כמה מילים אישיות מהלב...

כמה מילים אישיות מהלב...

זזתי אחורה כמה צעדים. אחרי ליווי של הפורום הזה במהלך כמה שנים טובות, אחרי ניסיון לענות על כל שאלה שהופנתה אלי, לתת התייחסות לכל נושא שלדעתי נמצא בתחום הידע והיכולות המקצועיות שלי, אחרי שעות של תשובות בטלפון לכל אלו שהתקשרו, שאלו, התלבטו, התייעצו, אחרי שעות של תשובות להרבה מאד מסרים אישיים, אחרי פעילות ארוכה שבמהלכה שמחתי שמחה אמיתית לכל סיטואציה בה הצלחתי לעזור קצת, להבהיר קצת, לסדר קצת את הראש לכל הפונים שחלקם נמצאים בכאוס לא קטן, הגיעה נקודת השבירה. וזו באה דווקא ממקום די צפוי, והיו סימנים מקדימים, ולמה בעצם הגבתי כל כך קשה? ואיפה אני השקולה תמיד, האופטימית תמיד, המבוקרת תמיד? השבירה הגיע אחרי המסר האישי שהיגיע ובישר לי שבעצם בראש מעייני זה חשבון הבנק שלי, והמניעים שלי הם בהחלט נובעים מאינטרסנטיות ולא מרצון לעזור ולא טובת הילדים לנגד עיני. מסתבר שאף אחר לא חסין ירי. אני חטפתי את זה לא כסטירת לחי אלא יותר כהרגשה של נבוט בראש. לא, לא גביתי כסף על השתתפותי בפורום/תשובות במסר/צלצולי טלפון/וכדומה. לא. אני לא גובה תשלום על הרצאות בכנסים, עזרה מעשית, ועוד. כן. בהחלט עשיתי ועושה את זה כי הילדים ואתם יקרים לליבי. וכן. חשבון הבנק שלי בסדר, למרות שתמיד יש מקום לשיפורים. וזזתי אחורה.. ולקחתי מירווח נשימה ולמען האמת הרגשתי חנוקה לחלוטין. אז רק רציתי לומר לכולכם- אני עדיין פה, למרות ההרגשה של שק חבטות. למרות השכל הישר שאומר לי שלא מוכרחים לחטוף, שלא מוכרחים להשקיע זמן פרטי, שלא מוכרחים. חוזרת למצב שפוי. ואשמח לענות שוב ולהתייחס לכל המבקשים התייחסות. רונית ולגרין קלינאית תקשורת

dorit73

New member
רונית, בוודאי תקבלי הרבה תגובות בקרוב.

אבל רק רציתי להגיד לך תודה. את בסדר גמור.

שר19

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo14.gif

אין לי מילים על התייחסות כזאת אליך! את מטפלת מקצועית בצורה יוצאת דופן, את אדם יוצא דופן, את שינית את חיינו בתקופה כל כך קשה, ואנחנו חייבים לך כל כך הרבה!!! בעלי ואני זוכרים את הטלפון הראשון אליך ימים אחרי האיבחון ואת העזרה המידית שהגשת לנו, למרות שעוד לא טיפלת בבננו ושום אינטרס כלכלי לא היה לך. לצערי, תמיד יהיו אלו שיראו את התמונה בצורה מעוותת, אולי כי ככה הם יכולים לראות, ואין מה לעשות. אל תעזבי את הפורום בגלל אינדוידואל (אני בטוחה שזה רק אחד) שחושב שיש לך אינטרס (מעבר לסיפוק) כלכלי, חבל שאין לך תגמול כזה...

למען גילוי נאות

וכדיי שאף אחד לא יתאמץ מדיי כדיי לנחש מי כתב את אותו מסר- זו הייתי אני ואין דבר שכתבתי בחיים שלי שאני יותר מצטערת עליו ממנו ואת הסליחה גם ביקשתי מרונית שהעדיפה לא לסלוח . ולמי שרוצה לדעת , אני כתבתי את המסר הזה ביום שהייתי בשיא הדיכאון שהייתי בו בחיים שלי ומי שמכיר אותי יודע שעברתי לא מעט מצבים לא קלים גם מבחינה דיכאונית וכמה שזה מגעיל לחלק לאותם ימים נוראיים שאני בוכה רק מלחשוב על זה שלעיתים אני עוברת כאלה ציונים והגדרות ולומר על יום כזה שהוא שיא אותו יום באמת עבר מבחינתי את כל הגבולות שאני הייתי רגילה אליהם- שני ניסיונות התאבדות שמהם ניצלתי בנס היוו רק חלק מאותו יום ארור. ועשיתי טעות באותו יום ובאיזשהו שלב נכנסתי למחשב- חשבתי לברוח מהצרות שאם לא הבנתם עד עכשיו לא רק לא היו לי חסרות באותו יום אלא היו לי גם הרבה הרבה יותר מדיי מהן. ולא רק נכנסתי למחשב אלא גם לפורום- לא רק צרות היו חלק מאותו יום אלא גם טיפשות תפסה חלק נכבד ולא רק שנכנסתי למחשב אלא גם קראתי הודעה הודעה של רונית שעיצבנה אותי מאוד- מה לא עיצבן אותי באותו יום האמת מרוב עצבים אני לא זוכרת ובמקום ללכת להירגע לנסות עוד פעם להתאבד (זה היה אחרי הפעם הראשונה ולפניי השניה) או לעשות כל דבר אחר, העדפתי לשלוח לרונית מסר עצבני וגועלי מאין כמוהו , כניראה חשבתי שזה מה שיעזור לי אבל האמת המילה חשבתי לא מתאימה לכל דבר שעשיתי באותו יום כי אם יש משהו שאיפיין את היום הארור היה חוסר חשיבה מוחלט. ולא זה לא עזר למי שתוהה , אחריי המסר הזה באה עוד התקפת זעם- לא שאותו יום לא היה מרגע הקימה שלי לרגע הליכתי לישון התקפת זעם אחת ארוכה אבל מילא ואחרי אותה התקפת זעם בא עוד ניסיון אובדני. ואת היום הזה עברתי והיום הזה לא יחזור ואת זה אני מבטיחה לעצמי ועכשיו אחריי שבועיים שהשריטות שלי (הפיזיות) מתחילות להשתקם עושה לי טוב לדעת שגם רונית חוזרת למצב שפוי. חבל לי מאוד מה שקרה הכל, וליבי מלא תקווה שיום אחד רונית כן תבחר לסלוח לי ולהבין באיזה מצב הייתי בכל אופן ההזכרות בדיכאון מולידה אחד חדש ומכוון שאין לי כוח לדכאון כרגע שכולי עם חום וכאבים אז אני אסיים את התגובה... ענת

מקווה שהתחזקת מאז

ומקווה שיש סביבך אנשים שאוהבים אותך שמאזנים קצת את המקום המאוד לא פשוט שלך. החיים שווים לחיות אותם. בעיקר בגלל בשביל מי שאוהבים ומי שאוהב אותך. כשיהיה לך ילד משלך תדעי שאת לא יכולה למות, מתוך בחירה.

ונחלשתי עכשיו

ומתוך בחירה אני בוחרת לנסות להאמין שהכל יהיה בסדר ומחר אמשיך ואהיה כאן... על שיהיה לי ילד אני לא חושבת- מבחינתי כל שנייה היא מתנה למרות הכאב והכל שאני חייבת להודות שבעקבות ההודעה של רונית עלו מאוד חזק מחדש אבל עכשיו לפחות אני בשיגרה ואני מקווה שהיא תבלע אותי לתוכה.... ומשפחה יש ....לשמחתי אפילו עכשיו ולמרות השפעת קיבלתי חיבוק- אין לי פחד לחבק את אבא שלי כי הוא כבר לא ידבק היות והדבקתי אותו בבוקר....והוא עוזר ויאללה יהיה בסדר- רונית .... שוב אני מקווה שגם לך

schlomitsmile

Member
מנהל
לענת הכוכב שבעזרתו תוכלי לעבור את התהום האפלה, קיים. מקוה שתמצאי אותו במהרה. ../images/Emo24.gif

b o t t e n

New member
כתבתי למטה לפני שקראתי את השירשור.

ככה אני עושה. קודם מגיבה ואח"כ קוראת אחרים. ועם כל כמה שאת יקרה ללבי.... באמת ש..... (אין לי מילים, בגלל זה השלוש נקודות, זה לא כדי שתשלימי את החסר) את צריכה הפעם להתאמץ, ולא להתחבא מאחורי האספ"יות שלך, ובאמת להתנצל ולתת לרונית הרגשה טובה. כי כמו שכתבתי למטה, אף אחד לא צריך לנסות ולהיות צדיק, ולעשות מעשים טובים, ולצפות שאח"כ שיחזיר את עצמו, במיוחד שזה המקצוע שלה, זה לגיטימי ומקובל. תראי את כל האנשים שעושים תוכניות ייעוץ בטלביזייה.

לא האשמתי את האספיות

ואני לא מסתתרת מאחוריה אבל חשוב שיובן ויובהר שלא היה פה משהו בכוונה אלא מאוד מאוד מאוד מאוד רחוק מזה . ולגביי הרגשה טובה לרונית- רונית שאלה אותי אז אם מותר לפרסם פה את מה שכתבתי והתשובה שלי היתה לא - זה עדיין נעשה בלי שמי רק במרחק שבועיים - לא יודעת כמה שפגעתי ופגעתי בגדול וכמה שההתנהגות שלי היתה לא במקום והיא היתה מאוד לא במקום המצב בו אני עומדת כרגע הוא מאוד לא קל.... ולכל מי שחשוב לדעת אז במקום הבטוח ...

b o t t e n

New member
כתבתי למטה תשובה לגור, היא מתייחסת גם אלייך.

אני מקווה שאת מרגישה יותר טוב. ואם אין לך ספוג לשפוך אליו, אני יכולה לנסות להיות לך כזאת, ולהבטיח לנסות לא להיפגע

dd19

New member
רק עכשיו ראיתי את ההתנצלות.

אפילו בן אדם בדיכאון צריך לעצור טיפה לפני שהוא אומר או שולח דברים ש פוגעים באחרים , כי תמיד יש סכנת פגיעה לטווח רחוק.ואחרי פגיעות מהסוג הזה יכול להיות מצב שההתנצלויות לא עוזרות אפילו אם הן נאמרות בכל הלב.

תאמיני לי שלא יכולתי

זה היה דיכאון מהול בהתקפות זעם ולא חשבתי כל אותו יום לרגע, לא עצרתי לשנייה אמרתי דבר ותוך דקה אמרתי ההיפך יצאתי מהבית בחשיבה שאני נוסעת למורה הפרטית שהיה לי שיעור (חברה של אמא שלי הסכימה לקבל אותי בשבת) ובחדר מדרגות התחרטתי וככה העברתי שעתיים אחרי זה שיגעון אחר וזה טירוף היה.

dd19

New member
אז תנסי לעשות תרגיל:

תגידי לעצמך כל יום שכשאת בהתקפת זעם אסור לך לגעת במחשב. הדברים האלה נקלטים במוח איך שהוא, ואז יש סיכוי שבהתקפה הבאה פשוט לא תגשי למחשב.

אמאלון

New member
לפעמים עדיף לשתוק!

אני גם שותפה לדיעה הזו. קראתי ואני קוראת הרבה תגובות שלך. במקרה הטוב, הן חסרות רגישות, ובמקרה הפחות טוב- ממש פוגעות. אני מצטערת ומבינה את הקשיים שאת עוברת, ובהחלט מקווה ומאחלת שתמצאי את הכוחות לעזור לעצמך ולמצוא את השלווה. אבל בינתיים- השתדלי לשמור על אש קטנה בתקופות הסוערות, כי דברים שנאמרים (ונכתבים) פוגעים...

אמרילי1

New member
לנסיכה שלנו

קראתי את מה שכתבת. כדי לדעת להתנצל צריך הרבה כח ויושרה. לא הרבה אנשים מסוגלים לכך. אני רוצה לשבח אותך על כך. רציתי גם להציע לך להיעזר בתמיכה מקצועית. זה תמיד מועיל במצבים משבריים. אני מניחה שמה שאת מרגישה זה שאף אחד בעולם לא מבין אותך. האם אני צודקת??? תזכרי, בפורום הזה כותבים הרבה על ילדים אבל העולם מסביבנו מלא אנשים עם קשיים שונים. לכל אחד יש קשיים. העולם מסביבנו מלא באספים שלא אובחנו, אבל הם אספים. אספים מתחתנים, יולדים ילדים, מחזיקים משרות ומגיעים להישיגים נהדרים. בית ספר הוא רק מדד אחד להתקדמות בחיים. אני מכירה המון אנשים ששנות בית הספר שלהם היו איומות. ובכל זאת הם בנו להם חיים מלאים. מצאו מקצוע או התמחות במשהו שהם אוהבים וטובים בו. מצאו בן זוג שמקבל אותם, ומצאו חברים. אל תתיאשי. תזכרי שאחרי שעות החושך מגיעות שעות האור. כשאת מרגישה מצוקה כל כך קשה פני להורים שלך, או למישהו שיוכל לשמוע אותך, לחבק אותך, ולעודד אותך. כולנו מגיעים לרגעים בהם אנחנו מרגישים עייפים ומיואשים. אחר כך זה עובר. הכי טוב לנסות להירגע, לשים את הראש מתחת לשמיכה, לישון, להתחזק. לעשות משהו כייפי שיעודד אותך. אני מציעה לך לחשוב על כל האנשים שאוהבים אותך ולא רוצים שמשהו רע יקרה לך. אל תפגעי בהם ואל תפגעי בעצמך בבקשה. עוד לא הספקת לחוות את הרגעים היפים של החיים, והם עוד יבואו. תשימי מוסיקה שאת אוהבת לשמוע. תכיני לך משהו טעים שאת אוהבת לאכול. קחי ספר מרגיע. אמבטיה חמה. וצאי מחוזקת ליום חדש. אני מחזיקה לך אצבעות אמרילי

doroniz

New member
גילוי נאות

ענת היקרה, קראתי את הגילוי וההתנצלות שלך ועל כך יש לי לומר לך: כל הכבוד על החשיפה. עם זאת אני חייב להזכיר לך שתהליך דומה של פגיעה אישית והתנצלות קרה כאן לפני חודשיים בדיוק, זוכרת? גם אז התנצלת באופן אישי וגם בפורום. גם אז טענת שאת מצטערת על דברייך אבל זו חלק מהלקות שלך ולכן לא ממש בשליטתך. אני מקווה בכל ליבי שתמשיכי לחלוק איתנו מחוויותייך. בברכה, דורון.

למעלה