כמה נושאים לדיון

כשאנשים לא זרים שואלים אותי

מה אני אמורה לעשות, להגיד להם שזה לא עניינם ולהתעלם? אני מנסה להסביר, לא אני פותחת את הדיונים אלא אנשים ששואלים ומתעניינים וכמו שמוריה כבר אמרה פעם, זה לא יזיק לעורר מודעות. אנשים תוהים למה אני לא רוצה להתחלק איתם בלזניה או שמישהי שגרה איתי מתעניינת למה אני משתמשת דווקא בקמח המוזר הזה ולמה יש לי טוסטר נפרד, ואני מנסה להסביר וכאן העניינים מסתבכים. וזה לא שמפריע לי מה אנשים אומרים או חושבים, מפריע לי שאנשים לועגים וזה משהו אחר לגמרי. כאן לא דיברתי על אנשים שלועגים ואומרים שבמקומי הם היו מתאבדים אלא על אלו שלא מבינים למה אני במשטר תזונה כזה כי "כולה אלרגיה, בטח יש כדורים נגד זה" ואשכרה מנסים לשכנע אותי ב"עובדות" על המחלה שלי, או כמו הקולגה שסיפרה לי על חברה שלה שפעם בשבוע אוכלת את כל מה שאסור והיא לא מבינה למה אני מקפידה כמו שאני מקפידה.

ועוד משהו

קרה כל כך הרבה פעמים שהפסקתי לספור, שאנשים שהחליטו שזו אלרגיה החליטו כמובן שזו אלרגיה לקמח לבן ולכן לא הבינו למה מאפים מחיטה מלאה שהיו פעמים שהביאו במיוחד בשבילי, אני גם לא יכולה לאכול. זה אולי לא הדבר הכי נורא העולם (ציינתי בהודעה המקורית שזה משהו פחות קריטי), אבל זה מעיק משהו. זה כמו מי ששאלה אם אני אלרגית ללחם ולא הבינה למה פסטה אני לא אוכלת כי "פסטה זה לא לחם".

נועית7

New member
אני תמיד אומרת

שאני אלרגית לקמח, ועוד אף אחד לא חשב לעשות הפרדה בין קמח מלא ללבן. והשבוע נגיד הייתי במסיבת רווקות ומישהי אמרה שבפשטידה שלה אין קמח, ואז שאלתי מה יש, כי היה ברור שיש משהו, והיא ענתה פירורי לחם, אז אמרתי שזה אותו דבר וזהו, וסגרנו עניין. (חוץ מזה שהבאתי מאפה תפו"א מעולה והיה סלט ככה שלא הפריעה לי הפשטידה אבל זה כבר סיפור אחר). אבל למה אנשים חושבים שהם יודעים יותר טוב ממך? את יכולה לענות להם שביום שלהם יהיה צליאק תשבו על כך לדיון, ועד אז שיתנו לך את הכבוד להחליט אם זו אלרגיה או לא.

זה רעיון טוב

דווקא פירורי לחם לרוב זו לא הבעיה אלא אבקות מרק וכדומה. אני מעדיפה להגיד ש"אסור לי" קמח מאשר שאני אלרגית, לא אוהבת את ההגדרה הזאת.

נועית7

New member
האמת שאת צודקת

ואם ניכנס לקטנות, גם אני אומרת ש"אסור לי" ולא שאני אלרגית. זה נשמע יותר טוב...

shlomlondon

New member
אני איתך.

אני זורקת את הביסקויט של הקרמבו, ומתענגת על הקרמבו לאיטי. לגבי אנשים שמתעקשים שזו אלרגיה אני אומרת להם בעדינות שהלוואי שזו היתה רק אלרגיה אבל לצערי חסר לי אנזים, ובודקת איתם אולי הם יכולים להלוות לי אותו, לתקופה קצרה כמובן. פני בובה: יום הולדת שמח???? אלפקה: מה עם אייקון של קרמבו?????

זאת ההגדרה?

אנזים שחסר? כי אי סבילות ללקטוז למשל נובעת בגלל חוסר באנזים מה שמנסים להתמודד איתו עם כמוסות של אותו אנזים. הבעיה לא שונה במקרה הזה? ויש עוד כמה ימים עד היומולדת שלי, ועד שיגיעו האייקונים של החורף שהקרמבו נמנה בינהם (ונראה קצת כמו משהו אחר לפי מה שאני זוכרת מהחורף הקודם).

shirag1

New member
ההגדרה של צליאק היא אלרגיה

כי הגוף תוקף בטעות את הגלוטן כמו שמגיב בטעות נגד אבקנים של פרחים בקדחת השחת..... גיליתי את זה בקורס אימונולוגיה בתואר הראשון בביולוגיה, שנה ג'. כשסיפרתי את זה לבעלי (הוא הצליאקיסט), הוא היה המום - 30 שנה הוא חשב שחסר לו אנזים או משהו
...... נראה לי שדווקא עדיף להסביר כך לאנשים זרים - "אני אלרגי לקמח" - נדמה לי שזה מפשט את העניין. דרך אגב, איפה יש פיצה סלסה באזור השרון? ניסינו ליצור קשר עם הסניף ברעננה אבל ללא הצלחה

כמי2

New member
אני תמיד אומרת "אלרגיה"

וסוגרת את הנושא במהירות האפשרית ביותר. זה עובד. לפעמים שואלים אותי מה יקרה אם תאכלי (למעשה הבן שלי) אז אני אומרת כמו שהרופא אומר "ממש לא ניתן לדעת" בפנים הכי מסתוריות אחרי זה אני לא שומעת שום הערות. נסי ועברי במהירות לנושא אחר למתעקשים ביותר, או לכי משם אל תהיי פסיבית , בהצלחה.

למעלה