כמה משתכרת סייעת?

נונינה1

New member
אם אני לא טועה, גם אם העיריה

משתתפת במימון ההורים הם המעסיקים, והם מקבלים החזר מן העיריה.

נונינה1

New member
לא, היא שכירה לא עצמאית. אני אברר

יותר פרטים אצל חברה שלי שמעסיקה סייעת ומקבלת החזרים ואחזור אליך.

נונינה1

New member
לא, היא שכירה לא עצמאית. אני אברר

יותר פרטים אצל חברה שלי שמעסיקה סייעת ומקבלת החזרים ואחזור אליך. וגם נדמה לי שהגוף המחזיר את הכסף הוא משרד החינוך ולא העיריה.........

אמא יעל

New member
הפרוצדורה לקבלת שעות סייעת

שלום לך, אני מתמצתת כרגע את מה שנאמר לי על ידי אילאיל, שמאד מנוסה בנבכי הביורוקרטיה בנוגע לשילוב, ועימה הסליחה אם פיקששתי משהו. קיים חוזר מנכ"ל של משרד החינוך, אשר לפיו הילדים אכן זכאים לשעות סייעת. משרד החינוך נותן 70% והרשות המקומית אמורה להשלים את 30% הנוספים. לכן זה בדרך כלל נופל, כי למרבית הרשויות אין תקציב (יוצאות מן הכלל לפי מה שקראתי בפורום, כפר סבא ורעננה, שם יש עירנות ואיכפתיות לקשיים שלנו). אולם, מאחר והזכות קיימת, יש לשכנע את מחלקת החינוך ברשות להגיש את הטופס הדרוש (לצורך קבלת שעות סייעת) ואת מבעוד מועד - סביב חודשים אפריל מאי, כדאי מאד לברר במדויק כדי לא לאחר (!!!) ולעמוד בקשר לוודא מה עלה בגורלו. זה לא מכסה עלות של סייעת עם הכשרה, אבל מאד עוזר. מאחר ואנו אחרונים בתור, לא תמיד נשאר למפקח/ת על החינוך המיוחד תקציב עבורנו, אבל מאד מומלץ להגיש את הבקשה מדי שנה בעקשנות ולו רק כדי לתרגל ולהכיר את המו"מ עם הרשויות, את המנגנון שיהיה צד בענין שלנו כמה שנים. עד כאן באשר לפרוצדורה. אישית טרם היגשתי, אז אינני יכולה להגיב מנסיוני. חוץ מזה יש את תקציב הסומכים מטעם משרד הרווחה. לצורך קבלתו (במידה ואכן ישאר ממנו משהו) יש להירשם בלשכת הרווחה ברשות המקומית. תקציב זה מועבר ישירות לסייעת שלכם דרך חברות כוח אדם (עליה להירשם בחברה) שגובות את מחציתו עבור תנאים סוציאליים, ביטוחים ועמלות. וגם זה עדיף מכלום. בהצלחה.

שושונת2

New member
כמה משתכרת סייעת?

אנו רוצים להכניס סייעת לגן פרטי עבור בננו (שנתיים וחצי), לכ-8-9 שעות שבועיות. מה אמור להיות התעריף לשעה (גם כפונקציה של השכלה/נסיון)? שמעתי בינתיים על טווח רחב מאוד, וגם חיפושי בפורום לא העלו תשובות מספקות. תודה

נונינה1

New member
זהו שהטווח באמת רחב מאוד בפועל...

אם לוקחים סטודנטית ללא נסיון אז מחיר המינימום לדעתי נע סביב 20+ ש"ח אבל כאשר מדובר בכאלו עם תואר בחינוך ונסיון המחיר מתחיל לעלות לכיוון ה40+ ואם מדובר בתראפיסטים מדופלמים אז גם שמעתי הצעות מחיר של 100 ש"ח לשעה..... גם היקף השעות קובע, שלוקחים משהו ל20 שעות שבועיות אפשר יותר להתגמש על מחיר שעה מאשר כשלוקחים משהו ל5 שעות שבועיות.................

שושונת2

New member
שאלות נוספת:

האם יש לשלם גם על שעות הדרכה של הסייעת (למשל כשהיא הולכת להדרכה במכון להתפתחות הילד), או רק על השעות בפועל בגן? האם יש לשלם נסיעות? חופשה? מחלה? ביטוח לאומי? (העבודה לא בביתנו אלא בגן) האם יש לחתום חוזה או רק לסכם בע"פ? האם יש איזשהו דף מידע המסדיר פרטים אלו?

נונינה1

New member
אם הולכים לפי החוק..............

מגיע לכל עובד - חופשה, מחלה, ב"ל, ונסיעות. לגבי שעות הדרכה - לדעתי גם את זה צריך לשלם לה, אני משלמת לסייעות שלי על ישיבות הדרכה עם מרכזת הצוות. אם מדובר בזמן השקעה מצידה לפני תחילת העבודה - אפשר אולי לצפות ממנה שהיא תשקיע את הזמן כדי להתמקצע בתחום. לגבי חוזה כתוב או בע"פ - החוק מחייב אותנו כמעסיקים גם אם אין חוזה כתוב, חוזה כתוב עוזר למנוע אי הבנות, אבל לא יכול לתת מתחת למה שהחוק דורש. לי למשל אין חוזה כתוב עם הסייעות,

למעלה