כמה מעט הם יודעים...

כמה מעט הם יודעים...

ישבתי לי באחד המשרדים ביחידה שלי... שמעתי אותם צוחקים על משהו אז הנחתי את העיתון והקשבתי... "דריה נו באמת,אם היה לי טורט הייתי מקלל אותך עכשיו" הוא אמר לה...היא הגיבה ב-"שמעתי על מישהי שהיא מ-7 אנשים בעולם שיש להם טיקים בגפיים העליונות ככה שהיא פשוט מנופפת את הידיים שלה כל הזמן" ישבתי וחייכתי...אם הם רק היו יודעים... אני כבר רגיל למבט הזה המופתע הזה על הפנים של אנשים שנייה אחרי שאני מספר על הטורט, המבט הזה שקודם שואל אם אני צוחק עליהם או שאני באמת אומר אמת ואז הם מתחילים לחשוב אם הם שמו לב לזה בעבר... אם מישהו יבדוק לי את הסעיף הרפואי כל מה שהוא יראה זה סעיף "עצבים ומוח"...הם חושבים שזה בגלל המיגרנות שלי. הם המשיכו לדבר על אנשים עם טורט כאילו זה איזה עוף מוזר...סוג של ציפור דודו נדירה... מוזר,אין לי נוצות...האף אמנם קצת ארוך אבל מקור הוא עדיין לא...בפעם האחרונה שניסיתי לעוף שכבתי עם קרסול נקוע במשך שבוע. אז לא,אני לא ציפור דודו,אני לא עוף מוזר...ואם הם רק היו יודעים עד כמה אנו לא נדירים...

last day

New member
ואני חשבתי שאני מיוחדת בגלל שאנחנו כן ../images/Emo10.gif

הכי מעצבן אותי שמקשרים טוראט עם קללות אם אין קללות אין טיקים. עולם צר עדין ומעצבן!

kizaz

New member
הסברים

נראה שהרוב לא מודע לתסמונת, ומערב דעות קדומות, בורות, ניחוש ולעיתים לעג. האם מישהוא ניסה לעשות מעין מצגת/ הרצאה או משהוא בסגנון בכיתה למשל? איך זה הלך ? יתכן שהסבר ישיר לחברים/בני כיתה או כל קולגות מסוג שהוא, ימנעו בעיות ויפחיתו תסכולים. my 2 cents-

בכל סיטואציה אחרת...

הייתי מסכים עם דברייך אך לא כך המצב הפעם, הסיטואציה התרחשה ביחידה צבאית שבה אני אחד הקצינים...

שביק

New member
kizaz חביבתי, את צודקת בהשערתך לגבי הבורות

וחוסר הידיעה אשר מביאים ללעג. לתשומת לבך, מזה כ-14 שנים אני נותנת הרצאות במוסדות החינוך השונים ברחבי הארץ. לעתים גם במערכות בריאות שונות ומגוונות. יש ליצור קשר, לשוחח עם המנהל/ת או יועץ/ת ולקבוע מועד עבור כל צוות ביה"ס. אין ספק, שבאותם מקומות בהם הייתי המצב השתפר לאין שיעור ביחס הצוות וביחסי החברים מהכתה/שכבה. אם יש שאלות נוספות ניתן בהחלט לפנות אלי במסר. ואענה ברצון. שבת שלום משביק

הלנה

New member
הבן שלי סיפר בכיתה

לפני שבועיים והראה סרט עלילתי על טוראט.,.ומאז הרבה יותר נעים לו ללכת לבית הספר... אבל אני מאד מבינה את המצב של קצינוס ולמה הוא לא רוצה לספר...

../images/Emo26.gif ביחידה בה משרת בני וגם במקום העבודה

שלי - אין מי שלא יודע מכיר טוראט ברמה העובדתית. רוצה לומר - כל אחד בחלקה הקטנה שלו יכול לקדם מודעות. בעניין זה - כולנו שגרירים של הטוראט.

אין ספק שהטענות...

הן מוצדקות לכאן ולכאן אך במקרה שלי אין הדבר כה פשוט, אני יושב בדיונים עם אנשים רמי דרג שלצערי גם ככה קשה להם לקבל אותי מפאת דרגתי הזוטרה יחסית (אני מחזיק בידע שידוע רק לי ולכן הם חייבים להתדיין עימי) ואיני יכול לתת להם לפקפק בהחלטותיי וביכולות הפיקוד עקב הטורט,בעבר היו לי מפקדים שהיו מודעים לבעיה ואף היינו מתלוצצים על כך אך היום המצב הוא שונה. יהיה לי מאוד קשה לפקד על חיילי כאשר אני יודע כי יכולותיי ע"י בורות הדרגות הגבוהות...

../images/Emo195.gifקצינוס- אין לי שום טענות ואני

ממש לא שפטת - רק ציינתי מה הגישה שלי. שהרי אי אפשר לצפות שאנשים יכירו ועל אחת כמה וכמה יבינו טוראט אם לא חושפים אותם למידע...

תא"ל? אני?

מודה על האמון אך אני חושב שזה כבר לא יקרה :) עייפתי מן המערכת הזו,באוקטובר אסיים את החוזה ואשתחרר לאחר יותר מ-5 שנים בצה"ל. אל תטעו,אני שמח וגאה על השירות (למרות שלצערי הטורט מנע ממני להיות לוחם) ולא הייתי מחליף אותו בעד שום הון שבעולם אך אני כבר באמת עייף.

למעלה