כמה נכון:

Sophalin

New member
כמה נכון:

אחד נפטר ועולה לשמים. שני מלאכים
לבנים ניגשים אליו ומברכים אותו:
"בוא איתנו, אתה הולך לגן עדן".
"באמת?", שמח האיש, "במה זכיתי?"
השיבו המלאכים: "הבן שלך תרם עכשיו
הרבה כסף לעילוי נשמתך, אז מגיע לך
גן עדן".
אחרי שלושה ימים נהדרים בגן עדן,
רואה האיש פתאום שני מלאכים שחורים
שאומרים לו: "בוא, באנו לקחת אותך לגיהנום".
"מה קרה?", תמה האיש.
"ההמחאה של הבן שלך", השיבו לו, "היא חזרה"...

קלריס110

New member
תאמין לי שגם שם מופיעים שלטונות המס

אתם מכירים מקומות ששלטונות המס לא מופיעים?

קלריס110

New member
חחחח אהבתי מאה שערים-כמה יהודים נורמאלים

אתה מכיר או יודע,ממאה שערים-היהודים האלה אישית מפחידים אותי-כי הם עושים מה שעולה על רוחם-אני לא יודעת עפ'י איזה תורה הם הולכים-בטוח לא תורת ישראל

deathcaster

New member
המלצה

לרשום פסיק או נקודה במקום כל פעם שמתחשק לך לכתוב מקף... ככה זה יגרום לי לקרוא עברית

אם תשאלי את אותם יהודים ממאה שערים, הם יגידו לך שהם בהחלט הולכים לפי תורת ישראל, זה רק מוכיח כמה היהדות צבועה.
והם לא רק אותך מפחידים.

קלריס110

New member
נעדרתי הרבה משיעורי דקדוק

וקיבלתי את מה שאמרת, להגיד שהיהדות צבועה, זה דבר לא נכון אבל, יש רבנים שהם גורמים לכל אי ההבנות. אני אביא לך דוגמא. תשאל רב אם מותר לעדות המזרח לאכול אורז בפסח. הרב יגיד לא. את אותה שאלה רב אחר יגיד כן והרב השלישי יגיד לך מה שעשית בשנה שעברה, תעשה השנה.
מכאן שכל רב פוסק לך על אותה סוגייה פיתרון אחר. אבל זה לא אומר שהתורה צבועה. אלא, התורה התירה לרבנים על אחריותם לפסוק הלכה והיה ועשו טעות ולא פסקו נכון, הם יהיו האשמים ואתה זכאי.
אני אישית לעולם לא אגור במאה שערים מכיוון שלדעתי הם לא מייצגים את היהדות בצורה נכונה ונאמנה.

deathcaster

New member
תגובה

"נעדרתי הרבה משיעורי דקדוק"- ללימודים אין גיל, ו"מכל מלמדיי השכלתי", את בהחלט יכולה לאמץ את הערותיי למען שבעתיד דברייך יובנו יותר.

"להגיד שהיהדות צבועה, זה דבר לא נכון"- היהדות צבועה, וזה נכון מאוד- לדעתי.

"אני אביא לך דוגמא. תשאל רב אם מותר לעדות המזרח לאכול אורז בפסח. הרב יגיד לא. את אותה שאלה רב אחר יגיד כן והרב השלישי יגיד לך מה שעשית בשנה שעברה, תעשה השנה"- זה לא דוגמה לצביעות, דוגמא טובה לצביעות היא שבהלכה יש כל מיני הלכות שמגנות על גויים, מצד שני העונש על גניבה מגוי נמוך מהעונש של גניבה מיהודי. העונש על אונס ילדה גויה הוא מינורי בעוד שהאונס של ילדה יהודיה חמור יותר.
התורה לא צבועה? היא מאוד צבועה, ביחסה לנשים, ביחסה לזרים, ביחסה לגרים, ממש לא "אור לגויים" וממש לא "דרכיה דרכי שלום".

"אני אישית לעולם לא אגור במאה שערים מכיוון שלדעתי הם לא מייצגים את היהדות בצורה נכונה ונאמנה."- יש בכלל מישהו שכן מייצג את היהדות בצורה כלשהי? היהדות כיום מפולגת מדי מכדי שנחשוב על איזו דמות שתייצג אותה.

קלריס110

New member
אם היו מיישמים הלכה למעשה את העונשים

שיש בתורה, תאמין לי, שאף אחד לא היה חוגג בעבירות. אני לא אוהבת את הדתיים ממאה שערים ומכל מקום אחר בארץ שמגיעים לבית משפט בעקבות חקירה שמעידה שחור ע"ג לבן שהדתיים חטאו במזיד והם מתחבאים מאחורי התורה כמו "אמא טאליבאן" שמשחקת אותה צדיקה, מכסה את פניה בספר תהילים וכולה מושחתת.
בתורה יש הרבה פלגים, אבל בגדול התורה מנחה איך לחיות בצורה הנכונה את החיים.

זה לא הוגן "לתפוס טרמפ" על אנשים שחוטאים במזיד, בין זה הגניבות, זריקות אבנים, התעללות בילדים ונשים - ולהגיד זאת התורה. התורה מעולם לא התבלבלה. הבעיה שהדתיים החלשים לא מחזיקים מעמד, נופלים, חוזרים בשאלה ואז אומרים התורה שיקרית.

כמו שכתבתי קודם, אם היו מיישמים את העונשים שהתורה כותבת, היהודים היו חושבים 10 פעמים אם לעבור איזשהי עבירה.

למעלה