כמה נקודות

InBaR 85

New member
כמה נקודות

מקריאה חוזרת של הספר השישי שמתי לב לכמה נקודות חשובות שהייתי רוצה לדון עליהם
*ע'מ 491 טרלוני להארי. "שוב ושוב לא משנה איך אני פרושת אותם-" ובתנועה דרמתית היא שלפה קלף מבין צעיפיה. "- המגדל מוכה הברק הברק" היא לחשה. "משבר.אסון.זה הולך וקרב..." האם באמת יתכן שטרלוני באמת יודעת על מה היא מדברת? כי אנחנו יודעים שאת רוב הנבואות האמיתיות היא ניבאה רק שהיא הייתה בטרנסים
. ואת זאתי היא ניבאה בקראית קלפים פשוטה. *ע'מ 536 שדמבי היה על מגדל האסטרונומיה בלי שרביט שמאלפוי איים עליו דמבי לא יכל פשוט להתעתק?? *ע'מ 572 הארי לעצמו "ייתכן שיש ארבעה הורקרוקסים נוספים שעדיין לא נחשפו ויש למצוא ולהשמיד את כולם לפני שתיהיה אפילו אפשרות להרוג את וולדמורט." אבל נשארו רק 3 הורקרוסים לא? בלי וולדי עצמו יש 6 נכון? הארי השמיד אחד דמבי השמיד אחד ורא"ב השמיד אחד.ואם אני לא טועה זה 3
*ע'מ 580 "....: הפעם הראשונה שבה נתקל בהתגלמותו הגישמית של וולדמורט דאז,ואיך...." מה זה דאז
???!?!?!?!?!!?

ToryMaster

New member
אחד ביי אחד

1. יש הבדל בין נבואת אמת [שמתבטאת בטרנס כמו שאמרת] לבין פירוש נכון של אמצעי חיזוי כמו קלפי טארוט. אני מתקשה להסביר את זה בפירוט יותר, אם לא הבנת תגידי ואנסה שוב. 2. הוא יכול היה להתעתק, אבל הוא לא רצה לעשות את זה, כנראה. 3. אני מניחה שאת מצטטת מהקטע שאחרי הלויה? לדעתי ההורקרוקס של רא"ב נכלל שם כי הם לא באמת יודעים מה קרה לו,יכול להיות שרא"ב לא הספיק להשמיד אותו. 4. דאז [על פי בבילון כי אני מתעצלת לבד] - של אז, מאז, אז, לפנים, פעם, בימים קדומים

the ror

New member
למה אם אפשר תמיד לשאול את הרמיוני?

(היא הרי יודעת אותו בעל פה)... מה שמוביל אותי, אז איך זה שהיא לא זכרה את הפרטים על חדר הסודות שהיה מוזכר בהוגוורטס תולדות?!(בספר השני כמובן)

psycho360

New member
אבל הוא הוריד את ההגנות

כשהם טסו על המטאטאים לטירה, הוא מלמל משהו, והוריד את ההגנות. זה לא אומר שטכנית אפשר?

City Of Angel

New member
אי אפשר להתעתק בתוך או אל הוגוורטס!

כמה פעמים הרמיוני יכולה לךהזכיר את זה בכל ספר?!! אבל חוץ מזה היו לדמבלדור מספיק דברים אחרים שהוא היה יכול לעשות בלי שרביט. וכן, לעיתים נדירות מאוד טרלוני יודעת על מה היא מדברת

רזושש

New member
אי אפשר להשתתך מכל שטח הוגוורטס

גם אם זה לא בתוך הטירה.. אלה בראש מגדל האסטרונומיה

../images/Emo42.gif אפשר להתעתק!!

שכחתם שהוא הוציא את החסימה להתעתקות בהוגוורסט לפני שהוא הלך? כאילו, אני לא בטוחה.. כי לא קראתי את הספר ממזמן

black robe

New member
הוא אכן עשה זאת אך הוא לא עד../images/Emo63.gif

כדי כך מטומטם בשביל להשאיר את הוגוורטס חסרת הגנה לאחר שהוא נכנס אליה שוב...

ToryMaster

New member
לא לחלוטין

הוא הסיר לפני שיצאו והחזיר שוב אחר כך. אני מניחה שהוא גם הסיר לפני שנכנסו והחזיר כשהיו בפנים.

maor tur

New member
לפי מה שזכור לי..

הוא הוציא את החסימה רק באולם הגדול, כדי שיוכלו ללמוד להתעתק... תקנו אותי אם אני טועה..

InBaR 85

New member
אבל מה הוא עשה שהוא

הוריד את הלחשים האלו בהם עברו את השער?

yakovf2

New member
אני לא בטוח שהוא

הסיר את ההגנה כי אחרת הוא והארי לא היו צריכים לעוף להוגי אחרי שהבחינו באות האפל,הם פשוט היו מתעתקים.או יותר נכון הארי יכל כיוון שדמבי היה חלש מדי.ושאת כבר עוד סיבה אפשרית לכך שדמבי לא התעתק. כלומר אם היה לו כוח להתעתק,אז סביר להניח שהיה לא גם כוח להגן על עצמו מפני סנייפ.

הוא לא

כי גם לא היתה לו סיבה... למה שהוא יסיר אם הם בכלל לא התעתקו מתוך הוגוורסט טאלה מהוגסמיד?

the ror

New member
כפי שהבנתי בכל מקרה לא ניתן להתעתק

זה לא קסם של דמבלדור אלא קסם אחר שתמיד פועל על הטירה ולכן כמו שהזכירו דמבלדור והארי היו מוכרחים לעוף לתוך הטירה ולא להתעתק... הקסמים שדמבלדור הסיר כשהם נכנסו היו הקסמים שהוטלו כאמצעי ביטחון באותה השנה(שטונקס אמרה להארי שהוא לא יוכל לטפס מעל החומה בגלל כשפים שהוטלו עליהם-לאחר שהם קפצו מרכבת האקספרס להוגוורטס)... ולכן בכל מקרה דמבלדור לא יכול היה להתעתק ולכן גם סנייפ מאלפוי ואוכלי המוות היו מוכרחים לצאת משטח הוגוורטס על מנת להתעתק...

למעלה