כמה מקדם הגנה כדאי?

jen711

New member
כמה מקדם הגנה כדאי?

חשבתי 30 או 50.
אני בהירה עם נמשים (ששמתי לב הם מתבהרים מאז שהתחלתי להישתמש במייקאפ עם מקדם הגנה) ונמצאת מעט בחוץ(בדרך מ/לעבודה/צהריים).

The Bitter End

New member
למרבה הפלא,

אני מעדיפה 30, לאחרונה.
אין הבדל משמעותי, וככל שמקדם ההגנה גבוה יותר, כך תחושת הביטחון שלך גבוהה יותר [ומוטעית יותר] ואת מוותרת על מריחה חוזרת [כל שעתיים].

The Bitter End

New member
אז מה זה משנה?

20, 50, או 100, ללא מריחה חוזרת, זה כאילו לא עשית כלום.

lilo4

New member

תהיה הגנה רק בשעתיים הראשונות, פחות או יותר, ואחרי זה הקרם מפסיק להשפיע

The Bitter End

New member
זה שווה.

ומה זאת אומרת? אני מורחת באדיקות כל שעתיים ובלי קשר, לפני כל יציאה לשמש [מהבית לעבודה, מהעבודה הביתה למשל...]. אני מעדיפה לוותר על איפור, מאשר לוותר על מקדם ההגנה.

jen711

New member
ואם אני מעדיפה לשים מייקאפ?

אז הקרם הגנה לא שווה כי אני לא אמרח אותו המהלך היום כדי לא להרוס את המייקאפ?

The Bitter End

New member
זה באמת לא שווה.

אין לי שום דרך להיות ברורה יותר, אם לא מורחים שוב [ושוב] במהלך היום, זה כאילו לא מרחת בכלל.

מעדיפה מייקאפ? עניין שלך.

lilo4

New member
קרם הגנה טוב לשעתיים פחות או יותר

בטווח של השעתיים הוא יעיל. אח"כ כבר לא.
מה שאפשר לעשות זה למצוא קרם הגנה שמתאים לפנים ולנסות לחדש מעל המייקאפ. יש עכשיו איזה פטנט חדש שרק התחילו למכור, שזה מקדם הגנה באבקה. זה מגיע בשפופרת עם מברשת בקצה, והיתרון שאת יכולה לחדש את זה מעל מייקאפ בקלות. החיסרון שזה מוצר יקר, סביב ה-200 שקל אם אני לא טועה, ומוכרים אותו בנתיים רק במקומות פרטיים, דרך קוסמטיקאיות וכאלה. [עדיין לא ניסיתי את זה לכן אני לא יודעת לחוות דעה]

The Bitter End

New member
זה גם נותן תחושת בטחון מוטעית, אגב.

לבר אסונשואלס ולפיטר תומס רוט יש כאלה, אבל זה ממש לא מחליף מריחה חוזרת. זה נטו מהווה תחלופה לפידור באמצע היום שבמקרה בפודרה יש מקדם הגנה, ממש לא מחליף מקדם הגנה בקרם.

lilo4

New member
זו לא פודרה

אלא מקדם הגנה באבקה. כששמעתי על המוצר הזה הרמתי גבה ולא הבנתי איך זה יכול להיות שמוצר אבקתי יכול להחליף קרם, אבל עובדה שזה ככה. לא מדובר בפודרה או בכל דבר אחר, אלא מוצר שהייעוד שלו הוא מקדם הגנה, הוא פשוט מגיע באבקה. הרעיון שקשה לחדש קרם במהלך היום, וזה גם לא היגייני, כי הרבה פעמים אנחנו מסתובבים בחוץ ואין אפשרות לרחוץ ידיים.
אם אני לא טועה, המוצר הספציפי עליו אני מדברת קיבל אישור של ה-FDA לשמש בתור מקדם הגנה [ולא רק אישור שמותר לשווק אותו בתור מוצר קוסמטי]. לצערי אני לא מצליחה למצוא כרגע קישור לאתר של המוצר, כנראה שאני טועה בשם שלו או משהו

The Bitter End

New member
אני מבינה,

שזו כביכול לא פודרה, אבל אני פשוט לא רואה איך אבקה נותנת את הכיסוי האחיד של קרם. זה לא יותר מפודרה מינרלית עם SPF.
עדיין לא רואה גם איך זה הגייני יותר, כי במילא המברשת עצמה מזדהמת בכל פעם שהיא נוגעת בפנים [ואני לא בטוחה שאפשר לשטוף אותה, מאחר והיא מבוססת על שיטת הניעור להוצאת האבקה].

http://www.peterthomasroth.com/p-98-instant-mineral-spf-30.aspx, הנה, למשל. לא בטוחה שהמוצר הספציפי הזה קיבל אישור FDA להיות משווק כמקדם הגנה [וגם לא מצויין באתר...], אבל עוד לא נתקלתי במוצר שקיבל באופן רשמי.

למעלה