כמה עובדות-מה דעתכם?

masorti

New member
אדוני שכח דבר קטן...

שהיתה תנועה לשני הכיוונים. לכן החישוב הנכון אינו ההפרש בין האוכלוסיות, אלא חישוב האחוז שנותר כאן לאחר הגירה החוצה ומולו חישוב התוספת.

היהודים לא גורשו אלא נטשו

הרומאים לקחו מכאן את הלוחמים, את ההמנהיגים ואת כהני הדת החשובים. אבל הרומאים לא לקחו את העם, וגם לא יכלו לקחת את כולם, בהתחשב בגודל האוניות דאז ועלות השילוח. חלק מהעם נשאר כאן ונטמע בשאר התושבים (המתיוונים), והשאר עזבו מרצונם: חלק היגר לארצות קרובות, חלק היגר לרומא בתתקוו להצליח לפדות קרובי משפחה, והשאר נפוצו לכל עבר.

masorti

New member
כדאי שתלמד הסטוריה...

ולא מפי ראשי התנועה האיסלאמית או מנהגי תע"ל-רע"ם.

Ragamala

New member
עבור מסורתי שום תואר לא מספיק

אם אתה סותר את דבריו. ברוך הבא

motyka

New member
למה הזלזול?

תארי אוניברסטית ביר זית מוכרים הן ע"י המל"ג והן ע"י האוניברסיטאות הנחשבות בחו"ל.

masorti

New member
תארי ביר זית מוכרים...

ע"י אוניברסיטאות אחרות מסיבות פוליטיות. אני מזכיר לך מהי העמדה הפוליטית של האקדמיה הן בישראל והן בעולם המערבי. כולם יודעים מצוין שהתארים היחידים הקבילים שם הם כימיה של חומרי נפץ והנדסת פצצות.

skywalker 8

New member
לא ריקה מפלסטינים.

אבל היית פנויה בהחלט. מכאן שאם אף יישות מדינית מקומית לא שלטה בארץ אנו מבינים שהארץ אכן היית פנויה ולכן יכלו היהודים לממש את זכותם. שאלה- האם הארץ שייכת ליהודי שנולד פה?

skywalker 8

New member
מבחינת שילטון.

"העם" שישב פה לא שלט במקום ולכן לא היית פה ריבונות של יישות מדינית מקומית. הארץ פשוט היית פנויה בפני היהודים להקים כאן מדינה לא על חשבון מדינה אחרת כי הארץ לא היית תפוסה ע"י מדינה אחרת שבאמת יש לה זכות לשלוט פה. הייתי מעוניין בתשבותך. האם ליהודי שנולד פה יש זכות על הארץ?

פלשתינים כעם קיימים אולי 200 שנה

העובדה שהם צאצאים של עמים קדמונים או יבוסים רלוונטית כמו שאני צאצא של האדם הקדמון, אין לכך כל חשיבות וזה לא אומר דבר (בדיוק כמו המשפט הסופר סתמי "כולנו בני אדם"...כן...אז??) פלשתין היא שם רומי, שום קשר לפלשתינים של היום שנכסו לעצמם את השם. יהודים בכמות כזו או אחרת תמיד היו כאן, כעם, לא כצאצאים של מישהו או משהו שמזמן כבר לא קיים, מעל 1000 שנה כעם שחיי את חייו כאן עד המאה הראשונה לספירה ולאחר מכן כמיעוט דתי, יכול להיות שלפלשתינאי פלוני כזה או אחר יש שורשים אצל אחמד שחי כאן ב1500, אותו אחמד לא היה פלשתיני כך שהקשר הוא לא יותר מנתון עובדתי חסר ערך.

חוץ מזה, זה גם ככה לא ממש משנה

יש כאן קבוצה של אנשים, לאום הקורא לעצמם פלשתינים, זו עובדה ועם זה חיים, אין מה לעשות.

הזהות העצמית הפלסטינית התעוררה

לפני 200 שנים. אבל העם היה קיים משחר ההיסטוריה. אם תבדוק באטלס תמצא שרוב העמים התעוררו רק ב 200 השנים האחרונות. (מתי אוחדה איטליה? מתי אוחדה גרמניה?) מתי התעוררה הזהות העצמית של עמי אפריקה ודרום מזרח אסיה?

העמים האיטלקיים והשבטים הגרמאנים

קיימים עוד מלפני הנצרות, הם התגבשו למסגרת אחת באותם 200 שנה. אצל הפלשתינים זה לא המקרה, באפריקה אין לי מושג, באסיה העמים עתיקים כמו שלנו, יפן, סין למשל. מה זה משנה, אנחנו קיימים כעם מעל 3000 שנה, מקרה נדיר, מה לעשות...

למעלה