כמה נכון, ככה כואב....

Sparker

New member
צודק...

כבר קראתי לפני יומיים, ולמרות שזה לא מהמאמרים היותר מוצלחים שלו, דורון רוזנבלום כותב פשוט מדהים
ובדיוק בעיתוי המתאים... עת גל השנאה גואה... גל השנאה של הישראלים כלפי הארופאים כמובן, למי שזה לא היה לו ברור.

yosense

New member
כמה טועה, כמה כואב

דורות על דורות עם אותו הפטיש על הראש של המסמרים המדוכאים - איזה שיעמום!

WHAT A MAJOR B.S

זה אחד ה"מאמרים" היותר ישרא-נוירוטיים שקראתי מזה זמן רב... אני כל כך טוב, כל כך מוצלח, כל כך משקיע - והיא לא רוצה אותי... הישראלי הממוצע פניו כפני המדינה... מאחר ואני לא מכירה את הכותב אישית, אני מקווה שהוא היה נ-ו-ר-א ציני כשהוא כתב את זה... למרות שלא נראה לי... בעעעעעעעעעע.........

d h t

New member
אך, אירופה אירופה....

האמת שקצת לא נוח לי עם העניין, אבל עצם זה שמתגורר אני במדינה שעדיין אינה חלק מהאיחוד, ומדינה שראשיה מסתבכים פעם אחר פעם בקריאות תמיכה בישראל וקריאות גינוי לערפאת היידר וכל השאר, זה מקל עליי את נושא התגובה. אנחנו עם מאזוכיסטי, זה ידוע, בדוק, ואני חושב שגם די מקובל על דעת הרוב. אינני מסכים עם ההולך בשטחי הגדה המערבית ורצועת עזה, איני תומך של הליכוד, וההיתי מגדיר את עצמי כשייך לחלק השמאלי של המפה. יחסיה של מדינת ישראל עם אירופה, מאז ומעולם היו חיפוש הכרה והבנה מצד האירופאים, ומד שני ניסיונות לחנך את ישראל הקטנה. תוך כדי אותם ניסיונות התקבלות לקהילייה היוקרתית, חתמה ישראל על אי אילו הסכמים, שרוחם מתאימה, בצורה מושלמת לאירופה, אבל אינם מתאימים, כמו מים ושמן, למזרח-התיכון. צר לי שמאחל הכותב פיצוץ לאירופאים, אבל רוח הדברים ברורה, וברגע שלצרפתים ולבלגים תתחיל האיתיפדה שלהם (והיא תתחיל במוקדם או במאוחר), ישתנו יחסי האהבה הללו, ואז, אז אנו נחזור לתפקיד שאנחנו כ"כ אוהבים - לייעץ. ובנימה אופטימית זאת, אני גם מאמין שתוך שנה וחצי יבוא שלום אמיתי, כזה שלכל עם יש את המקום והשקט שלו). תרשמו את זה!!

littlesheep

New member
שנה וחצי?

יקירי, מאחלת לך שבעוד שנה וחצי לא תאבד את האופטימיות, אבל תראה דברים בצורה יותר ריאלית. אם תוך שני עשורים יהיה שלום כולל, אני אהיה מאוד מרוצה!

ואני גם בזה מסופק מאוד

כי הדור של עוד שני עשורים, מקבל את חינוכו היום, על בסיס של שנאה וקריאה למוות. אולי עוד שני עשורים ישתנו המגמות בחינוך, ואז אפשר לדבר על שלום עוד 40-50 שנה. אולי.

d h t

New member
רשמתי - מאמין!!!!

הלואי והיה לי על מה לבסס את זה מלבד הדעה שכשם שלצד שלנו נמאס, כך גם לצד שלהם. אני חייב להודות ולומר שיש יותר סיכוי שמה שאתם אומרים יקרה, אבל בכל זאת ניצחנו את הצרפתים בפארק דה פרנס. אני מאמין. אמן.

למעלה