פסח גלוריה
New member
כמה עולה
כמה עולה
לנסח צוואה אצל עורך דין? האם כל עורך דין יודע או שרק זה שמתמחה בדיני משפחה?
כמה עולה
תשובהכמה עולה
צוואהתשובה
אין מחיר אחיד. מאוד מומלץ לפנות לעו"ד שעוסק בדיני משפחה וירושה.
ככה שאין צורך ?צוואה
בדרך כלל הכנת צוואה רגילה בנוכחות 2 עדים המצווה ועורך דין יכולה לעלות בסביבות 1,000 ש"ח. אבל, כאשר מדובר בצוואה מסובכת, שמחייבת בדיקת נתונים מבחינה משפטית ועריכת הסכמים ותנאים לגבי רכוש ניכר המחיר יכול להיות הרבה הרבה יותר גבוה בכדי שלא תתרחש טעות והמוריש יוריש זכות שאינה שלו. לדוגמה: כאשר אייל ספנות רוצה להוריש בצוואה את רכושו בין ילדיו, הרי יש צורך בבדיקה משפטית של כל החברות והתקנונים ורכוש עצמי וחשבונות משועבדים כערבויות. לכן עדיף שעו"ד שמתמחה בענייני משפחה וצוואות/ירושה יערוך צוואה.
למה עוד פנדריך?תשובה
אין מחיר אחיד. מאוד מומלץ לפנות לעו"ד שעוסק בדיני משפחה וירושה.
מה למה?למה עוד פנדריך?
התכוונתי למה עו"ד ולא למה עודלמה עוד פנדריך?
רצוי שיתמצא בנושאהתכוונתי למה עו"ד ולא למה עוד
למה אתה ממליץ עורך דין מהסוג שציינת עכשיו אני מובנת?
צוואה ועו"דרצוי שיתמצא בנושא
המלצה אחרתכמה עולה
צוואה בפני עו"דהמלצה אחרת
אכן, יש צוואות "מסובכות" ויש צוואות "פשוטות". צוואה פשוטה, למשל: כאשר אדם מבקש להוריש את כל נכסיו לאדם אחד או יותר בלי שום תנאי. הואיל והדיוט אינו יכול תמיד להיות בטוח, אם צוואתו הינה "פשוטה" או מסובכת", על כן רצוי שיתייעץ תחילה בעורך דין. במצב הנוכחי עורכי דין רבים ישמחו לייעך לך חינם אים-כסף, בתקווה שתשכרי את שירותיהם. במקרים רבים תוכלי להיעזר בפורומים (כגון פורום זה), ובלבד שתמסרי מידע (וזה לא כל כךמסובך), ואח"כ תוכלי להכין צוואה בעצמך. במקרים רבים אין כל צורך בצוואה (אם כי הדבר מומלץ), כמו למשל במקרה של הורה לא נשוי ושאין לו ידועה בציבור, המבקש להוריש את כל רכושו לילדו היחידי. במקרה כזה הילד יורש לפי הדין, ולכן אין כל צורך בצוואה. במקרים רבים, למעשה ברובם המכריע, אפשר להכין צוואה באופן עצמי (בלי עורך דין), אם כי כאמור מומלץ מאד לעשות זאת לאחר לימוד הנושא וקבלת ייעוץ. כך, גם מרחיבים את הידע הכללי וגם חוסכים כסף. אני מניח, שרוב (אם לא כל) אלה שהמליצו לך לערוך צוואה אצל עורך דין הינם עורכי דין, שהאינטרס שלהם הינו ברור.... בהצלחה.
על מה שעדיף ומה שלא..צוואה בפני עו"ד
אני חוזר על המלצות שהובאו כאן מטעם עורכי דין ואנשים שונים להתייעץ באשר לתוכן הצוואה עם מומחה. אינני יודע באם שמוליק דהרי הינו עורך דין או אדם שמתיימר על סמך ידע ונסיון אישי להמליץ המלצות משפטיות (כפי שהגדירן), אבל כמו שתיקון סנדל עושים אצל סנדלר וכמו שלחם אופים במאפיה אצל אופה, כך נוסח צוואה טוב שייערך בפני עו"ד מומחה. מן הראוי גם לומר מספר מילים טובות וחמות לעורכי הדין המשתתפים באתר ותורמים מזמנם היקר לענות על שאלות ולהרחיב את הדעת ולפתח נושאים שהם לרווחת מאות גולשים. באתר זה אין לאף עו"ד אינטרס כלכלי וניתן לראות זאת מרמת הויכוח וההתנצחות המשפטית לשמה. לפני שבוע נתלה איסור בכל לשכות הוצל"פ (מזונות) לתת ייעוץ לנשים הואיל ואחת הפקידות ייעצה בשוגג וגרמה נזק במאות אלפי ש"ח לאחת מהנזקקות. גם רופאים טועים ותועים בניתוחים מסובכים ופשוטים אך הם עדיפים על סתם הדיוט. בהנחה שמר שמוליק דהרי אינו עו"ד מומחה בדיני צוואות, הרי עדיף להתייעץ עו"ד מנוסה, כפי שעושים עם רופא מומחה.
צוואה עולה 2000 ש"ח-ביררתיעל מה שעדיף ומה שלא..
עדיף לקנות מרצדס מודל אחרון. אלא שהבעייה היא, שזה עולה הרבה כסף.... ברור שרצוי לקבל שירות מבעל מקצוע בכלל, והטוב ביותר בפרט. אלא שזה עולה כסף, והרבה, וגם את זה צריך לקחת בחשבון. לכן, אני חוזר על דעתי, שאם מדובר בעניין שעל פניו הינו פשוט, מספיק להתייעץ עם עורך דין (שזה עולה הרבה פחות, אם בכלל), ללמוד קצת את הנושא ולהכין צוואה באופן עצמי. לדעתי, זה בהחלט מספיק לצורך עריכת צוואה פשוטה, ואין צורך והצדקה לשלם 1,000 ש"ח או יותר בשביל זה. ודבר אחרון - אין כל וודאות שעורך הדין יערוך את הצואה בצורה טובה, כי לא כולם מתמצאים בדיני צוואות ולרבים מעורכי הדין בעצמם יש רק ידע שטחי וכללי ... וסליחה אם אני פוגע במישהו, אבל זו עובדה !
יקר מאוד, אבל...צוואה עולה 2000 ש"ח-ביררתי
התייעצתי וצוואתי בסדר.אז אני בדעה דומה.
בענין הכסף...על מה שעדיף ומה שלא..
עדיף לקנות מרצדס מודל אחרון. אלא שהבעייה היא, שזה עולה הרבה כסף.... ברור שרצוי לקבל שירות מבעל מקצוע בכלל, והטוב ביותר בפרט. אלא שזה עולה כסף, והרבה, וגם את זה צריך לקחת בחשבון. לכן, אני חוזר על דעתי, שאם מדובר בעניין שעל פניו הינו פשוט, מספיק להתייעץ עם עורך דין (שזה עולה הרבה פחות, אם בכלל), ללמוד קצת את הנושא ולהכין צוואה באופן עצמי. לדעתי, זה בהחלט מספיק לצורך עריכת צוואה פשוטה, ואין צורך והצדקה לשלם 1,000 ש"ח או יותר בשביל זה. ודבר אחרון - אין כל וודאות שעורך הדין יערוך את הצואה בצורה טובה, כי לא כולם מתמצאים בדיני צוואות ולרבים מעורכי הדין בעצמם יש רק ידע שטחי וכללי ... וסליחה אם אני פוגע במישהו, אבל זו עובדה !
אנשים אינם כה טפשים...בענין הכסף...
במקרים רבים מאוד, אלו שניסו לחסוך כסף על עורכי דין, הסתבכו אחר כך בהוצאות גדולות יותר, או יותר גרוע - בנזקים שאי אפשר לתקן. עכשיו קח לדוגמא את אותה אשה שמבקשת לערוך צוואה. איננו יודעים האם צוואתה מסובכת או לא, ומה נסיבות עריכתה. אך אם קיימת אפשרות שתהיה התנגדות לצוואה, ורכושה לא יגיע לידיים אליהם כיוונה בצוואתה, וכל זאת בגלל נסיון לחסוך 1,000 או 2,000 ש"ח, אז היה כדאי??? ובענין אינטרסים אישיים - אמנם אנו מתפרנסים מכך, אך האמן לי שלא מעט פרנסה יש גם מאלו שמבקשים לתקן נזקים שנגרמו להם אחרי שניסו לפעול בעצמם...ושכ"ט בגין ניהול משפטי של הליך בענין התנגדות לצוואה אינו משתווה אפילו לשכ"ט בגין ניסוח צוואה. אז איפה בדיוק האינטרס?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.