כמה מקבל/ת מורה

ixmix

New member
יוסי דיבר על 10,000 נטו. זה רחוק מזה מאד.

10 נטו זה בערך 14 ברוטו, אולי יותר. הבדל של 40%, ואולי יותר.

יוסי ר1

Active member
ולשם שינוי, אני דברתי אחרי שבדקתי היטב

וכל מי שטוען למשכורות יותר נמוכות, מוזמן (בפעם השלישית) להוכיח את טענותיו באמצעות תלוש שכר. שנוכל לראות אם אכן עוול יש כאן, או רק אי הבנת הנקרא.

ixmix

New member
איפה תלוש השכר שכבודו העלה?

כנראה פספסתי, משום שלא ראיתי שהעלית תלוש שכר. כשאהיה ד""ר עם 30 שנות וותק אעלה תלוש. אם אתה רוצה אני מוכן להציג את שלי - על משרה ושליש עם גמול חינוך, גמול ריכוז מקצוע, שעות השלמה כפל תואר ועשר שנות וותק - 7 ברוטו.

יוסי ר1

Active member
ראה, כשכתבי שבדקתי התכוונתי לכך.

יש לי בעייה בלהעלות תלוש של אדם שאת הסכמתו לא בקשתי, גם אם אסתיר את פרטיו המזהים. אבל בדקתי ממוצע של ד"ר, וממוצע של מורה גננת עם שנת ותק אחת, שם הפערים בין מה שמופיע בטבלה ובין מה שמקבלת בפועל אף גדולים יותר. אם תבחר להעלות תלוש שלך, אפשר יהיה לעשות ניתוח שלו. (אתה לא חייב...)

יוסי ר1

Active member
לענ"ד, הבעייה היא במורכבות תלוש השכר של

המורים בישראל. להערכתי יש במדינה לא יותר מתריסר אנשים שיודעים באמת לקרא תלוש שכר של מורים ולהבינו עדאחרון הפרטים. כשלמ"ס מפרסמת נתונים, לא ברור לי האם הם סגורים על מה הכותרת הנכונה לכל רכיב. לדוגמא, כמה מורים . 130000 או 150000? אז השאלה היא איך אתה מגדיר "מורה" שאתה סופר. האם ממלא מקום הוא מורה? האם מורה ארעי הוא מורה? איך אתה סופר את המשרות? האם אתה מתייחס לכל הקומפוננטים שמרכיבים משרה, למשל משרת אם? הנתון שאותי הפתיע הוא 86,077 עובדי הוראה ב-75,052 משרות. אמורים להיות למעלה מ120000 מורים, וקצת פחות משרות. האם מדובר במורים שרק מקבלים שכר אך אינם עובדי הוראה?

תכל'ס

אני מכירה אישית כמה מורות שעובדות משרה+ (כולל ליווי טיולים והדרכות מיוחדות בחופש הגדול) ולא מצליחות להגיע לרמת החיים הבסיסית מאוד אליה אני הצלחתי להגיע, במשכורתי הדלה. אז נכון שהן עובדות הרבה פחות שעות בשבוע, אבל העבודה שלהן יותר מאומצת ויותר מחייבת מהעבודה שלי. למשל: רציתי לנסוע עם אחת מהן לחו"K, ומסתבר שישנה תקנה האוסרת על מורים לקחת חופשה יזומה במהלך שנת הלימודים. תקנה הגיונית, אם תשאלו אותי, אבל חרא של תנאי עבודה.

יוסי ר1

Active member
תנאי עבודה של מורים זו אופרה אחרת.

משרת הוראה היא אחת המשרות היותר תובעניות, קשות ושוחקות, ומגיע למורים תגמול אדיר על המאמץ הכביר, וגם כדי לעודד אנשים איכותיים שירצו להמשיך ללמד למרות הקשיים. על זה וודאי שאני לא חולק.

יוoי לוי

New member
איך אני סופר את המשרות???

אני לא סופר כלום, רק מתרגם. שאלתי את הלמ"ס איך הם סופרים, ולא קיבלתי תשובה ברורה.

יוסי ר1

Active member
מעניין למה לא קבלת תשובה.

האמנם ייתכן שהם באמת לא יודעים מה משמעות הנתון שהם פרסמו?

אנקדוטה אישית מהעבר הרחוק

בשנת 88, לאחר שסיימתי את התואר הראשון, עבדתי כמורה בבי"ס תיכון בעיירה במרכז הארץ. שכרי היה 800 ש"ח לחודש (נטו). לאחר שנה זו החלטתי להחליף מקצוע ומצאתי עבודה באחד הבנקים, כפקיד במחלקת עו"ש. שכרי עלה מייד ל-1600 ש"ח. אז כנראה שאין חדש תחת השמש.

יוסי ר1

Active member
האם אתה יכול להעלות צילום של תלוש השכר

עם 800 ש"ח, אחרי שתסתיר פרטים מזהים? שנראה הכצעקתה...

לי אין תלוש שכר

אבל את עברי הרחוק כמורה נטשתי (בצער) גם אני, אחרי שהגעתי למסקנה האווילית שאני גם רוצה להתפרנס מהעבודה שאני עושה. עד היום אני מתה למצוא איזה תיק עור עם מיליון דולר (או שקל? כמה היה שם?) בדירה שכורה, כדי לחזור לעבוד רק בשביל הסיפוק ולא בשביל המשכורת. הכי בעולם נהניתי ללמד.

יוסי ר1

Active member
וואלה? לא ידעתי שהיית מורה.

דווקא מאד מתאים לך, באמת. ואני בטוח שגם תלמידייך חשבו כך. אבל בתנאי כמובן שתלמדי את הדברים הנכונים ולא דעות נפסדות...

יוסי ר1

Active member
נו, כמו שאלי כתב, ואת אישרת

מתישהו:
אבל בלי קשר לאידאולוגיות השגויות שלך, מדינת ישראל הייתה מתברכת במורות כמותך.

ixmix

New member
אני מוכן לחפש היום את התלוש הראשון שלי.

בשנה השניה שלי עבדתי 18 שעות כעו"ס בבית ספר לפי משכורת של מורה (שזה אומר להיות יועץ לשכבה של 350 תלמידים, לפי התקן) והרווחתי 2700 ש"ח. הבדיחה היא שאתה עובד בערך 35-40 שעות כדי להיות יועץ לשכבה בת 10 כיתות, כותבים לך 18 שעות, אתה קורע את התחת ואז אומרים לך שאתה עובד רק 18 שעות אז בוודאי שהמשכורת נמוכה. הפתרון פשוט - לעבור לתשלום לפי שעות עבודה אמיתיות, לעשות את כל השעות בבי"ס (כולל הכל - פגישות עם הורים, הכנה, בחינות בע"פ, שעתוקים, ישיבות, שעות פרונטליות, תגבורים, החלפה, דיונים במשה"ח/ברשות) ולא לעבוד מחוץ למקום העבודה. עשיתי חשבון שאם כך תחושב משכורתי, גם במשכורת של 21.91 שקלים לשעה ארוויח יותר מאשר היום.

למעלה