כמה נושאים לדיון

כמה נושאים לדיון

דבר ראשון, נושא מטריד ביותר: מה עושים עם כל הביסקוויטים של הקרמבוס? (ושאף אחד לא יעיז להגיד לתת לכלב/חתול
) שנית, אני לא מפסיקה לחלום על הפיצה מפיצה סלסה מהיום שהיינו שם, גם כשאני ערה. בהזדמנות אני אקפוץ ואקנה כמה פיצות לבית. מישהו ניסה להקפיא פיצות מוכנות פעם? איך היו התוצאות? דבר שלישי קצת פחות קריטי, מה עושים עם אנשים שמנסים לשכנע אותי ומתעקשים שמה שיש לי זו אלרגיה ולא מחלה? (כמובן שמדובר בעיקר בכאלו שמעולם לא שמעו את המילה "צליאק"). ואחרון חביב: למישהו יש רעיון למקום נחמד ושווה במיוחד שכדאי לחגוג בו יומולדת?

פומיקיז

New member
תשובה חלקית גם בסדר?

בפסח קנינו מפיצה מטר פיצה אפויה/עשויה למחצה והקפאנו. כל פעם שרוצים מחממים ואוכלים - זה נהדר. אז מאחר ומדובר באותו בצק אני מאמינה שאפשר להקפיא גם את הפיצה הזו פרט לכך שיש לקנות תחתיות פיצה בלבד ואז להכין עליהם (ובאמת די בקלות) פיצה די דומה - אז מה הבעיה? תפסיקי לחלום ועל זה באמת אפשר לומר.. "לפעמים חלומות מתגשמים..." ואפרופו חלומות, גם חלום שלי התגשם, קיבלתי היום טעימות ראשונות של לשוניות לחם שום - עוד לא ממש יצא "לשוק" אבל הריח שכאן והטעם שלהן נהדר - צריך רק לבקש ולקוות שמישהו יכין לנו...

נצר1

New member
אכן דברים שברומו של עולם ../images/Emo13.gif

ולנושאים הבוערים שעל סדר היום, לעניין הפיצה סלסה, אני חושבת שהם משתמשים בבסיסים של נטורל קייקס ולכן אולי ניתן לקנות אותם ופשוט להכין לבד בבית טרי ואז לא תצטרכי להקפיא. פיצה סלסה יכולה להיות גם התשובה לשאלה האחרונה של מסיבת היומולדת
לגבי הקרמבו, ניתן לתת לבעל
או רחמנא ליצלן - לזרוק. ולשאלה האחרונה, אפשר לנסות ולהסביר לאנשים סתומים שוב ושוב את ההבדל בין הצליאק לאלרגיה, או שפשוט להגיד בסדר ולהתעלם מהם. אולי במקרה שלהם הבורות היא ברכה...

נילוס11

New member
אני הייתי חוגג יום הולדת בבריסלס

אם כולם מהללים משבחים אז שווה להגיע ולהנות. או בנתניה במסעדה שגם מהללים וממליצים. תתקשרי בטלפון תבררי ותחליטי. וכן,
יום הולדת שמח

הו, שלום

איך הייתה הנחיתה שלך? ביקשתי מכמה אנשים להתנצל בפנייך ולדאוג שתעברי מייד, זה קרה? ולגבי הקרמבו, תמצאי לי בעל ואז הבעיה תיפתר

נצר1

New member
הטיסה עברה בסדר גמור

אף אחד לא התנצל בפני, והבנתי שלא נפגש כשהגעתי לשדה ב-6:15. נורא מוזר לעבור מחולצה קצרה לסוודר, אבל נתרגל בצ'יק צ'ק. אני אנצל את ההזדמנות להגיד שוב תודה לכולם, ושהיה ממש כיף להכיר את הנפשות הפועלות. אחרי המפגש קפצתי לנטורל קייקס לקנות פיתות ופיתות זעתר לקחת איתי לפה ונתנו לי לטעום לחם שום שהם מנסים לעשות שיצא פשוט מעולה. נקווה שבביקור הבא אני אוכל כבר לקנות גם ממנו לקחת לפה

נטלי22

New member
ראשית לדעתי לא כדאי לאכול גם

את הקצפת של הקרמבו ולא רק את הביסקויט...לטעמי הקצפת אינה מספיק נקייה מגלוטן לאור הסמיכות הרבה שלה לביסקויט, ולדעתי חולי צליאק צריכים, על אף הצער הרבה שבדבר, להימנע לחלוטין מקרמבו (או לשכנע את אחת מהיצרניות הייעודיות להכין קרמבו עם תחתית של ביסקויט נ"ג?) לגבי הפיצות - אנחנו מקפיאים בקביעות פיצות רגילות (לא נ"ג) והן נשמרות נהדר וטועמות נהדר גם לאחר הפשרה. אנחנו עושים אותו דבר גם עם הפיתות של נטורלקייקס, והיות והפיצות של סלסה מבוססות על בצק של נטורלקייקס, אני מניחה שהקפאה והפשרה לא יורידו יותר מדי מטעמן ושהן יצאו מעולות גם לאחר הפשרה. לגבי אנשים שלא מבינים - את יכולה להתעקש ולהסביר, או להנהן בראש ולהסכים. מה שבא לך ומתאים לך באותו רגע... ולגבי מקום לחגיגה - אני לא זוכרת מאיפה את בארץ, אבל היו כאן כמה המלצות על בריסלס ברחובות, וגם על מקומות אחרים בימים האחרונים, הכי פשוט לעשות חיפוש בפורום... שיהיה מזל טוב!

noosh 19

New member
אולי נטורל עכשיו רואים את ההודעה

ועוד יהיה לנו בחורף קרמבו נ"ג
אני בטוחה שזה יהיה לך אחלה הפיצה הזאת
מה עושים עם אותם האנשים האלו באמת
מסבירים פעם אחת בלבד , וזהו עם הם לא מבינים שלא יבינו יש מקום נחמד אומנם לא לגמרי נטול גלוטן אבל הם מודעים ומוכנים לעשות בשר נקי ואני בטוחה שעם תדברי איתם לפני זה, זה סטפאן בראון בתל אביב כנסי לאתר שלהם ברסט

פומיקיז

New member
גם מסעדת "פנדס" בראשל"צ-יכולה להיות

נחמדה מאוד ליומולדת. בפנים היא מקסימה בעיני - עיצוב "נקי" ומרגיע משהו.. לדבר לפני עם השף (הוא אפילו אמר שיסכים שנביא פסטה משלנו) נ"ג יש בעיקר במנות העיקריות: אורז וחזה.. גם להם יש אתר ושווה גם לעשות ברור / תאום טלפוני לפני.. (אותי זה מרגיע) ו...מזל טוב!

תודה לכולם

אני אחשוב על כל מה שאמרתם. שאלה אחרונה - רק לי יש תקלה במסרים? מוריה, קיבלת את המסר שלי?

נועית7

New member
אני די מופתעת

שאף אחד חוץ מנטלי לא מפקפק בעניין אכילת הקרמבו. כאילו- אם אתם לא אוכלים דברים שיוצרו בקו ייצור המכיל גלוטן, אז מה זה בדיוק קרמבו?!! נעטף באותה עטיפה עם גלוטן. אפילו אני (החפפנית) נראה לי שאני אוותר.

נועית7

New member
טוב, אם היית במצב

שכל פירור היה שולח אותך לבי"ח (לא המצב שלי), כנראה שהיית מדברת אחרת.

daniela21

New member
בדיוק מה שאני התכוונתי לכתוב

אתם לא קונים מוצרים שכתוב שנמצאו בקו יצור שיש בו גם מוצרים עם גלוטן, אבל את הקרמבו שמיוצר גם בסביבת יצור עשירה בגלוטן וגם המוצר עצמו מכיל גלוטן - זה כבר בסדר?? מאד לא ברור לי. במיוחד שהסבירות שיש גלוטן בקציפת הקרמבו גבוהה מהסבירות שיש גלוטן בפריכיות אורז/שוקולד שמיוצרים בקו יצור שבו ישנם מוצרים המכילים גלוטן (אך במוצר עצמו אין גלוטן).. ובקשר לאלרגיה/מחלה - מה זה כ"כ משנה אם מישהו יחשוב שיש לי אלרגיה'רגישות'אי סבילות'מחלה'בעיה או כל הגדרה אחרת אם הם יודעים במה מדובר? יש ישנה משהו? הרי אם יש אדם שאלרגי לגלוטן הוא יכול אפילו למות מאכילת גלוטן ואם למישהו יש צליאק אז אסור לו בפירוש לאכול גלוטן. התוצאה זהה, אז למה זה כ"כ מהותי איך מקטלגים את זה?

דווקא ככל הידוע לי

על סמך כתבה ותוכנית שהייתה בטלויזיה על קרמבואים, את הביסקוויט מייצרים בנפרד ו"מרכיבים" עליו את הקציפה. מה גם בבינתיים קרמבוס לא עשו לי בעיות (וכנראה שגם לא לאחרים כאן), בניגוד למקרים אחרים. לגבי האלרגיה/מחלה, לי נראה שזה כן משנה כי אנשים משום מה אוהבים לדבר על זה ולשאול שאלות שלפעמים די מעצבנות, ובגלל שמחליטים שזו אלרגיה מדברים על כדורים נגד אלרגיה ו"אנזים שמעכל גלוטן שחסר לך", שואלים מה כבר יקרה אם אני אוכל את זה "אז תהיה לך פריחה" או משהו בסגנון. קולגה שלי ממש לא הבינה למה אני נמנעת לגמרי, כי "גם חברה שלי אלרגית לקמח, יש לה צליאק והיא פשוט אוכלת רק פעם בשבוע דברים עם קמח". אותה חברה פסיכית לדעתי אבל בלי קשר, לי כבר נמאס להסביר כל פעם שזה לא אלרגיה לקמח לבן (מה שרוב האנשים האלו חושבים, ולכן לא מבינים למה חיטה מלאה אני גם לא יכולה לאכול).

daniela21

New member
סתם לידע כללי

אלרגיה למזון בד"כ מלווה בתופעות גופניות קשות, במקרים הפחות שכיחים מדובר בפריחה. אחותי למשל, עד גיל הגן היתה אלרגית לחלב (בניגוד אלי שלי יש אי סיבלות ללקטוז). אסור היה לה להתקרב בכלל לחלב, לא לשתות אותו ולא לגעת בשום דבר שהיה בסביבת חלב. במקרה כזה שכן נחשפים לחלב, זה עלול לגרום לחנק, התעלפויות ואפילו מוות. כל הגוף מגיב ולא רק מע' העיכול. לי, במקרה הכי גרוע, חלב יעשה שלשולים וכאבי בטן. אלרגיות למזון הן מהקשות שיש, התופעות הרבה יותר קיצוניות מאלרגיה לאבק או לחתולים. אני לא הייתי נכנסת יותר מידי לדיונים על הדיוק באבחנה. מה זה משנה איך יקראו לזה? הרי את בעצמך אמרת שאולי מה שיש לך זה "נגזרת של מעי רגיז" שמלווה לזה רגישות לגלוטן. זה שינה לך משהו? זה היה משנה לך אם היית צליאקית או רגישה לגלוטן? הגיע הזמן להפסיק לקחת ללב, הלוואי ואלה יהיה כל הצרות שלנו. בקשר לקרמבו, גם אם יש הפרדה, הרי אח"כ מחברים את שני החלקים, דבר אחד אפשר לקבוע בודאות - יש חשש לזיהום משני. אני במקרים כאלה לא מסתכנת, אבל כל אחד שיעשה מה שמתאים לו. לי מנהל מחלקת בלינסון אמר שאפילו מולקולה יכולה להזיק, כך שגם אם אין תופעות, זה לא שווה את הנזק המצטבר.

מסכימה איתך שההבדל זניח

זה בעיקר המרכיבים של הדיונים האלו שמעצבנים אותי, הדקויות שאנשים נכנסים אליהם והדיבורים על כדורים נגד אלרגיה ותוספת של אנזימים (ולכי תסבירי להם שאין אפשרות לקחת תוספת של אנזימים לחולי צליאק, שזה לא כמו לקטאז). לגבי הקרמבו... אלפקה הסבירה את זה הכי טוב.

לא לגמרי מדויק

התופעות שציינת של חנק, התעלפות, מוות וכו' נקראות שוק אנפילקטי וזה אכן סוג של תגובה אלרגית - אבל לא כל תגובה אלרגית מלווה בשוק אנפילקטי. חלק מהאלרגיות למזון הן אכן כאלה ולכן סכנת חיים, וביניהם ידועה האלרגיה לבוטנים. אבל לא כל אלרגיה היא כזו, ויש אלרגיות שהתופעות הרבה פחות דרמטיות ויהיו למשל "רק" גירוד, פריחה, עקצוצים, שיעולים וכו'. ולגבי "איך מסבירים שזה לא אלרגיה" - פשוט מאוד, זו לא אלרגיה. באלרגיה ניתן לטפל באנטיהיסטמינים, באלרגיה הגוף לא תוקף את עצמו, לאלרגיה יש ביטויים אחרים בגוף. זו פשוט לא אלרגיה.

נועית7

New member
מה שמטריד אותי הוא-

איך את בכלל נכנסת לפינה הזו של להתווכח עם אנשים אם זו אלרגיה או לא? מה זה עניינם בכלל. במיוחד את, שכל כך מפריע לך מה שאנשים אומרים / חושבים נראה לי שהיה עדיף פשוט לא לפתוח על זה דיון. אני חייבת לציין שיש לי צליאק (גלוי) כבר 10 חודשים, ומעולם לא יצא שהגעתי לשיחה מעמיקה בנושא עם מישהו שלא בא לי לדבר איתו.

למעלה