כמה עולה טירה?

כמה עולה טירה?

השחקנים שלי ביקשו שאני יתן להם כאילו כפרס מהמלך/רוזן/דוכס בסןף המשימה הבאה חלקת אדמה ועליה הם יבנו טירה כמה עולה לבנות טירה קטנה??? וכמה עולה לקנות מבנה אבן ל-5 אנשים??? וכמה עולה לקנות עבד לטירה???

טוב...

1)אם אינני טועה, ישנו קסם שיכול להקים טירה מקבוצה של אבנים, מתכות, עצים, וכו'... 2)זה לא טוב שככה אתה מציית לשחקנים שלך, אתה שליט המבוך, ואתה קובע, לא הם. 3)הם תמיד יכולים ללכת לאיזה מדבר\הר\יער נידח, לקחת שם חלקה ולהקים עליה טירה. אף אחד לא יגיד להם לא. 4)למה לעזאזל הם צריכים טירה??? זהו, מקווה שהארתי את עיניך

../images/Emo152.gif

1)באיזה מהדורה? אתה זוכר פרטים? 2)ביקשנו ממנו, לא פקדנו עליו 3)כמה יעלו חומרי הגלם(עצים אבנים, בד וכד') וזה כולל משרתים

אה! אולי אתה מתכוון לקסם

המקלט הבטוח של לאומנד? אז הוא מקים בקתה חסינה וקסומה עם כל מיני דברים אבל זה בקתה קטנה והיא מתפוגגת אחרי כמה שעות

זכורה לי טבלת עלויות כלשהי

בחוברת לשה"ם של המהדורה הראשונה (עמ 26) (יש לי צילום של חלקים מהחוברת ללא הכריכה כך שאין לי מושג באיזה חוברת בדיוק מדובר) אם תרצה אוכל להעביר לך את כל הטבלה (קצרה) במסר פרטי

La Gamba

New member
אכן יש טבלה, ועשיתי את החישוב

לפני שנים, אבל זה תלוי בתכנון. זה עולה בסביבות ה80KGP אם זכרוני אינו מטעני.

La Gamba

New member
KGP

Kilo GP Gp=golden pieces. 80 אלף פיסות זהב. מסתם של 20 פיסות זהב לפי השיטה הזו היא קילוגרם בודד.

Hammerfall

New member
אם זכרוני אינו מטעני

יש ספר שלם איפהשהו רק על בניית טירות בעולם המו"ד. חוץ מזה, אתה השה"מ, מה זה משנה לך כמה עולה הטירה, אתה יכול להמציא כמה היא עולה, כמה החומרים עולים, כמה עולה עבד, הכל אתה מחליט ואתה קובע וזהו. גם אם אתה מאילה שמתעקשים לעבוד לפי הספרים עדיין אם זו עיר שאתה המצאת או ממלכה שאתה המצאת כנראה המחירים בה שונים ואתה עדיין יכול לקבוע כמה דברים עולים. חוץ מזה גם אני תוהה למה השחקנים שלך צריכים טירה במקום קבוע אחד אם הם הרפתקנים ומתכננים לעבור ממקום למקום טירה לא תועיל להם כל כך. דמות הלוחם שלי (כמו שזכור לך או לא) מצאה טבעת שיכולה לזמן טירה מכושפת ומעופפת וזה יעיל במיוחד, אולי תתן להם דבר כזה (המלך/רוזן/דוכס יתן להם כמובן)...

במסגרת החוק היבש

(של הגרסאות העתיקות) ברגע הגעת הדמות לדרגה התשיעית הנכספת.. "דרגת התואר" הן צריכות לבחור בין מסלול של הרפתן נודד לבין בניית טירה (יותר דומה לאחוזה פיאודלית).. כל אחד עם חסרונות ויתרונות כמובן.. הטירה לא כובלת את הדמות (לחלוטין) אלא מהווה בסיס כלשהו (שמספק צידה.. מלווים.. סטטוס.. ושאר הדברים שאמורים להיות קשים להשגה ויקרים עד הדרגה התשיעית).. הדמות אמורה לדאוג לטירה למנהלים ופקידים ושאר ירקות כאשר היא יוצאת להרפתקאות וביקור בטירה מעלה את רמת המוראל של יושבי הטירה.. ישנם חוקים של מלחמות כיבוש בין טירות שונות שכוללים את המורל הזה ועוד כל מיני נתונים שאני ממש לא זוכר.. זה פשוט כיוון אחר של המשחק.. כמו שבדרגה 36 הדמויות אמורות לצאת למסע אל עבר האלמוות על פי החוק היבש.. טוויסט שיטתי

Gilgam69

New member
רק להדגיש

מדובר בגירסאות הישנות של מו"ד ומוד"מ. בשום פנים ואופן לא מו"ד 3.

DDN

New member
אני רוצה לצאת חוצץ

נגד טירה כפרס. למה מה הם כבר עשו שהמלך יהיה מוכן לוותר על אדמה במדינה שלו? היום זה טירה, מה יניע אותם לצאת הלאה? כל הממלכה. תזכור, שאנחנו באמת רוצים להתקדם.

Hammerfall

New member
וואו, שיגעון!!!!

כאילו, אם למלך בא לתת להם טירה בתור פרס או סתם שטח אדמה זו זכותו כאילו וואו... ומה עם המלכה? בזמן שהמלך המנופח והשוביניסטי הזה מחלק חלקות אדמה לכל ארחי פרחי ברחוב הההההההההההייייייייאאאאאאאאאא זאת שצריכה לזרוק דברים על העוזרת על מנת לקבל קצת יחס והההההההההההההההההההההההההההייייייייייייייייייאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא זאת שצריכה לתת תשובה לכל אחד ואחד מהאיכרים שבא לבכות לה שהמלך נתן סתם ככה את האדמה שלו לאיזו חבורת בריונים חסרי כל מוסר... אוך DDN אתה פשוט קורע!!!

Gilgam69

New member
זה לא ברור?

הרי כל המערכת הפאודלית בנויה על כך שהמלך מעניק קרקעות לאנשים אותם הוא בוחר, נקרא להם דוכסים. אותם דוכסים מעניקים לאנשים אחרים את הקרקעות שלהם, נקרא להם רוזנים. וכן הלאה. קרא לתארי האצולה איך שאתה רוצה אבל בלמעשה כל אדמות הממלכה שייכות לשליט. הם מחולקות כראות עינו (או מטעמים אחרים) לאנשים תחתיו, שלמעשה מנהלים עבורו את הקרקעות האלה. ולכן אין בעיה שהמלך ייתן למישהו, או אפילו לחבורה, את הקרקע לניהולם. הקרקע נחשבת שלהם, אך בגלל שהיא חלק מהממלכה, אז היא קודם כל שייכת למלך. (הערה: בימי הביניים זה לא היה כל כך פשוט, והמלך היה צריך לתמרן בין גחמותיהם של אציליו. פעמים רבות היה המלך בובה בידיהם)

La Gamba

New member
אולי בתור נציבות

פעם העברתי הרפתקה לקבוצה הבאמת ותיקה שלי (ותיקה אך לא יציבה), שבה אחד הסיבות שגרם להם לצאת לעבר ההרפתקה הייתה התקפה זדונית ומכוונת כנגד מולדתם, בה נהרסה טירה במקום אסטרטגי חשוב, בנוסף לניקוי הפושעים היה עליהם לדאוג לאיוש מחדש של הטירה ולבנייתה מחדש, הם לא בהכרח זכו בשלטון הטירה, אבל הם זכו לבנות את "ביתם" העתידי, כלומר את בסיסם. אגב, שיטה זו של משחק היא ממש שונה בתפיסת רעיון המשחק של דמויות שדרגתן נמוכה מ12, אך מאתגר ומהנה לא פחות. (רק שכעת, רוב הסיכויים ש"המפלצות" איתם ייאלצו להילחם הם המישור הפוליטי-מדיני)

נו באמת

אז לא מהמלך. ננדוד להרי החושך ונחפש שטח אדמה ישר. בסדר? השאלה היא כמה יעלו חומרי גלם ומכה משרתים זוטרים. ללא קשור אבל כן קשור:בעולמות פנטזיה יש מערכת אינסטלציה?(לא בבתים בכפר אלא אצל המלך נגיד)

Miarol

New member
נו, טוב...

אתה השה"מ ולכן אתה זה שצריך לקבוע את המחיר. לדוגמא: חרב עולה "X" מטבעות וכמו כן פיילה של 20 אבנים עולה גם X מטבעות. לשם בניית טירה בגודל טירות שיש אירופה יש לאסוף/לקנות/להביא 20000 פיילות אבנים. X=20: 20*20000=400000 GP (אני לא מי יודע מה זוכר את מחיר החרב הפשוטה במו"ד. עם מישהו ניפגע - אני מצטער מראש). עם אתה רוצה אדריכל שיבנה את הטירה חפש כמה עולה לשכור בעל מקצוע פשוט ותכפיל פי 2. וכ"ו וכ"ו... או (וזה יותר פשוט והרבה יותר מעניין) תן לקבוצה לזכות בחומרי גלם לטירה באמצאות משימות. למשל: קיים מוכר אבנים בעיר קרובה (הוא גמד שעובד בזה שנים ויש לו שכורה מעולה), אך מה מסתבר – בן דודו סובל מפרזיטים בצורת שודדים ועם במקרה ימצע "700K" שיפטור אותו מהביאה יש מצב שמ"ס מסוים של אבני בניין יופיע במקרה באתר בנייה של הטירה. מקווה שקלטת את הרעיון. בהצלחה.

snift

New member
אני אעזוב את נושא הפרס הגדול

במיוחד שהם מקבלים. לעניין השאלה עצמה, זה תלוי מאוד בשווי הכסף וזמינותו בעולם שלך. העלות של עבד היא תלויית מקום. אם יש סחר רציני בעבדים והמצב הוא כמו בסיפורי התנ"ך של מצריים העתיקה, אז עבד הוא זול, לעומת זאת, אם "עבדים" הם בעצם עובדים מן המעמד הנמוך, אזי העלות תהיה גבוהה יותר. אני נוהג להעריך דברים כאלה בצורה הבאה: לצורך קיום חודשי סביר יש צורך ב- X מהמטבע האיזורי המקובל, לפיכך X הינו בעצם משכורת חודשים סבירה. לצורך בניית טירה יש לקחת מהנדסים ובעלי מקצוע "חופשיים" לתקופה של כ- 3.5 חודשים לצורך תכנון ואחר כך לפחות אחד לאורך כל תקופת הבניה. בנוסף יש לקנות/לשכור עובדים אשר משתכרים הרבה פחות מ-X אך יש צורך ברבים כאלה. הבניה עצמה תיארך כשנה על להשלמה מלאה כולל תיקונים. ואסור כמובן לשכוח את ה"מס טירות" של המלך (טופס 4) לכן החישוב הוא בכלליות כך - סכום כולל = 50X(עלות תכנון) + 300X(עלות בניה) + 10X(מס טירות) = 360X. כך שאם סוס עולה 50 פ"ז, הרי ש- X צריך להיות בערך 100 פ"ז ומכאן שטירה תעלה - 3600 פ"ז. מה שחשוב לזכור הוא להתאים את העלות לעולם.

Miarol

New member
טירה

כפי שאנשים כבר ציינו מקודם אתה הוא שליט "המבוך" ולכן אתה קובע כמה תעלה הטירה. מה שאני מציע זה לאו דווקא שיקנו את חומרי הגלם (כולל הקרקע) אלא ישיגו זאת ע"י משימות כחלק מהמשחק. ז"א שהמלך "במקרה" יתן להם במתנה את חלקת האדמה שנקראת "בית קברות לחיות". ע"מ לזכות בקרקע בשביל הטירה הם יצטרכו לזכות בה מהיצורים. כנ"ל לגבי כל שאר חומרי גלם. נ.ב. כולל אפילו המשרתים עם בא לך.

Animus1539

New member
תנסה להשיג את ה-

Stronghold Builders Guide שם כתוב כל מה שאי פעם רצית לדעת של בנית טירות ומבצרים...

למעלה