כמה משפטים לניתוח

mkarin

New member
כמה משפטים לניתוח

שלום לכולם, הייתי שמחה אם הייתם עוזרים לי לנתח מספר משפטים שנתקלתי בהם בקושי. 1. מהו ההבדל בין ציור אדם באומנות המערבית לציור אדם באומנות היפנית? 2. בָקַשָתי מאמי הייתה שלמרות מזג האויר הסוער אוכל להשתתף במסיבה. 3. מי שיוביל מטענים עם אל על יקבל כרטיס טיסה חינם לאירופה. 4. הקריין לא הזכיר בהודעתו אלא את משתתפי התחרות. [במשפט הזה שאלתי היא מתי יש לנתח "רגיל", ומתי יש להתייחס ל"לא...אלא" מבחינת משפט כולל]. תודה לעוזרים

אִיתַי

New member
ניתוח תחבירי

היי קארין, קודם כל, אני מאוד אוהב את השיר בחתימה שלך...
ולעניין: 1. מהו - נושא, ההבדל - נשוא, בין ציור - לוואי, אדם - לוואי, באומנות - לוואי, המערבית - לוואי, לציור - לוואי, אדם - לוואי, באומנות - לוואי, היפנית - לוואי. - משפט פשוט. 2. "בקשתי ... הייתה" - עיקרי (חסר נשוא): בקשתי - נושא, מאמי - לוואי, הייתה - אוגד. "שלמרות ... במסיבה" - פסוקית נשוא (פשוטה): למרות מזג האוויר - ת' ויתור, הסוער - לוואי, אוכל להשתתף - נשוא מורחב+נושא, במסיבה - מושא. - משפט מורכב. 3. "מי שיוביל ... על" - פסוקית נושא (פשוטה): יוביל - נשוא+נושא, מטענים - מושא, עם אל-על - מושא, "יקבל ... לאירופה" - עיקרי (חסר נושא): יקבל - נשוא, כרטיס - מושא, טיסה - לוואי, חינם - לוואי, לאירופה - לוואי. - משפט מורכב. 4. הקריין - נושא, לא הזכיר - נשוא, בהודעתו - ת' מקום, אלא את משתתפי - מושא, התחרות - לוואי. - משפט פשוט. לשאלתך: כאשר הצירוף "לא...אלא" כולל 2 יחידות תחביריות, מדובר במשפט כולל, וצריך להופיע פסיק לפני "אלא". כאשר מדובר רק ביחידה תחבירית אחת, והצירוף בא רק לשם הדגשה, מדובר במשפט פשוט, ואין פסיק לפני "אלא".

mkarin

New member
תודה רבה../images/Emo24.gif

תיקון קטנטן: השם הוא קרין, בלי א' :) ושוב, תודה

407

New member
ההצעות שלי

בוא נראה אם הפנמתי את מה שלמדתי במהלך השנה) 1)ההבדל=נושא מהו=אוגד+נשוא (מה=נשוא + הוא=אוגד) בין ציור, אדם, באומנות, המערבית, לציור, אדם, באומנות, היפנית=לוואי סיווג המשפט: פשוט 2)בקשתי=נושא+לוואי מאמי=פנייה הייתה=אוגד מ-"למרות" עד "במסיבה"=פסוקית נשוא למרות מזג האוויר= תאור ויתור הסוער=לוואי אוכל=נושא+חלק מנשוא מורחב במסיבה=מושא סיווג המשפט: מורכב:1)עיקרי (בקשתי...הייתה) - פשוט 2)פסוקית נשוא (למרות...במסיבה) - פשוטה 3)מ-"מי שיוביל" עד "אל על"=פסוקית נושא יוביל=נושא+נשוא מטענים=מושא עם אל על=תאור אופן יקבל=נשוא כרטיס=מושא טיסה, חינם, לאירופה=לוואי סיווג המשפט: מורכב:1)פסוקית נושא (יוביל...אל על) - פשוטה 2) עיקרי - פשוט 4) לדעתי יש להתייחס אל המשפט תמיד כאל משפט פשוט.

407

New member
אני הבנתי את "מאמי"

ככינוי חיבה ולא אמא שלי

אִיתַי

New member
../images/Emo6.gif

מצחיק... אין "מאמי" ככינוי חיבה בניתוח תחבירי של משפטים לבגרות.

mkarin

New member
../images/Emo9.gif../images/Emo6.gif

אולי גם את זה הייתי צריכה לנקד?
בכל מקרה, תודה :)

למעלה