כמה נחכה?

כמה נחכה?

תקשיבו בדיוק סיימתי נסיעה עכשיו מים המלח לירושלים על אופנוע 250 ,הבעיה שהוא מתחמם וצריך לעצור להתקררות כל כמה קילומטרים, השאלה מה עדיף, לעצור כל 30 קילומטר ל 10 דקות או כל 60 קילומטר ל 20 דקות או שזה לא משנה?

niv1990

New member
אם אין לזה השפעות אחרות

הייתי עוצר כל 60 ק"מ 20 דקות, אני חושב שכמה שהמנוע יותר חם הוא פולט יותר חום ליחידת זמן.

גם אני חשבתי

אז לקחתי את זה היום ל"מעבדה" הרתחתי מים ,נתתי להם 5 דקות להתקרר והרתחתי שוב ,לקח להם דקה לרתוח שוב , לאחר מכן נתתי להם 10 דקות להתקרר והרתחתי שוב הפעם לקח להם בדיוק 2 דקות לרתוח שוב. בברכה א.לקטרון "זה אשר אינו יודע לצחוק על עצמו ראוי לו שאחרים יצחקו עליו" (מתוך הספר "חדש" מאת אלקטרון)

niv1990

New member
יכול להיות

שגם ככל שהמים קרים יותר המכשיר מחמם אותם מהר יותר (ביחידות של מעלות חלקי זמן). מה גם שיכול להיות שאחרי 10 דקות הם כבר התקרבו לטמפ' החדר. לסיכום אני לא רוצה להטעות אז עדיף שבשלב זה מישהו שמבין יותר בנושא יענה לך :)

Levos

New member
אז מה?

למה טוב לפלוט יותר חום, אם היחס של נסיעה לעצירה נשאר זהה?

niv1990

New member
אם היחס נשאר זהה אז זה לא

אבל אני הנחתי שהוא התכוון למשהו אחר בהודעה (אם כי יכול להיות שאני טועה). הנחתי שהוא רוצה לדעת מה יהיה יותר יעיל מבחינת זמן ההמתנה, ולכן נדמה לי שבאפשרות השניה אפשר להוריד מעט את זמן ההמתנה.

כן ,ניב הבנת נכון

אבל בבדיקה שעשיתי יצא שזה אותו דבר ,(שוב כי למעלה זה קטוע- הרתחתי מים ונתתי להם להתקרר 5 דקות לאחר מכן הרתחתי שוב ולקח להם דקה לרתוח, לאחר מכן נתתי להם 10 דקות להתקרר והרתחתי שוב ,הפעם לקח להם 2 דקות לרתוח -- מה שאומר שזה אותו דבר)

niv1990

New member
אני עדיין חושב

שהחום לא יורד בצורה לנארית ואז כשהוא מגיע למידה המתאימה הוא מפסיק בבת אחת, אשמח אם מישהו שלמד את הענין יגיב :)

arye9

New member
לעצור כשצריך ולהמשיך כשאפשר

לפי שאלתך אולי כדאי בכלל לעצור את האופנוע כל 600 קילומטר ל 200 דקות?

arye9

New member
זה מה שאמרתי

לעצור כשצריך

למעלה