כמה מילים

ג רפאל

New member
כמה מילים

נרשמתי כחבר לתפוז ב2006 כתוצאה מהודעות שעלו בקשר לאחת מתערוכותי [].
מרבית הנושאים שהועלו ומועלים אינם מעניינים אותי. אני מכבד את האספנים והאוספים -ועובר הלאה.
מעולם עד היום לא נתקלתי אפילו ברמז לגבי שרשור שהעלה מאן-דהו כאילו הפריז בהעלאת פריטים מאוספו או צילומים מטיוליו או מה שלא יהיה. עד היום. היום נשבר משהו בפורום. הודעה שכולה גסות וחוצפה וקטנוניות, הודעה שמציגה לעין כל ההתנהגות המכוערת והראויה לגנאי מפי כל מי שגולש ומעלה תמונות מאוספיו.

לצד ספרים אני אוסף אפמרה של ספריות ,כמו הכרטיסים שהועלו היום,סימניות, תוי ספר, תוי חנויות ספרים ואפילו בולים ושטרי כסף [כמו של עגנון] עם ספרים. וברור שגם פיגורות עם ספרים, חפצים דמויי ספרים ומחזיקי ספרים.

מאז שאני בפורום לא זכור לי שהועלה כאן שרשור שדן בספרים. פה ושם הועלו תמונות של ספרים והודעות קשורות, נער יספרם באצבעותיו.
נדמה לי שבימים אלה הועלה לראשונה שרשור מקיף של ספרים עבריים מספריתי, ספרים שיש בהם 'משהו' נוסף.
התגובות היו ברובם אוהדות, ואני מודה למבקרים השותקים ולאלה שהגיבו בחיוב.
אספנות ספרים זה אפיק אספנות מכובד מוכר ונפוץ בכל העולם
לאחר המחסום שעברתי - נראה לי שאהנה להעלות עוד ועוד ספרים, ומבחר מהאפמרה ושאר הזוטות שבאוספי.
ומאחורי גבי מבקשים ממני הינשופים שבאוספי לתת גם להם פתחון פה -או לפחות שרשור.

כל טוב

santaisr

New member
כמה מילים

השרשרת שלך הייתה מעניינת, אבל לא ברורה לי. רבים מהספרים ראיתי בפעם הראשונה. יש לי גם ספרייה קטנה בעברית, בעיקר ספרי היסטוריה וספרים שהצלתי מהשמדה. אם תתאר את הספרים , אז יהיה הרבה יותר מעניין

powo

New member
אלכס ידידי.יש פורום בשם ספרים וספרות

שם זה אחלה מקום לכל מה שקשור לספרים. לסופרים .ולספרות . ושם המקום לנתח ולדון בכל מה שקשור בנושא.אבל כנראה שהפורום של הספרות מוצא .אז הוחלט לפתוח סניף ב של ספרות בפורום של אספנות.

powo

New member
אלכס שכנעת אותי..........זה אוסף

כעת הוא יכול לעשות ספירת מלאי.ולהכניס ולכתוב על כל אלפי הספרים שלו בפורום .יש לו את הסכמתי.תהנה

santaisr

New member
אברהם, באוסף שלי כשלוש אלף מדליות

זה לא אומר שאני לא צריך להראות אותן בפורום? פורום הוא מגרש גדול, שפע של מקום לכולם

powo

New member
אלכס זה נכון .הכל עניין של מינון נכון.

וחוץ מזה כרגע מה שקורה עם החטיפה הרבה יותר מעניין

santaisr

New member
זה לא מעניין, זה עצוב

לבית החולים שלנו אתמול כבר הביאו חייל פצוע

בהחלט עניין של מינון. יש לי אלפי בולי קק"ל,

נראה לך הגיוני שאעלה את כולם. הפורום אינו קטלוג....

ג רפאל

New member
הכוונה המקורית שלי -שעוד תתבצע

היא לכתוב ולספר על כל ספר -כמו שעשיתי לגבי כמה מהם.
פעולה זו אני יכול לעשות לבדי ,בעוד שלצילום ולהעלאה לפורום אני זקוק לעזרה.
מקווה להתחיל הלילה או מחר בהשלמות לספרים.
לטעמי -איסוף ספרים מעניין הרבה יותר מכל אוסף אחר, ואפשר להרחיב עליו את הדיבור לפני ולפנים.
אני מרוצה שמצאת ששרשור הספריה שלי היה מעניין.

santaisr

New member
אני הייתי מכיר אספן ספרים

פרופ 'אריה ליאו מוצקין.היה לו עשרות אלפי ספרים. ספרים בכל מקום .. בחדר השינה, במטבח, אפילו בשירותים....

ג רפאל

New member
למזלי הטוב יש לי בית גדולן ובו מוקצים כמה וכמ

וכמה חדרים לספריות. אז אין לי צורך בספריה בשירותים [אגב שם יש ארונית עם קופסאות פח מצוירות] במטבח דווקא יש אוסף ספרי הבישול והמתכונים של אשתי.
הספריה שלי מונה כ20 אלף ספרים. גם בנפח זה הרבה מאוד.

יש הרבה מאוד אספני ספרים. בכתב העת של אנטיק-קולקטורס האנגלי כתבה [בשנת 80] שמספר האספנים הגדול ביותר בבריטניה הוא של בולים, והשני ספרים. [אספני הבולים הולכים ונמוגים כעת .אין דור המשך].

כמו שציינתי -אוסף הספרים שלי - להבדיל מהספרייה הרגילה- התפשט גם לפריפרנאלה.

גרשונוב

New member
אני נהנה משרשורי הספרים,

מעבר לכך שאני מעריך את השקעה, ומברך כל מי שטורח להעשיר את הפורום.

אני לא מבין גדול בספרים (כנראה שגם לא בינוני), אבל זה כיף להיחשף לתחום עניין של אדם אחר.
ודווקא בעקבות דיון קצר שהתנהל פה לא מזמן על ספרים לעומת אובייקטים אחרים, מעניין אותי לראות איך עוסקים בספר כאובייקט.
זה לא רק תוכן הספר שמשחק תפקיד אלא ההוצאה, מצבו, נדירותו, החתימות שעליו וכל סיפור שמתלווה אליו.
זה רק מדגיש לי כמה עולמם של אספנים מתנהל במישורים מקבילים, גם כאשר התחום שונה.

בכל הנוגע לפורום אני בעד יד חופשית וקריאה סלקטיבית.

ג רפאל

New member
תודה לך

הספר הוא ראשית כל אובייקט. חפץ
חשיבותו העיקרית -תוכנו, תוכן מילולי, איורי, עיצובי וכד.

אני ניסיתי להעביר כאן ספרים 'רגילים' עם סיפור ולצידם ספרים מיוחדים עם דגש על היחוד [מהדורה מצומצמת, חתומה, גראפיקה מקורית וכד.

אין לי אלא להסכים עם כל מי שחושב שהפורום במה חופשית לכל אספן לשתף באחרים את אוספיו.
ומי שלא מוצא חן בעיניו - שיחנק, הוא לא מוכרח לקרא כל ההודעות ולהגיב.

מאז שאני בפורום לא היה דיון אחד רציני ומעמיק על ספרים. [לא ספרות וביקורת ספרות שמקומם במקום אחר]
אין לאפשר לאף בריון מתוסכל להכניס מקל בגלגלים.

אני מקווה מעתה והלאה להמשיך ולהעלות המון ספרים מיוחדים מאוספי - מקווה להנאת כולם.
ומי שזה לא לרוחו. יכול פשוט לא לפתוח את ההודעות הללו.

אמנון אלבז

New member
מנהל
BBC PARKER

לפני מספר שנים עקבתי אחר סידרת טלויזיה בחסות חברת פארקר. התוכנית עסקה בהיסטורית הכתב. אחד הפרקים דן בספרים עתיקים שנכתבו ביד, ואולי גם ספרים שהודפסו, המעניין ביותר עבורי היה הפרק שדן בתיקון הטעויות שנתגלו לאחר הוצאת הספר. התיקון היה נעשה בשולי הדף באמצעות ציורים הומוריסטיים שפסלו את השגיאה וערכו תיקון. מקווה שראית את הסידרה.

ג רפאל

New member
לצערי לא ראיתי - הידע הטלביזיוני שלי שואף

לאפס וסביר שאני מחמיץ הרבה. ככה זה.
תיקון כזה נעשה רק במה שנכתב ביד ולא רצו לקלקל כתב יד שטרחו עליו.
בספרים מודפסים נהגו אחרת וצירפו דף של שגיאות\השמטות\תיקונים וכד.

ג רפאל

New member
מאחר ואינני קורא עיתונים שמחתי לכתבה

שהבאת. אני מכיר את החנויות, מה שחדוב יותאר את הספרים.
חלק מאלה שמחפשים אחריהם [לדוגמא דנטה-] העליתי עכשיו בשרשורים.

למעלה