כמה עולה פרה ?

תיעוד

New member
כמה עולה פרה ?

דודי מעונין לרכוש פרה ופר לצורך הקמת רפת ועיזה. הוא מבקש לשאול היכן ניתן לברר כמה עולה פרה, פר כמה עולה עיזה והיכן ניתן לקנות.

הקיבוצים היום זה כבר לא כמו פעם

ברובם אפילו כבר אין רפת. גם עליי פעם חשבו שאני עובדת ברפת כי גרתי בקיבוץ, אבל האמת היא שדווקא לא......

תיעוד

New member
חבל

חבל שכך. אבל ישנם אנשים שדווקא מחפשים את מה שהיה פעם ורוצים רפתות. מה הם יעשו ? יש לך מושג היכן ניתן לברר מהיכן קונים פרות וכמה בעצם עולה פרה ?

יש עוד מקומות בארץ שבהם יש רפתות

לא אמרתי שהן נכחדו

shahf

New member
גם אם תמצאי קיבוץ רובם לא ימכרו סתם

ככה פרה חולבת לבנאדם פרטי. בד"כ הם נשארות ברפת מהרגע שהם יצאו מהתחת של אמא שלהם עד שהם כבר יותר מדי זקנות ולא נותנות חלב ואז מוכרים אותם לאממממ לא יודע מי המסכן שיקנה פרה משומשת במצב רע. (איתן יתלה אותי)

Renen RRR

New member
אחרי שהן מסיימות לתת חלב הן הולכות

לבית מטבחיים שם עושים מהם שימושים מסוימים. לא נראה לי שיש קיבוצים שמוכרים, ואתה לא יכול להעבר פרה יותר מפעם בשנה כי ההריון שלה הוא כמעט שנה. לא עושים מפר ופרה רפת. בשביל להקים רפת צריך הרבה יותר מפרה ופר אחד. הוא יכול לקנות זירמה דרך בירור עם 'החקלאית'.

Renen RRR

New member
זירמה זה הזרע של הפר

יש מזריע שהוא רשאי להשמש בזרע והוא זה שמעבר את הפרות ברפתות. החקלאית זו אגודה שמאגדת בין היתר את הרפתות בארץ. אם אפילו את זה אתה לא יודע אז איזה רפת בדיוק אתה רוצה להקים? חוצמזה שבשביל רפת צריך אינספור אישורים והתאמות דרך איכות הסביבה והסיכוי שמישהו פרטי שאין לו אפילו פר ופרה יקבל את זה.........זה קלוש. בכל אופן, בהצלחה.

shahf

New member
נראה לי שקצת הגזמת

הבנאדם מחפש לו פרה שתביא לו חלב לא לבנות איזה רפת סטייל רגבה או כפר חרוב עם מכון קרוסלה ומליון ו2 פרות חולבות

Son Gocu

New member
../images/Emo79.gifעל ראש הגבעה

עומדת פרה עושים לה קרניים היא לא מרגישה...

shahf

New member
לא לא לא לא לא לא לא לא לא לא לא לא

"על ראש הגבעה, עומדת פרה בא חזיר, דחף לה גרגיר וכך נולד השומר הצעיר!"

Son Gocu

New member
השיר במלואו:

"בראש הגבעה עומדת פרה עושים לה קרניים היא לא מרגישה. בא חזיר, דחף לה גרגיר וכך נולד השומר הצעיר!"(כבוד! או שבעצם לא...)

roychu

New member
תבדוק אצל

התאחדות מגדלי הבקר, מועצת החלב, מקומות כאלה

למעלה