כמה מילים על גבריות

ציוניסט

New member
כמה מילים על גבריות

השימוש במילה גבריות היה לאחרונה גבוה מאוד, במיוחד עם איתי שגב. אז רציתי לנסות להבהיר מספר דברים. גבריות איננה מונח טוטלי אלא תוצר תרבותי! ההחלטה ש"גבר הוא..." היא המצאת החברה ולא יותר מזה. היום החברה מחליטה (לדוגמא) שההתנהגות של תורג'י היא התנהגות של גבר, ואילו מחר תחליט החברה שדווקא שגב הוא התגלמות הגבריות. הייתי אפילו משתמש בצורה בוטה יותר ואומר שכול ההטחות כלפי שגב על גבריות, רובן נובע מתפיסות ישנות שאבד עליהן הכלח כיום לגבי "מהו גבר" ו"מהי גבריות". רוב הגברים לא מתנהגים כמו ה"גבר הגברי" המצופה, האמת שגם אלו בתוכנית שפקפק בגבריות של שגב - הרי זו לא בעיה לפקפק בגבריות שלהם, אף אחד לא יכול להיות מושלם. יותר מצחיק אלו נשים (ולא אפרט) שצוחקות על הגבריות של שגב ואילו הרי שהן בכלל לא תואמות לדמות "האישה הנשית" - לא שיש בזה רע. אז עדיף שפשוט תשפטו את מעשיהם של בני האדם ולא עד כמה הם תואמים את ההגדרות שלכם.

ציוניסט

New member
מתי ואיפה זה הוחלט?

מי החליט שיש כמה דברים בסיסיים? מי החליט שליקוק זה לא גברי? ואם ליקוק זה לא גברי אז לדעתך זוהי תכונה נשית?

Bladeblur

New member

דווקא הרגע הכי טוב של איתי שגב בכל התוכנית היה המועצת שבט האחרונה (שחבל שכל השבוע הזה ממש נמחק בכלל שענה חזרה והכל). הוא הודה בזה שהוא בוכה שמדברים על הבת שלו? זה הופך אותו לקוקסינל? לא. למען האמת זה אחד מהדברים שממש מכעיסים אותי באנשים. לבן אדם יש רגשות! הוא סימפטי, הוא אוהב, והוא מודה בטעויות. מה שקרה עם משה ואיך הוא לא שמר טינה רק מוכיח עד כמה הוא בן אדם טוב, למרות חוסר המוסריות של משה.

העובדה שהוא גאה במי שהוא ולא שם זין על אף אחד שאומר לו שהוא לקקן וכו' הופכת אותו ליותר גבר ממה שתורג'י הזייפן יהיה בחיים. תורג'י דופק פוזה וחושב שהוא כלי. דווקא אושרי בסדר, שהוא בלי תורג'י הוא נחמד, רק מוכיח עד כמה הוא השפעה שלילית עליו ושמח שהם לא גרים יותר...

אבל אני סוטה מהנושא, אני לא חזק במיוחד, לא קשוח, ואני אפילו מודה שאני בכיתי בצעצוע של סיפור 3? אז מה? אני לא גבר? בולשיט. העובדה שאני מתגאה במה שאני ולא בורח מזה עושה אותי ככה.

אפילו בן מלכה יגיע לי שאני גם זכר וגם גבר :)

שרוני 18

New member
הלקקנים הכי גדולים הם הגברים,רק שהם עושים זאת

בסתר . בהישרדות הם לא יכלו ללקק בסתר , כי צילמו כל תנועה שלהם . מי שלא מודע לזה שגברים הם אלופי הלקקנות לבוסים ובוסיות חי בסרט.

למעלה