כמה עולה אוכף אנגלי?

בודאי!

האוכף, צריך להתאים לרוכב, ולסוס! אוכף שלא מתאים לסוס יגרום לפציעת הסוס... חבל לא? ואוכף שיתאים לרוכב- שירגיש נוח עליו (לא אוכף קטן ומעצבן ולא אוכף ענקי שאי אפשר להחליט איפה לשבת...!) אוכף שהרוכב ישב בו טוב...

אני חושבת בדיוק כמו שמתאימים קסדה

לראש....
צריך שהאוכף ישב טוב על הגב של הסוס.. אבל שלא יהיה רחב מדי ויחליק בקלות מדי...
תשאל את טאז או אנרכיסטאית- יודעים הכל!
ונראה לי שאוכפים טובים יכולים להגיע עד ל2000 שקל או משהו כזה.. לא?

Puff Ball

New member
תראה...

לאוכף אנגלי כמו שאמרה עדי יש מידות גם לרוכב וגם לסוס. המידות לרוכבהן בדרך כלל באינצ´ים. זכור שכדי לדעת את המידה שלך אתה צריך לשבת על האוכף ושישאר לך רווח של 3-4 אצבעות שאתה מניח לרוחב. לאנשים בגודל ממוצע בדרך כלל המידות 17-17.5-18 הן המידות המתאימות אבל תמיד יש לבדוק. מידת אלה הן בעצם מידותיו של המושב של האוכף. במידות לסוס בעצם נקבעות לפי המבנה שלו. והמידות האלה הן בעצם מידותיו של שלד העץ של האוכף (מה שנקרא: TREE.) ברב האוכפים המידות הן פשוט: צר (לסוס רזה וצר כמובן), בינוני (לסוס לא שמן ולא רזה) או רחב (לסוס שמן ורחב). בחלק מהאוכפים יש לדעת מידה ששם צריך לקחת את המידה של הסוס שאת זה אני מניחה שיסבירו לך כי אין לי ממש כח להיכנס לזה כרגע (אךךך, העצלנות...). אני יודעת שבאוכפים של פרסטיז´ צריך מידות מדיוקות לגב הסוס. לא מכירה בינתיים עוד חברות כאלה. אל תשכח שיש גם סוגים שונים של אוכפים. אוכפי קפיצות, אוכפי דראסז´ ואוכפים משולבים (שכמובן כוללים בתוכם גם קפיצות וגם דראסז´.)שלכל אוכף יש את הצורה האופיינית שלו שמותאמת ביותר למקצה שלו. להסביר לך על השוני בין כל אחד? בקשר למחירים, תשמע, זה תלוי. תלוי באם החברה היא חברה טוב ומוכרת ותלוי גם בעיקר בסוג העור, תלוי גם אם אתה קונה אוכף חדש מהחברה או קונה משומש. המחירים הממוצעים לאוכפים טובים שמחזיקים מעמד המון זמן הם בסביבות 1000 דולר עד 1700 דולר בממוצע. אבל אני חוזרת - זה לאוכפים טובים של חברות טובות וחדשים מהחברה (שאני לא מוצאת טעם על לקנות פחות מההגדרה הזאת אלא אם כן זה לא מתאים מבחינה כספית). יש אוכפים גם פחות טובים - זול יותר... אבל אין מה להשוות ביניהם לבין אלו שהזכרתי מקודם (מנסיון...). ואם אתה מחליט להתפשר על יותר זול כמובן שתבדוק בשוק אוכפים משומשים קודם אבל אוכפים טובים. אם לא מצאת - חשוב שתבדוק כל אוכף שתראה את טיב עורו (יש אוכפים שהעור שלהם מיובא מהודו והתפירה אינה טובה - לכן, אין בכלל טעם להשקיע... אלה בדרך כלל (לא תמיד!) אוכפים ללא שם). עזרתי? עוד משהו?

Puff Ball

New member
רק קצת...??

בושה לי... בכל מקרה, צריך עוד משהו?? [URL='http:///'] זאת דרך טובה להעביר את הזמן כשחולים!![/URL]

matan4

New member
כן קצת

לא הבנתי איך אני מתאים לסוס את האוכף במדויק ומה עוד??? יש לך אייסיי קיו?

matan4

New member
למי שמעוניין הינה המספר אייסייקיו

שלי רק תגידו לי שאתם מהפורום 147119348

למעלה