כמה מילים על הסקר:

כמה מילים על הסקר:

אני מוכרח להגיש שאני לא ממש מופתע, אבל יפה לראות את התוצאות. הרוב המכריע של בני המשפחה שומר מרחק מהתחביב שלנו. לא מפריעים לנו, אין בכלל התנגדות (אפס מתנגדים עד כה), אבל עומדים מהצד ולא מתערבים, במקרה הטוב מגלים קצת התעניינות. אני מנחש שהמקרים הבודדים של בני משפחה שלוקחים חלק פעיל הם אצל האספנים היותר צעירים שבינינו, והמדובר בהורים ולא בבני הזוג, ובכל מקרה מדובר במיעוט קטן ולא מייצג. אספנות היא תחביב אישי מאוד, לא כמו סרטים או טיולים, מוסיקה וכו'. הירידה לפרטים הקטנים, האובססיביות והעקשנות מאפיינים אנשים בעלי יכולת להתנתקות מהסביבה, אינדיבידואליסטים ובעלי רצון עז להישגיות אישית. למרבה ההפתעה, ואולי בניגוד למה שנהוג לחשוב -זהו תחביב שבעיקרו הוא תחרותי מאוד - כמו כל ספורט אישי ולא קבוצתי. העובדה שאין לנו בסקר עד עכשיו בני משפחה שמתנגדים מראה שבשורה התחתונה לכולנו יש פרופורציות הגיוניות, ואנחנו לא שמים את התחביב מעל המשפחה, לא מזניחים אותם ולא עוסקים באספנות על חשבונם. גם זה יפה. אם התוצאות ימשיכו ככה, נצטרך לארגן לעצמנו קבוצת תמיכה, כי אם המשפחות לא תומכות - מי כן? ואולי בעצם, זו תכלית הפורום? אלה כמובן הרהורי ליבי, ודעתי האישית שאינה מחייבת את אף אחד (כולל לא אותי...). אשמח לשמוע את דעתכם.

geru

New member
במקרה שלי

במקרה שלי אישתי עוזרת לי לסדר את האלבום ולקטלג חלק מהבולים, היא בינתיים צוברת את הידע, והיא כבר מתעניינת באוסף משלה.. נשים מפורסמות(היא אמרה לי אח"כ שהאישה על השטר היא של הנרייטה סאלד). שרון

רוזן71

New member
נשים על מטבעות....

בס"ד. יש ספר נהדר של צבי שטאל ז"ל שעוסק בנושא. אגב, מומלץ בחום לרכוש את ספריו של צבי שטאל (כ-10 ספרים) מהתקופה ההנליסטית ועד התקופה העותומנית. צבי שטאל ז"ל היה נומיסמט גדול וידען איש מיוחד במינו שנפטר לפני כמה שנים. רוזן.

עדנה יקרה, הבה נהפוך אותך למפורסמת

שלום וברוכה הבאה לפורום האוספים והאספנות. רבים חושבים שזה תחביב גברי, ופרט למבקרות מזדמנות, המשתתפת הקבועה היחידה שלנו היא רחל האוספת סביבונים. באמת שנחוץ לנו קצת "מגע נשי". ספרי לנו - מהיכן צצת? וברצינות - מה את אוספת, למה, איך, כמה - כל דבר שיעזור לנו להכיר אותך ואת האוסף שלך, ולראות מה יש אצלנו שיכול לעזור לו לגדול. להשתמע.

עדנה4

New member
פשוט אני מתעניינת

בתולדות חייה של דונה גרציה, וכששמעתי שיש אישה שמתעניינת בבולים חשבתי מיד על דונה גרציה שמעטים יודעים עליה היום. חוץ מזה באתי ל"ביקור" מפורום שורשים, לפעמים אני גם מבקרת ב"גינון" ובקשר לאוספים - אז חוץ מספרים יש לי אוסף של מינרלים ומאובנים שאספתי וקיבלתי מכל מיני מקומות ואנשים. הוא דקורטיבי אבל לא מסודר מבחינה מקצועית - כלומר על פי סדר תקופות או דברים כאלה. אז מפורסמת אני אולי לא אהיה, אבל זה לא הדבר החשוב ביותר בחיים. עדנה

נכון, יש דברים אחרים חשובים.

כמו למשל, ארונית יפה לסדר את האבנים והמאובנים - היה לנו כאן דיון שלם בעניין הזה, כולל ספרים שהחברה העלו למיון וקטלוג של מינרלים. דורון הכימאי (שהוא בכלל אספן בולים) עזר קצת, ולאברהם מגרופית יש מאובנים כי אצלם בדרום כל אבן היא מאובן, והזכרנו את מוזיאון המינרלים ברמת השרון, ומוזיאונים בברזיל... אם תדפדפי כמה עמודים אחורה עוד תמצאי את זה. ספרי לנו - טרילוביטים, אמוניטים - מה יש אצלך באוסף? והמינרלים - מאיפה? זה אוסף פעיל, או רק מטיולים? אין ספק שדונה גרציה היא דמות מרתקת בהיסטוריה הלאומית שלנו שלא קיבלה את ההכרה המגיעה לה, ואולי עכשיו עם המוזיאון בטבריה יתוקן המצב. ואני בטוח שלרוזן, הידען בחבורה שלנו בעניינים כאלו יהיה מה להוסיף... רק כדי לתת לגברים פה קונטרה, השארי איתנו.

אני מקפיץ את העניין הזה, כי -

לא קיבלתי מספיק התיחסות להודעה, ואני חושד שרק בגלל עצלנות של סוף השבוע. קדימה - לא עניין של בולאות, לא של מטבעות - אספנות בכלל, ולכל מי שיש משפחה צריכה להיות תגובה.

powo

New member
תגובה

אצלי במשפחה יש שיתוף מלא .במקרה גם אני וגם אישתי חובבים את אותם הדברים.וכך יוצא שלאחר התיעצות משותפת אנו רוכשים יחד .או שמצליחים להפתיעה אחד את השני.במשהוא חדש.

beni165

New member
קבוצת תמיכה

אני בני ואני קולקטהוליק.... כבר מזמן הקשר עם אספנים עכרים הוא סןג של תמיכה, אני לא המשוגע היחידי. כמו שאבא של נועם אמר פעם - מה זה אומר עלי ששמרתי קט-בוקים ישנים למרות שאני לא אוסף אותם. אצלנו במשפחה המורחבת יש הרבה אספנים כך שכולם תורמים ועוזרים אחד לשני. אשתי ברמת התעניינות סבירה, פתרון למתנות יומהולדת וכו, אבל היא רחוקה מלהתחבר ממש לאוסף.. רק אולי לתקליטים - השגעון האחרון שלי.

nissim60

New member
טוב, אני לא חבר במועדון ...

הנשים התומכות.אשתי עסוקה בענינים שלה ורק מידי פעם כשאני עסוק בבולים שלי והיא רואה בול יפה היא פולטת וואו. לשמחתי הילדים מתעניינים והתחילו לאסוף.

itzm

New member
בני אנכנו אוהבים אותך !!

אני בני ואני קולקטהוליק.... אהבתי !! אני איציק ואני מכור לאספנות אספתי כל מה שניתן ואני מוצא אוספים חדשים בכל יום אמא שלי שונאת את זה אבל נתנה לי חדר ענק שאני יוכל להכיל הכול בפנים יש לי 3 ויטרינות עתיקות כמובן שמכילות את כל הדגמים שלי ועוד סיפריה ענקית למחשב ולשאר האוספים אבל יש פינת אור בחיי אח שלי הוא חולה רוח כמוני בנושא הדגמים האוסף שייך רישמית לשנינו ובגלל שהוא בצבא אז הוא יכול לעזור לי באוסף השני שלי אבל כל שאר האוספים אני לבד !

רוזן71

New member
תגובה.

בס"ד בני משפחתי מתיחסים לתחביבי באהדה, אישתי ובנותי בצורה סבילה וסבירה, ובני (בן 10) מתעניין קצת יותר, ובעצמו אוסף בולים ו..תולעי משי! יש לי ידיד אספן מטבעות רציני, כשפגשתיו בפעם הראשונה (לאחר הרבה שיחות טלפון) נדהמתי כשנוכחתי שמדובר בחסיד ממאה שערים מהפלג הכי קיצוני. וכשהתלבט בקשר למטבע מצרי נדיר מאוספי, גברה תדהמתי כשהלה התקשר לאשתו להתיעץ, ומשיחתם למדתי שלשניהם ידע נרחב בנומיסמטיקה! האמת, באותו רגע קינאתי בהם! בברכה, רוזן.

למעלה