובה, הוא משומן ע"י תערובת דלק\שמן. השמן הזה משמן גם את הצילינדר והטלטל, ולבסוף נשרף יחד עם הדלק בתא הבעירה. זה ידע תיאורטי בלבד, ולא בטוח שבמנועי יאווה זה בדיוק כך, הם קצת משונים לפעמים. בחיפפוש קצר לא מצאתי באינטרנט מידע מעמיק על המנועים שלהם. קבל לינק לאתר המציג את העבר המפואר, ההווה והעתיד של היצרן.

yoska

New member
COLT אני...

מודה לך על המידע ובמיוחד על האתר שצירפת שהרשים אותי.חוץ מזה אולי אתה מכיר מישהו שיש לו JAWA בשנות ה70 ז"א אספנות או אופנוע אחר במחיר סביר.

C O L T

New member
שמח אם עזרתי במשהו

אנא השתדל לא לפתוח הודעה חדשה בכל פעם, אלא לשרשר הודעות, כרובי עשה את זה בשבילך קודם, אני עשיתי הפעם, בפעם הבאה עשה בעצמך. הודעה חדשה ובודדה מעלימה שרשור אחרון בעמוד לעמוד השני, חבל. הודעה שמתחברת לשרשור קיים לא עושה זאת, אז בבקשה, לשרשר. וחזרה לאופנועים: רוב האופנועים מחברה זו הגיעו עם העליה הרוסית בשנות ה-90 המוקדמות, אז למצוא אופנועים ישנים יותר לא פשוט. היאוות 350 הרגילות זרוקות בשפע בכל מיני מוסכים וקיבוצים, במצב המאפשר קניה במחיר אפסי ושימוש לחלפים, אולי. מחיר סביר זה מושג מאוד סובייקטיבי, עובדה שאנשים קונים אופנועי ספורט העולים יותר ממאה אלף שקל בלי בעיות. אבל אם אתה אוהב אופנועים מיוחדים ומוזרים, לא יקרים ואיכותיים יותר מהיאוות, מצא לך איזה MZ נחמד.

yoska

New member
colt תבין אותי.....

אני מעוניין באספנות בגלל הביטוח הזול יחסית כי אני לא עומד בלחצים יותר.ואני לא רוצה לרדת מהאופנועים כי אני חולה על הדבר אז תעזור לי כמה שאתה יכול תן לי כיוון תקווה או אפילו קצה חוט...

C O L T

New member
אספנות

זה הכינוי של אחד מחברי הפורום, והוא מבין הרבה יותר ממני בענייני מתכת דו-גלגלית עתיקה. שלח לו מסר,בקש יפה, אם ירצה - יעזור לך. האיש כבר מזמן לא ביקר בפורום, אז מצאתי לך לינק למודעה שלו מן העבר (הלא רחוק), שם יש גם לינק לאתר אספנות. זה קצה החוט היחיד שאני יכול לתת לך, אילו היה יותר - תאמין לי, לא הייתי מסתיר.

enigo

New member
try yoni bikes in jerusalem.

he has an a 72 java that he wants to rebuild, maybe he'll sell it.

EyalBMZ

New member
מיוחד ומוזר... זה מחמאה, נכון? :

מה כבר יכול להיות מיוחד ומוזר באופנוע כל כך בסיסי?

למעלה