כמה מכם מוכרים גם ב-ebay?

AyeletDo

New member
כמה מכם מוכרים גם ב-ebay?

כל דעה/ השערה/ תיאור מצב מתקבלים בברכה.

אני מוכרת באיביי

תכשיטים יחסית יקרים (עשרות עד כ150$) שאינם עבודת יד שלי.
באטסי - תכשיטים זולים יותר שאני מרכיבה (בין 8$ ל25$).
יש לי כמה פריטים באיביי שהם כן עבודת הרכבה שלי, והן כן נמכרים בסדר, אבל במחיר טיפה נמוך יותר והם פריטים בעלי אופי מסחרי יותר, שאני מייצרת באופן שחוזר על עצמו (עם וריאציות צבעים).
באטסי אני מוכרת פריטים שהם ONE OF A KIND וזה הקטע של הפריטים שלי באטסי. אני יוצרת לפי מצב הרוח שלי/אופנה/השראה בכל פעם משהו אחר.

סה"כ זו פלטפורמת המכירה החזקה בעולם

לפעמים הולך לי שם יותר, לפעמים פחות. לא היה מצב שמכרתי שם יותר מאשר באטצי כמדומני. הרווח יותר נמוך כי הם לוקחים יותר אחוזים.
לאחרונה אני דווקא מתרשם מאוד לטובה מאמזון לעומת איביי.
אבל אמזון מחייבת חשבון בנק בחו"ל כדי לקבל את הכסף.

הפידבקים באיביי יותר קריטיים ומקבלים יותר משקל מאשר באטצי. גם יותר קשה לשנות פידבק שלילי (יש הגבלה לכמה כאלו בשנה).
שמירה על תנאי חשבון טובים ועמידה בתנאים יכולה לזכות אותך ב-20% הנחה אם תהיי TOP RATED.
למשל משלוח חבילה תוך יום בודד והוספת מספר מעקב לארה"ב חובה.

ZoozimClay

New member
דעתי האישית בתור קונה באיביי

באיביי קונים בעיקר כי זול.
למשל לאחרונה רכשתי משם מוצר בשווי של כ830$ אך ורק כי הוא הכי זול מכל מקום אחר, לא לפני שבדקתי טוב טוב את המוכר והפידבקים שלו, בדרך כלל אני לא מוציאה כאלו סכומים באינטרנט.
כמו שאמרו לפני, מוכרים שם דברים יותר מסחריים והחנויות שמצליחות שם הכי הרבה זה מפעלים מסין שמוכרים פריטים עד 10 דולר.
אם יש לך מוצר זול את עשויה להצליח שם, אבל לדעתי מכירים את אטסי בעולם ומי שמחפש עבודות יד הולך לאטסי ולשלל האתרים האחרים הדומים.
עוד דבר שכדאי לדעת זה שאת חייבת פידבקים חיוביים והרבה כדי שקונים יראו שאת חנות אמינה.
חוץ מזה, העמלות שם יותר גבוהות, היחס למוכרים יותר נוקשה, הקונים פחות סימפטיים.
מצד שני כמו שאני אמרתי בהתחלה על אטסי, אפשר לנסות עם כמה פריטים וההוצאה לא כזאת גדולה, אם את חושבת שאת עשויה להצליח אז לכי על זה!

באשר למודעות - לדעתי המצב עם אטצי בעייתי

בערך 90% מהאנשים בעולם בכלל לא שמעו על אטצי.
לעומת זאת בערך 15% כנראה לא שמעו על איביי. אולי פחות...
יחי ההבדל הקטן

איביי הוא בהחלט לא רק כדי למצוא הכי זול.
נכון יש שם הרבה חרא מסין. הרבה מאוד.
אבל לא חסר שם גם עסקים מכובדים שמתקיימים בכבוד.

RolyzCreations

New member
השאלה אם זה המקום המתאים למכור עבודות יד

מהתרשמות שלי כשעברתי על פריטים דומים לאלו שאני מכינה - התשובה היא ממש לא.

אבל שכל אחת תעשה את שיעורי הבית שלה ותבדוק את השוק הרלוונטי לה באיביי.

ZoozimClay

New member
מסכימה

לעבודות יד זה לא בדיוק המקום, מאד קשה להשתחל בפנים,
הקהל לא בא במיוחד כדי לחפש עבודות יד ואני לא זוכרת שקיימת הגדרת חיפוש כזאת. בדרך כלל עבודת יד זה דבר יקר, למשל תכשיטים שמיוצרים בדולר בסין יימצאו הרבה יותר מהר מאשר תכשיט שמיוצר על ידי אומן ועולה 50 דולר.
בטוח שאפשר להצליח, אבל בעבודות יד עושה רושם שאטסי זה המקום.

למעלה